Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>TÜRKİYE
9 Eylül 2011 Cuma - 19:31

‘Türkiye artık cazibe merkezi’

Başbakan Erdoğan, "Tek cephe dolap beygiri gibi bir bakışla kimse Türkiye'ye bakmasın. Türkiye, 360 dereceyle bakmaya başladıkları için cazibe merkezi oldu. Göreve geldiğimizde 13 milyon turist gelirken, 27 milyon gelmeye başladı, 30 milyona ilerliyoruz.”dedi.

‘Türkiye artık cazibe merkezi’

Gaziantep'te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zeugma Mozaik Müzesi Sergi ve Konferans Merkezi ile yapımı tamamlanan 36 tesisin toplu açılış töreninde konuştu.
Zeugma Mozaik Müzesi Sergi ve Konferans Merkezi ve yapımı tamamlanan 36 tesisin açılışı öncesi Çukurova Senfoni Orkestrası'nın konserini eşi Emine Erdoğan'la birlikte izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Güneydoğu Anadolu deyince hep Diyarbakır'ı öne çıkarmak isteyenlere bir cevap veriyoruz. Bu müze aynı zamanda barışın simgesi olan bir müzedir. Konserde farklı enstrümanlar bir senfoni oluşturuyorsa sizi farklı bir dünyaya götürür, dinlendirir. Ama yok farklı enstrümanlar o uyumu sağlayamazsa o zaman ortaya senfoni değil, kakofoni çıkar. Siyaset meydanında yapılan şu an budur. Biz bir senfoniyi oluşturmaya çalışıyoruz. Farklı diller, kültürlerle bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının, Türk milletinin zenginliği meydana gelsin istiyoruz. Bu mozaik müzesinde bütün Gaziantepliler, bütün dünya olarak burada bunu görüyoruz. Bugün devasa bir kültür ve kongre merkezinin açılışını yaptık. Burada 23 okulumuzun açılışını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
İHRACAATTA ARTIŞ
Gaziantep'in 5 milyar dolar ihracata yürüdüğünü ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl dünyadaki küresel finans krizine rağmen ihracat 4 milyar dolardı. Terör belası Diyarbakır'a musallat olmasa orası da aynı sıçramayı yapar. Bugün sıçrama yapamıyorsa Diyarbakır halkı bunun hesabını terörü orada besleyenlere sormalıdır. İşadamları orada yatırım yapamıyor. Ama Gaziantep'i, Şanlıurfa'yı, Adıyaman'ı güvenli görüyor."
TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ OLDU
Türkiye'nin müzecilikte zayıf olduğunu ifade eden Erdoğan, "Tek cephe dolap beygiri gibi bir bakışla kimse Türkiye'ye bakmasın. Türkiye, 360 dereceyle bakmaya başladıkları için cazibe merkezi oldu. Göreve geldiğimizde 13 milyon turist gelirken, 27 milyon gelmeye başladı, 30 milyona ilerliyoruz. Artık sadece deniz ve güneşten turizm yapan bir Türkiye yok. Kültür ve turizmi birleştiriyoruz, bütün başlıklarını bir çatı altında topluyoruz. Tüm diğer tesislerin Gaziantep'imizde bir farklılığa yol açacağını
düşünüyorum. Burada bir devlet, iki vakıf üniversitesiyle yoğun bir çalışma var. Sağlıkta çekim alanı haline geldi. Çevre ülkelere barış mesajları veren bir ilimiz. 9 milletvekili de Gaziantep'in hizmetkarıdır" şeklinde konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Somali'ye gönderilmek üzere verdiği 1 milyon TL'lik temsili çeki teslim alan Başbakan Erdoğan, daha sonra Zeugma Mozaik Müzesi Sergi ve Konferans Merkezi ile yapımı tamamlanan 36 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

 
TSE okul alışverişi yapan velileri uyardı
 
Afrika’ya yardım 182 milyona ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOBB'dan Somali'ye 9.5 milyon lira yardım
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali için topladıkları 9 milyon 537 bin ...
Operasyonlar devam ediyor
Tunceli'de polis memuru Cem Kerman ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın ...
Yardımlar 490 milyon liraya ulaştı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlığın koordinasyonunda Somali ...
 
Dualar gözyaşlarına karıştı
Tunceli'de halı sahada maç yaparken teröristlerin saldırısı sonucu şehit ...
Şehit Dilay Öğretmene son görev
Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik düzenlenen ...
Şahin gündemi değerlendirdi
- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 28 Şubat sürecinde özel harekat birimlerinin ...
 
Doğu’da Ramsar atılımı
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Gölü'nde nesli tükenen kuşların ...
En hızlı kredi genişlemesi gayrimenkulde
Yılın ilk yarısında kredi hacmi en hızlı büyüyen sektör yüzde 110'la emlak ...
‘Birliğimizi daima korumalıyız’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramların toplumu bir arada tutan en önemli ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri