Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>TÜRKİYE
12 Eylül 2011 Pazartesi - 07:09

Varlığımızı onlara borçluyuz...

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucu ruhunu ifade eden Ertuğrul Gazi rahmetle anıldı.

Varlığımızı onlara borçluyuz...

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucu ruhunu ifade eden Ertuğrul Gazi rahmetle anıldı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, 730. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'a bir mesaj gönderdi.
 Osmanlı Devleti'nin doğuşuna ev sahipliği yapan Söğüt'ün, milletimizin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda çok önemli bir merkez olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, yönetimindeki Kayı Boyu'nu Söğüt'e yerleştiren, bilgeliği, liderliği, cesareti, ileri görüşlülüğü ve adaletli tutumuyla büyük bir lider olan Ertuğrul Gazi'nin, kendinden sonra gelen devlet adamlarına da örnek olduğuna işaret etti.
 CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN MESAJI
Ertuğrul Gazi'nin fikirleri ve ideallerini devam ettiren Osman Gazi'nin, yüzyıllar boyunca üç kıtada egemen olacak Osmanlı Devleti'nin temellerini attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Söğüt'e yerleşen küçük bir beyliğin büyük bir cihan imparatorluğuna dönüşmesinin şüphesiz çok önemli anlamlar taşıdığına dikkati çekti.
 Mesajında, Osmanlı Devleti'nin, bir medeniyet zirvesi olarak, bilimde, edebiyatta, sanatta, mimaride ve diğer birçok alanda meydana getirdiği görkemli eserlerle, insanlığın her bakımdan ilerlemesine büyük katkıda bulunduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:
"Anadolu topraklarında filizlenen; adalete, barışa, hoşgörüye ve kardeşliğe dayanan idare anlayışı zamanla daha da güçlenerek, farklı kültür ve inançtan insanların asırlar boyu bir arada kardeşçe yaşamasını sağlamıştır.
 Bugün bu köklü mirasın temsilcisi olarak, geçmişimizi unutmadan, toplumsal barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, huzurun ve refahın artması için hep birlikte çalışıyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarını, tarihimizden güç alarak hep birlikte kuracağımızdan, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağımızdan şüphe duymuyorum.
 Söğüt'te düzenlenen ve halkımızın coşkuyla kutladığı şenlikler, tarihimize, kültürümüze, birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımızı ve bunun milletimizi güçlü kılan en önemli unsurlar olduğunu her yıl yeniden hatırlatmaktadır.
 Ertuğrul Gazi'yi Anma Etkinliklerinin bundan sonra da aynı coşkuyla kutlanması temennisiyle, Ertuğrul Gazi'yi ölümünün yıl dönümde saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum. "
 "ERTUĞRUL GAZİ GİBİ ÖNCÜLERİN DÜŞÜNCELERİ YAŞAYACAK”
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ertuğrul Gazi'nin ilme, hoşgörüye ve sevgiye çağıran sözlerinin yüzyılları aşarak bugünlere geldiğini ve kendilerine yol gösterdiğini belirterek, "Ertuğrul Gazi, fikirleri ve şükran duyduğumuz çabalarıyla Osmanlı'nın kuruluşuna ilham vermiş ve imparatorluğa yol göstermiş büyük bir devlet adamıdır" dedi.
Çiçek, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri nedeniyle Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar' a mesaj gönderdi. Ertuğrul Gazi'nin, fikirleri ve şükran duyulan çabalarıyla Osmanlı'nın kuruluşuna ilham veren ve imparatorluğa yol göstermiş büyük bir devlet adamı olduğuna işaret ederek, "Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi gibi büyük isimlerin düşünceleri ve felsefesi üzerine kurulan Osmanlı İmparatorluğu dünyaya barış, adalet ve hoşgörü götürmeye çalışmıştır" dedi. "Büyük bir tarihi mirasın sahibi olan bizler
bu engin kaynaktan ilham almaya ve Ertuğrul Gazi gibi tarihi şahsiyetlerin öğütlerini uygulamaya çalışacağız" diyen Çiçek, mesajında şunları kaydetti:
"Ertuğrul Gazi'nin ilme, hoşgörüye ve sevgiye çağıran sözleri yüzyılları aşarak bugüne gelmiş ve bize yol göstermiştir. Büyük tarihi ve kültürel mirasımız, Ertuğrul Gazi gibi öncülerin düşünceleri böylesi geleneksel etkinliklerle yaşayacak ve gelecek kuşaklara aktarılacaktır. Bu düşüncelerle, tarihimizin önemli yapı taşlarından olan Ertuğrul Gazi'yi saygı ve rahmetle anıyor, şenliklerin başarılı geçmesini diliyorum."
BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN MESAJI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ertuğrul Gazi'nin yaktığı birlik, beraberlik ve kardeşlik meşalesinin, bugün de hiç sönmeden yolu ve gönülleri aydınlatmaya devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan, 730. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bugün, Söğüt'te bir kez daha Alperenler serdarı Ertuğrul Gazi'nin aziz hatırasını yad ediyor ve onun şahsında sembolleşen tarihi mirasımıza milletçe sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Ertuğrul Gazi'nin yaktığı birlik, beraberlik ve kardeşlik meşalesi, bugün de hiç sönmeden yolumuzu, gönüllerimizi aydınlatmaya devam ediyor. Ertuğrul Gazi'nin önderliğinde küçük bir beylikle temelleri atılan medeniyet, onun izinden yürüyen mirasçılar sayesinde dünyanın en görkemli, en muhteşem medeniyetlerinden biri haline geldi. 730 yıl önce bu topraklar üzerindeki küçük beyliklerin ittifak edip bir cihan imparatorluğu kurmasından bugün dahi almamız gereken ibretler ve dersler mevcuttur.
Anadolu'nun mümbit toprakları üzerinde, adalet ve hoşgörü kavramları etrafında neşvünema olan medeniyetimiz, her dilden, her dinden, her kültürden insanın asırlar boyunca barış içinde bir arada yaşadığı örnek bir medeniyet olmuştur. Bugün bu anlayışın merkezinde, gücünü, insanlığın ortak ideal ve değerlerinden alan, 'yurtta sulh, cihanda sulh' anlayışını benimseyen modern Türkiye Cumhuriyeti var. Farklı kültür ve medeniyetlerin buluştuğu bir kavşakta yer alan Türkiye, zorlu bir coğrafyada bulunmasına karşın bölgesel ve küresel barışın tesis edilmesi yolunda örnek bir vizyon ortaya koymaktadır. "
Büyük bir tarihi birikime sahip olan Türkiye'nin büyük düşündüğünün altını çizen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "İnanıyorum ki, bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça; siyasi ve sosyal istikramızı korudukça, Türkiye'nin aşamayacağı engel yoktur. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, medeniyet ufkumuzun genişliğini ve bu gerçeği bizlere hatırlatması bakımından da önemlidir.
Bu duygularla, Ertuğrul Gazi başta olmak üzere, aziz milletimize önderlik etmiş, yol göstermiş bütün büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum. "

 
Dua Tepe milli coşkuya hazırlanıyor
 
Tortum Şelalesi suyla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dua Tepe milli coşkuya hazırlanıyor
Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası 13 Eylül Sakarya Meydan Muharebesi'nin ...
‘Türkiye artık cazibe merkezi’
Başbakan Erdoğan, "Tek cephe dolap beygiri gibi bir bakışla kimse Türkiye'ye ...
TOBB'dan Somali'ye 9.5 milyon lira yardım
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali için topladıkları 9 milyon 537 bin ...
 
Operasyonlar devam ediyor
Tunceli'de polis memuru Cem Kerman ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın ...
Yardımlar 490 milyon liraya ulaştı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlığın koordinasyonunda Somali ...
Dualar gözyaşlarına karıştı
Tunceli'de halı sahada maç yaparken teröristlerin saldırısı sonucu şehit ...
 
Şehit Dilay Öğretmene son görev
Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik düzenlenen ...
Şahin gündemi değerlendirdi
- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 28 Şubat sürecinde özel harekat birimlerinin ...
Doğu’da Ramsar atılımı
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Gölü'nde nesli tükenen kuşların ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri