Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>TÜRKİYE
15 Eylül 2011 Perşembe - 09:41

Bakan Şahin Doğu gezisini değerlendirdi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Hakkari'de yaptıkları incelemelerin ardından polis helikopteriyle Şemdinli'den Şırnak'a geldi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu Polis helikopteri ile saat 14:30'da 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar tarafından karşılandı. Bakan Şahin ve Eroğlu, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'na geçerek kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Şahin Doğu gezisini değerlendirdi

CAFER BALIK (İHA) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Hakkari'de yaptıkları incelemelerin ardından polis helikopteriyle Şemdinli'den Şırnak'a geldi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu Polis helikopteri ile saat 14:30'da 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar tarafından karşılandı. Bakan Şahin ve Eroğlu, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'na geçerek kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
BAKAN ŞAHİN’İN AÇIKLAMASI
Şırnak'ta yapılan yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendiren İçişleri Bakanı
İdris Naim Şahin, "Biraz önce Hakkari ilimizin Şemdinli İlçesi'nden, doğudan batıya, kuzey'den güneye, 2 saatlik hava yolundan sonra Şırnak'ımıza geldik. Sizinle karşılaştık. Bölgemizi ilimizi önceki yıllardan bilen insanlarız, bakanlarız. Ama artık bu bölgeye ziyaretlerimiz yıllar itibariyle değil 5-10 yılda değil, belki 5 ayda veya ayda bir olacak kez gerçekleşecek. Ziyaretlerimizdeki amaç üçüncül bir amaç tek bir amacı içermiyor. İçişleri Bakanı olarak güvenlik güçlerimizin çalışmalarını, çalışmaları
esnasında yaşadıkları bir takım sıkıntıları olumlu durumları değerlendirmek. Onları görmek. Hayatın her anını alanını insanımızın ihtiyacı olan, bölgemizin her açıdan ihtiyacı olan konuları yerinde incelemek, değerlendirmek ve sürekli yaşayan değerli arkadaşlarımızla fikir alış verişinde bulunmak gibi bir amacı taşıyoruz. Özelikle Orman ve Su İşleri Bakanımız doğal olarak kendi bakanlığının çalışmalarını bölgemizde yerinde görmek. Yetkilileriyle görüşerek inceliyor. Bu bağlamda yine kendileriyle birlikte olmamız nedeniyle güvenlik birimlerimizin mekanlarını, imkanlarının morallerini yerinde görmüş oluyoruz. İhtiyaçlarını tespit ederek yolumuza devam ediyoruz. Ve tabi ki bundan sonra döndüğümüz Ankara'da bu notlarımızı bu gözlemlerimizi değerlendirerek zamanımızı geriye atıyor ve en kısa zamanda tekrar neresindeyiz, neleri çözdük, neleri çözemedik anlayışıyla zaman içindeki çalışmalarımızı hem zaman hem imkanlarımızı değerlendirmek prensibiyle devam ediyor" dedi.
KALKINMAK İÇİN OMUZ OMUZA
İçişleri Bakanı Şahin, "Yaklaşık 2 ay önce Şırnak'a geldiğimizde bir gece kalmıştım ve sabahleyin de Şırnak çarşısında, çay bahçesinde gezi yapmıştık. Değişik iş yerlerinde farklı Şırnaklı hemşerilerimizle görüşmüştük. Birçoğunun beklemediği bir ziyaret yapmıştık valimizle birlikte ve diğer arkadaşlarımızla beraber. Ama bir gelmekle olmuyor devamlı gelmekle belki bir şeyler olacak. Ve iyi şeyle olacak inşallah. Onun içinde yalnız da gelmek olmuyor. Birlikte gelmekle daha güzel şeyler olacak. Bundan böyle hep birlikte her seviyede sorumlu kişiler olarak sayın başbakanım, hükümet üyelerimiz illerdeki valilerimiz, kaymakamlarımız ve illerimizdeki diğer müdürlerimizle çalışanlarımızla birlikte illerimizin sivil toplum kuruluşları, meslek odaları kuruluşları, onların yetkilileriyle birlikte ve daha da önemlisi saygıdeğer halkımızla birlikte çok sevdiğimiz her şeyi onlar için yaptığımız halkımızla birlikte dağdaki çobandan şehirdeki tüccara esnafa kadar, üniversitedeki hocadan, camideki imama kadar herkesle
birlikte çalışarak el ele omuz omuza gönül gönüle inşallah bu ülkeyi çok kalkınmış bir duruma getireceğiz. Emanetimizi sonraki nesillere birlikte alın akıyla ve gönül huzuruyla devretmenin çabası içinde olacağız. Gezerken belki karadan göremediğimiz pek çok devlet yatırımını sayın bakanımız ile birlikte havadan gördük. Her yerde yollar, her yerde barajlar, göletler, sulama tesisleri , içme suyu tesisleri, ağaçlandırma ve diğer devlet yatırımlarının hızla devam ettiğini gördük. Havadan uzaydan bir fotoğrafı çekilse Türkiye'nin Güneydoğu'su, Doğu'su tam bir şantiye halinde. Bitmiş eserler bitmek üzere olan eserler yeni başlayanlar ve görünemeyen masa başındaki projelerle kalkınan bir Türkiye hızla gelişen bir Türkiye görüyoruz. Esnaflarımızı gezerken şunu gördük ki her yer tertemiz müşteri ilişkileri son derece medeni esnaf kültürü var, tüccar kültürü var, şehir kültürü var insan kültürü var insani anlayış var yaşıyoruz.
BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE
Bu bölgede herkes misafirperver. Herkes bir başkanına başım üstüne gözüm üstüne diyor. Her halde bu başım üstüne gözüm üstüne hitabının yeryüzünde en çok söylendiği yöre bu bölgedir. Yani bu bir kuraldır. Bizi karşıladınız hüsnü kabul gösterdiniz. Burada kardeşane bir şekilde bakanlar, milletvekilleri Şırnaklılar burada bir aile tablosunu bu memleketi biraz daha ileri götürme tablosunu oluşturduk" dedi.
EROĞLU BİLGİ VERDİ
İçişleri Bakanı'nın konuşmasından sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Şırnak iline 2003-2010 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 237 milyon 312 bin TL yatırım yapıldığını belirtti. Bakan Eroğlu; "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003 yılından günümüze kadar 2011 yılı fiyatları ile Şırnak İline 232 milyon TL yatırım yapılmıştır. Silopi Nerdüş Sulaması İkmali Silopi
Ovasında 27 bin 400 dekar arazinin sulanması gayesi ile geçmiş yıllarda inşa edilen "Silopi-Nerdüş Sol Sahil Sulaması" ana kanalı ve şebekesinde eksik kalan kısımların tamamlanması ve geçen zaman zarfında tahrip olan kesimlerin onarılması ile iş tamamlanmıştır. Silopi Nerdüş Sulaması İkmali II. Kısım Silopi Ovasında 27.400 dekar arazinin sulanması maksadıyla ile geçmiş yıllarda yapılmış olan ancak geçen zaman zarfında tahrip olan Y1 - Y7 yedek kanallarındaki gerekli bakım - onarım ve muhtelif sanat yapılarının yapılması sağlanmıştır. Şırnak İçmesuyu Tesisleri ve İsale Hattı 1. Kademe İnşaatı: Şırnak ilinin uzun vadeli içme Kullanma suyunun temin edilmesi maksadıyla başlatılan "Şırnak İçmesuyu Projesi" de Kentin 2020 yılı ihtiyacı 256 1/s, 2040 yılı ihtiyacı 512 1/s olarak tespit edilerek Şırnak ilinin içme ve kullanma suyu iki kademede planlanmıştır. Öncelikle 2020 yılı ihtiyacı olan 256 1/s, suyun Mijin Kaynağından temin edilmesi için Şırnak İçmesuyu Tesisleri ve İsale Hattı 1. Kademe İnşaatı ihale edilerek 2008 yılında işe başlanılmıştır. 24.06.2010 tarihi itibariyle iş tamamlanmıştır" dedi.
Bakan Eroğlu, ihale edilerek yapımı gerçekleştirilen 7 adet taşkın koruma tesisinin tamamlanması ile 19,5 km ülke sınırı ve toplam 6 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunduğunu belirtti. Şırnak'ta devam eden faaliyetler ile ilgili de bilgi veren Bakan Eroğlu; "Şırnak'ta halen devam eden faaliyetlerimiz var bunlar; İdil İçmesuyu Tesisleri İnşaatı, Silopi İçmesuyu Proje Yapımı, 11 adet taşkın koruna tesisi, Şırnak Silopi Barajı, Şırnak Uludere ve Ballı Barajları, Şırnak Kavşaktepe Barajı, Şırnak
Musatepe ve Çetintepe Barajları ile Şırnak Barajı'nın çalışmaları halen devam etmektedir" dedi.
Orman ve Su İşleri Bkanı Veysel Eroğlu; "Şırnak ilinin ormanlık alanı 2 milyon 405 bin 770 dekar olup, yüzölçümünün 36,3'ü ormanlık alandır. Şırnak ili ormanlarının yüzde 29,9'u normal, yüzde 70,1'i bozuk ormanlardan oluşmaktadır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Bakanlığımızca; 2003-2010 yılları arasında 87 bin 440 dekar arazide çalışma yapılarak 1 milyon 227 bin adet fidan dikilmiştir. 2008-2012 yıllarını kapsayan beş yıllık dönemde toplam 99.500 dekar alanda çalışma yapılması hedeflenmektedir. Her ile kent ormanı projesi kapsamında Şırnak'a henüz kent ormanı kurulmamıştır. Bakanlığımız ORKÖY çalışmaları kapsamında 2003 - 2010 döneminde; orman köylerinde yaşayan 123 aileye 1 milyon 555 bin 338 TL ferdi proje kredisi verilmiştir" dedi.

 
Et fiyatlarına müdahale edilecek
 
MEB yeniden yapılandırılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Niğde şehidine ağladı
Hakkari'de şehit edilen er Serkan Duman, askere giderken diktiği Türk ...
Şehit Kızılkaya gözyaşlarıyla uğurlandı
Kars'ta vatani görevini yaparken, operasyon dönüşü şehit düşen Jandarma ...
"Bırakın da ciğerimi okşayayım"
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu şehit ...
 
Sendikalı sayısında artış
Kamuda toplu görüşmelerin başladığı 2002'den bu yana 10 yıllık dönemde ...
Varlığımızı onlara borçluyuz...
Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucu ruhunu ifade eden Ertuğrul Gazi rahmetle anıldı.
Dua Tepe milli coşkuya hazırlanıyor
Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası 13 Eylül Sakarya Meydan Muharebesi'nin ...
 
‘Türkiye artık cazibe merkezi’
Başbakan Erdoğan, "Tek cephe dolap beygiri gibi bir bakışla kimse Türkiye'ye ...
TOBB'dan Somali'ye 9.5 milyon lira yardım
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali için topladıkları 9 milyon 537 bin ...
Operasyonlar devam ediyor
Tunceli'de polis memuru Cem Kerman ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri