Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
25 Haziran 2011 Cumartesi - 10:47

Çiftçi eğitiminde durmak yok

Tarım İl Müdürlüğü, ilçelerde çiftçilere yönelik olarak yürüttüğü eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Olur, Tortum, Yakutiye, Horasan ve Şenkaya ilçe tarım müdürlükleriyle Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen eğitim programı kapsamında, 123 kadın çiftçiye eğitim verildi.

Çiftçi eğitiminde durmak yok

ERZURUM(GHA) - Tarım İl Müdürlüğü, ilçelerde çiftçilere yönelik olarak yürüttüğü eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Olur, Tortum, Yakutiye, Horasan ve Şenkaya ilçe tarım müdürlükleriyle Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen eğitim programı kapsamında, 123 kadın çiftçiye eğitim verildi. 
Erzurum’un Olur, Şenkaya, Yakutiye, Horasan ve Tortum ilçesine bağlı köylerde kadın çiftçilere yönelik eğitim programı düzenlendi. Erzurum’da “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında eğitime alınan kadın çiftçiler, eğitim programının sonunda süt sağım makinesiyle ödüllendirildi. Kura çekilerek yapılan dağıtımda, eğitim programlarına dahil edilen 127 kadın çiftçiden 28’ine süt sağım makinesi hediye edildi.
Olur ilçesine bağlı Ilıkaynak, Tortum ilçesine bağlı Yumaklı, Yakutiye ilçesine bağlı Köşk ve Horasan ilçesine bağlı Yörükatlı köylerinde düzenlenen eğitimlerde başta sağım ve sağım teknikleri, hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen olmak üzere iyi tarım uygulamaları konularında bilgiler verildi. Ziraat Mühendisleri Hülya Özer ve Asuman Deveci’nin yanı sıra,
Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Cengiz Ceylan’ın da katıldığı eğitimlerde çiftçilere hayvan bakım ve besleme, hayvan sağlığı, gıda güvenliği, süt hijyeniği, dengeli ve yeterli beslenme ile peynir yapımı konularında bilgilendirildi.
Hayvansal üretimin yanında, bitkisel üretime yönelik bilgi paylamışında da bulunulan eğitim programında, tarlaların ekime hazırlanması ve üretime sürecine dair önemli bilgiler aktarılan çiftçilere, çeşitli tavsiyelerde de bulunuldu.
CEYLAN: YÜKSEK VERİM VE KALİTE, BİLİNÇLİ ÜRETİMDEN GEÇER
Öte yandan Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü yetkilisi Cengiz Ceylan, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden yüksek verim elde edebilmenin yolunun, bilinç düzeyi ve bilgi birikiminden geçtiğini söyledi. Çiftçilerin günün şartlarında üretim yapabilmeleri için öncelikle eğitime ihtiyaç duyduklarını dile getiren Ceylan, bu bağlamda Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü’nün çeşitli çalışmalar yaparak, bu ihtiyacı ortadan kaldırmaya çalıştığını kaydetti. Ceylan, “Alanında uzman, tarım ve hayvancılık faaliyetleri alanında tecrübe sahibi personellerimiz, kadın çiftçilerimizle bir araya gelerek eğitim programları tertiplediler. Grup köylerde gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerle, tarımsal ve hayvansal üretim sürecinde doğru bilinen yanlışları, bizzat çiftçimize uygulamalı olarak göstermeye çalışıldı. Böylece çiftçilerimiz geleneksel üretim metotlarından vazgeçirilerek, modern üretim tekniklerine yönlendirildiler.” diye konuştu.
Erzurum’un 5 ilçesine bağlı 5 köyde yürütülen eğitimlerin ardından kadın çiftçilere kurayla süt sağım makinesi hediye ettiklerini vurgulayan Cengiz Ceylan, bu tip eğitim programlarına aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

 
Nenehatun öğrencilerine ödül
 
Yağsa bir dert, yağmasa bir dert
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
16 köyün kaderi değişecek
Erzurum’da Palandöken ve Aziziye ilçelerine bağlı 16 köydeki toprağı suya ...
MÜSİAD Bölge Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 2. Bölgesel Malatya ...
Arıcılığa bilimsel boyut
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine, bal arıları ve kovanlar ...
 
Süt üreticileri ‘Birlik’ oluşturdu
Yakutiye Tarım Müdürlüğü, ilçede süt üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak ...
Bu düşüş, hayırlı düşüş
Erzurum’da protestolu senet sayısı mayıs ayı bazında son yedi yılın en ...
MÜSİAD önerisi gündem oluşturdu
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin, Türk Hava Yolları (THY) tarafından Erzurum ...
 
ERGİAD tarıma yoğunlaştı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) bünyesinde oluşturulan Tarım, ...
Girişimcilikte örnek atılım
Erzurum Narman’da uygulamalı girişimcilik eğitimi projesine katılan genç ...
Erzurum toprağına bor takviyesi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, projeden projeye koşuyor. Ulusal ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri