Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Temmuz 2011 Cuma - 04:07

Baytar'dan anlamlı çağrı...

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, camilerde Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Müftü Baytar, bu Ramazan'da kadın ve çocuklara cami teşvikine önem verdiklerini söyledi.

Baytar dan anlamlı çağrı...

ERZURUM/cihan
Erzurum Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, camilerde Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Müftü Baytar, bu Ramazan'da kadın ve çocuklara cami teşviğine önem verdiklerini söyledi.
 Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Palandöken Müftülüğü, bütün camileri elden geçirdi. 8 caminin halıları değiştirilirken, Palandöken Belediyesi'nin desteği ile camilerin temizliği yapıldı. Teknik aksamlardaki arızalar giderilip, Ramazan öncesinde imam açığı bulunan bütün camilere imam ataması yapıldı.
 Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, vatandaşların huşu ve huzur içerisinde Ramazan ayını idrak edebilmeleri için bütün imkânların seferber edildiğini söyledi. Baytar, Ramazan ayı süresince bütün camilerde emekli il müftüleri, Diyanet ihtisas merkezinden hatipler ile imam hatiplerin vaaz vereceğini ifade etti. Müftü Baytar, 30 camide ise bayanlara yönelik hafize ve kadın imam hatiplerin mukabele ve hatim okuyacaklarını da dile getirdi.
 "ÇOCUKLARIMIZLA CAMİYE GİDELİM"
Ramazan ayında, kız ve erkek çocuklarının camiye alıştırılmasının önemine de değinen Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, cami imam hatipleriyle vatandaşlardan namaza gelip yaramazlık yapan çocuklara karşı hoşgörülü olmaları çağrısında bulundu.
 Müftü Baytar, gelecek adına çocukların camiye alıştırılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Vakit namazları ve teravih namazlarına ebeveynlerin, çocuklarının ellerinden tutarak camiye gitmelerini isteyen Baytar, "Camiye giderken, 'Çocuğum yaramazlık yapar' endişesine kapılmadan ebeveynler çocuklarıyla camiye gitsin. Çocuk yaşta camiye ve namaza alışan çocuklarımız büyüyünce de bu güzel ibadetleri terketmiyor. " diye konuştu.
 Müftü Mustafa Baytar, kadınların normal zamanlarda sunulan din hizmetlerinden geri kaldığını ifade etti. Baytar, Ramazan süresince kadınlara camilerin en güzel ve rahat yerlerinden olan mahfillerin tahsis edildiğini kaydetti. Kadınlara yönelik camilerde bayan din görevlilerinin hatim okuyacağına da değinen Müftü Baytar, "Camilerin mahfilleri Ramazan süresince hanım kardeşlerimize tahsis edildi. Amaç, hanım kardeşlerimizin rahat bir mekanda namaz kılmalarını temin edebilmek. " diye konuştu.
 "JET İMAMLARA MÜSAMAHA YOK"
Vatandaşların teravih namazlarını huşu içerisinde kılabilmesi için imam hatiplerin uyarıldığını ve Ramazan öncesinde hizmet içi eğitiminden geçirildiğini de hatırlatan Müftü Baytar, "İmamlarımız, teravih namazını kıldırırken tadil-i erkana riayet edecekler ve hızlı namaz kıldırmaktan kaçınacaklar. Teravih namazlarında zamm-ı sure olarak namaz sureleri okunacak. Teravih namazını hızlı kıldıran imamlara müsamaha edilmeyecek. Vatandaşlarımız, namazlarını huşu içerisinde rahatça kılabilecekler. " şeklinde konuştu.

 
Ramazan’a davullu hazırlık
 
Ezanı dinledi, Müslüman oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan’a davullu hazırlık
Ramazan ayına sayılı günler kala Erzurum'da Ramazan davulcuları seçimle ...
Gedikli, dillerin şifresini anlattı
Hunca, Tabgaçça, Avarca, Bulgarca (eski Bulgar Türkçesi) üzerine yaptığı ...
Davulcu çok, zurnacı yok
Erzurum'da ant içip davullarını gümlettiren Ramazan davulcuları, 54 mahallede ...
 
Fuar alanı Olimpik Park oluyor
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’daki sosyal yaşam olanaklarını zenginleştirmek ...
‘Organik Erzurum’ sanal alemde
Türkiye’de organik tarım potansiyelinin en büyük olduğu illerden biri ...
16 saat oruç tutacağız..
Mübarek Ramazan Ayı 1 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. 31 Temmuz Pazar ...
 
Açılış göz kamaştırdı!...
Trabzon’da yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışı muhteşem oldu…
Kırdağ’da şenlik coşkusu
Oltu Geleneksel Kırdağ Şenliklerinin 14’ncüsü yapıldı.
Ramazan'a 'Hayır'lı hazırlık
Aziziye Belediyesi, bölgede yatırım yapan işadamları ile yoksul vatandaşlar ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri