Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>TÜRKİYE
10 Şubat 2012 Cuma - 17:58

Doğu’da kar çilesi bitmiyor..

Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini artıran kar yağışı günlük yaşamı felç etti. Erzurum’da okulların tatil edilmesi nedeniyle kent içi ulaşımda sorun yaşanmazken, il Özel İdaresi, Karayolları ekipleri köy yollarını açma mücadelesi verdi.

Doğu’da kar çilesi bitmiyor..

Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini artıran kar yağışı günlük yaşamı felç etti. Erzurum’da okulların tatil edilmesi nedeniyle kent içi ulaşımda sorun yaşanmazken, il Özel İdaresi, Karayolları ekipleri köy yollarını açma mücadelesi verdi.
ÇALDIRAN'DA KAR ESARETİ
Van'ın Çaldıran ilçesinde soğuk hava ve kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.
Hava sıcaklığının eksi 37 dereceye kadar düştüğü Çaldıran'da günlerdir devam eden kar yağışı, ilçenin çevre ile irtibatının sık sık kesilmesine sebep oldu. İlk ve orta dereceli okulların tatil edildiği ilçedeki 64 köy ve 37 mezra yolu kapandı. Yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü ilçede, merkezdeki bulunan ilk ve orta dereceli okullar ile merkeze gelen taşımalı öğrenciler cuma gününe kadar okula gidemeyecekler. İlçede okulların tatil edilmesiyle geri dönen minik öğrenciler, adeta kar
yığınlarını yara yara evlerine ulaşabildi.
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Çaldıran arasındaki Tendürek geçidinde ulaşım sağlanamazken, İlçe Emniyet Amirliği'ne bağlı trafik polisleri sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıyor. Yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen görevlerini yapan polis ekipleri, vatandaşın sağlığı için çalıştıklarını ve bu yüzden olduklarını belirttiler.
AFAD'DAN BİTLİS'E KARLA MÜCADELE DESTEĞİ
Bitlis'e karla mücadele için AFAD tarafından 1 milyon TL tahsis edildiği öğrenildi.
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Ankara'da yaptıkları görüşmeler sonucunda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) karla mücadele çalışmalarına destek geldiğini söyledi. 1 milyon lira ödenek tahsis edildiğini söyleyen Yılmaz, "AFAD'tan gelen para, İl Özel İdaresi'nin, Karayollarının ve belediyenin yürüttüğü karla mücadele çalışmalarında yakıt gideri olarak kullanılacak. Gelen kaynakla ildeki çalışmalar hızlanacak ve vatandaşın mağduriyeti giderilecek" dedi.
BİTLİS-MUTKİ KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
Bitlis-Mutki karayolunun 13. kilometresine yoğun kar yağışı sonucu çığ düştüğü bildirildi.
Bitlis-Mutki karayolunun 13. kilometresine yoğun kar yağışı sonucu çığ düşerken, Karayolları ekiplerinin çalışmalarının ardından yol tek şeritli olarak trafiğe açıldı. Ekipler kapanan yolları açmak için gece boyunca seferber olurken, belediye ekipleri de ilçenin ana yollarını açık tutmak için çalıştı.
AHIRLARIN ÜZERLERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ
Bitlis'in Mutki ilçesinde aşırı kar yağışından dolayı iki mahallede ahırların üzerine çığ düştüğü bildirildi.
Mutki merkezde bulunan Yenibağ ve Pınarbaşı Mahallesi'nde ahırların üzerine çığ düştü. Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Aşırı kar yağışı nedeniyle Yenibağ ve Pınarbaşı Mahallelerimizde ahırların üstüne çığ düştü. Şans eseri herhangi bir can kaybı olmazken, ahırda bulunan hayvanlar da zarar görmedi. İlçemizde yoğun bir şekilde karla mücadele var. Bağlı köylerimizin çoğunun yolu kapalı durumda. İl merkezine ulaşımı sağlayan yolumuzu açma çalışmaları devam ediyor"
KAR BİTLİS'İ ESİR ALDI
Bu sezon 7 metre kar yağışının olduğu Bitlis'te beyaz esaret devam ediyor. İl genelinde 289 köy yolu ulaşıma kapanırken, belediye çevre illerden yardım istedi.
Rahva bölgesinde vatandaşlar tipi ve fırtınadan dolayı dışarı çıkamazken, birçok iş yeri açılamadı. İl genelinde 289 köy yolu ulaşıma kapanırken, buradaki hastalar paletli ambulanslarla kurtarılıyor.
Tek katlı evler ve araçlar kar altında kalırken, kendi çabasıyla evini kardan temizlemeye çalışan bir kadın objektiflere takıldı. Yolları açma mücadelesi veren iş makineleri ise şiddetli tipi ve kar yağışından dolayı arızalanarak yolda kaldı. Bu arada çatılarda biriken metrelerce kar aşağı düşünce alt katta bulunan dükkanların camlarını kırdı.
Yağan 7 metre karı nasıl temizleyeceklerini düşündüklerini belirten Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bölge illerine acil yardım çağrısı yaptı. Alaydın, kendi yağlarında kavrulduklarını ifade ederek, acilen iş kiralık iş makinelerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Alaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünden bu yana devam eden kar yağışı ile bugün kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetre artmış durumdadır. İş makinelerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Eşimizden dostumuzdan ulaşabildiğimize ulaşıyoruz. Özellikle lodere ihtiyacımız var. Bugün esnafımızın birçoğu iş yerlerini açamadı. Okullarımız zaten tatil durumda. Vali Bey'le sabah konuştum, kamu kuruluşlarını da tatil etmemiz gerektiğini ifade ettim. Ciddi bir afetle karşı karşıyayız. İnşallah bu afeti atlatacağız. KarBitlis'i esir aldı diyebiliriz. Şu iki üç gün içerisinde gece gündüz çalışarak toparlanmaya çalışıyoruz. Fakat havalar ısınmadığı sürece bu karı atacak yer de bulamıyoruz. Bu sene yağan kar nerdeyse 7 metreye yaklaştı."Çok ciddi bir sıkıntı içerisinde olduklarını kaydeden Alaydın, "Ankara'dan arayan arkadaşlarımız da var. AFAD'dan da aradılar. Onların da en azından dikkatlerini çekmeye başladı. Ama gördüğümüz kadarıyla Bitlis kendi yağında kavrulacak. Biz kendi başımızın çaresine bakmayı düşünüyoruz. Bugün olağanüstü bir meclis toplantısı yapacağız. İş makineleri ve yükleme makineleri bulmaya çalışıyoruz. Ama maalesef kiralık da bulamıyoruz. Özellikle güney bölgemizde bulunan illerimizden kiralık araçlara ihtiyacımız var. Bu bir yardım çağırısıdır. Bütün hemşehrimizin duyarlı olacağına inanıyoruz. Kimin elinde loderi varsa bizlere ulaşırsa memnun oluruz. Merkez haricinde köylerimizde de ulaşım sıkıntısı var. Kara daha fazla esir düşmemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
MUŞ'TA HAVA ULAŞIMINA KAR ENGELİ
Anadolujet'in Ankara-Muş seferini yapan yolcu uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Muş'a iniş yapamadı.
Anadolujet'in 127 yolculu TK 7218 sefer sayılı uçağı, Muş Havaalanı'na inemeyince Elazığ'a yönlendirildi. Uçak Elazığ Havaalanı'na inerken, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz'ün de aralarında bulunduğu yolcular, otobüslerle Muş, Bitlis ve Bitlis'in Tatvan ilçesine gönderilecek.
Öte yandan Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Muş seferi de olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.
KARS'TA TİPİ HAYATI FELÇ ETTİ
Kars'ta 3 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde yerini tipiye bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipiden dolayı araçlar yollarda mahsur kaldı. Kars genelinde 107 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kars-Ardahan-Çıldır yolunda kayarak yoldan çıkan kargo aracının sürücüsü saatlerce uğraşmasına rağmen aracını çıkaramayınca,Arpaçay Belediyesi'nden yardım istedi. Belediye Başkanı Enver Akkaya, kademe müdürünü arayarak kepçeyi çıkarttı. Ardahan-Çıldır yol ayrımına giden kepçe burada mahsur kalan ve sürücüsü donmak üzere olan kargo aracını çekerek çıkarttı.
Arpaçay İlçesi adeta tipiden dolayı felç oldu. Tipinin etkili olduğu ilçede köy yolları kapalı bulunuyor. Trafik ekipleri araç sürücülerinin ilçeden çıkışına izin vermiyor. Kent merkezinde de etkisini sürdüren tipi şehir içi trafiğini de olumsuz etkiliyor.Tipiden dolayı Kars Merkez'de 15, Akyaka'da 9, Arpaçay'da 15, Digor'da 8, Kağızman'da 11, Sarıkamış'ta 35, Selim'de 4 ve Susuz'da 10 olmak üzere toplam 107'i köyün yolu ulaşıma kapalı. Tipiden dolayı İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin yol açma
çalışmalarında zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor. Yolları açılan köylerin kısa süre sonra tipiden dolayı yolları tekrar kapanıyor.
ÇATILARDA DEV BUZ SARKITLARI OLUŞTU
Kars’ta hafta başından beri sıfırın altında 10 ile 30 derece arasında seyreden soğuk hava nedeniyle binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu.
Kentte kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde eksi 30'lara kadar düşen hava sıcaklıkları nedeniyle binaların çatılarında dev buz sarkıtları oluştu. Belediye görevlileri, kar ve buz ve çatışlarda ki buz sarkıtlarına temizledi.
Binaların çatısından sarkan yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki buz sarkıtları vatandaşlara da korkulu anlar yaşatıyor. Cadde ve sokakları kullanan vatandaşlar çatılardan sarkan buz sarkıtlarının yüzünden cadde de yürümek zorunda kalıyor.
Kars’ta etkili olan soğuk hava ulaşımda da aksamalara yol açıyor. Sürücülerin bazıları buzlanma nedeniyle trafiğe çıkamazken, bazıları da donan araçlarını çalıştırmakta güçlük çekiyor. Araçlarını soğuktan korumak isteyen vatandaşlar ise araçlarının üzerini halı ve battaniyelerle kapatıyor. Kars’ta soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.
IĞDIR'DA 84 KÖY YOLU KAPANDI
Iğdır'da etkili olan kar yağışı ve tipi merkez ve ilçelerinde 84 köy yolunu ulaşıma kapatırken, Tuzluca ve Aralık ilçelerinde okullar tatil edildi.
Iğdır'da gece başlayan kar yağışı ile şehir merkezi beyaza büründü. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, yağışla birlikte ulaşıma kapanan onlarca köy yolunun açılması için çalışmalarını hızlandırdı.
Karla mücadele yapılan köylerden Pınarbaşı Köyü Muhtarı Mecit Argın, Özel İdare'ye bağlı ekiplerin köylerinin yolunu açtığını söyledi.
Köyde yaşayan çocuklardan Kemal Argın ise yoğun kar yağışı nedeniyle evlerinin önündeki karı temizlemede ailesine yardım ettiğini belirtti.
Öte yandan Iğdır merkeze bağlı bazı köylerle Tuzluca ve Aralık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
ERZİNCAN’DA 218 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 218 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor. Erzincan merkeze bağlı 5, Çayırlı’da 25, İliç’te 20, Kemah’ta 15, Kemaliye’de 11, Otlukbeli’de 5, Refahiye’de 80, Tercan’da 50 ve Üzümlü ilçesine bağlı 7 olmak üzere toplam 218 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler yol açma çalışmalarına devam ederken, bu güne kadar toplam bin 58 köyün 5 bin 803 kilometre yolu ulaşıma açıldı.
LİG TV'NİN CANLI YAYIN EKİBİNİ TAŞIYAN OTOBÜS KAZA YAPTI: 16 YARALI
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Lig TV canlı yayın ekibini taşıyan otobüs yan yattı. Kazada 16 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Sivas’ta yapılan Sivasspor-Beşiktaş müsabakanın ardından bugün Trabzon’da yapılacak Trabzonspor-Gaziantepspor müsabakasını canlı vermek için Trabzon’a giden ekibi taşıyan Cengiz Çelik yönetimindeki 34 CSR 86 plakalı otobüs, Erzincan-Gümüşhane sınırındaki Pöske Dağı’nı inerken, gece saat 03.00 sıralarında yolun kaygan ve buzlu olması nedeniyle yan yattı.
Kazada otobüste bulunan 32 kişiden 16’sı çeşitli yerlerinden yaralanırken, yaralılardan Hasan Çavdar, Murat Güler, Görkem Yüknü, Recep Ayan, Caner Topgümüş ve İsa Gül Erzincan’daki hastanelerde, Emin Selami Karaca, Ekrem Güleçyüz, Caner Taşkın, Eren Sakar, Turan Andaç Erkol, Ahmet Girgiç, Mehmet Doğdu, Hakan Uçar, Hakan Bozkurt, Adem Meşe ise Kelkit Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralıların birçoğunun ayakta tedavi edildiği kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
OKULLARA KÖMÜR TAKVİYESİ
Ağır kış mevsiminin yaşandığı Muş'taki eğitim kurumlarının kömür stoku bitince Milli Eğitim Müdürlüğünün deposundaki kömürler dağıtılmaya başlandı.
360 köy ve 208 mezra olmak üzere toplam 508 yerleşim birimi yolunun ulaşıma kapalı olduğu Muş'ta, kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Son yılların en yağışlı kış mevsimi ulaşımı aksatırken, yakacak sorunu da baş göstermeye başladı. İl genelindeki eğitim kurumlarının stoklarındaki kömür bitince okullar idarecileri Milli Eğitim Müdürlüğüne akın etmeye başladı. Ağır kış mevsiminden dolayı kömürlerinin bittiğini belirten okul yöneticileri, stoklarında birkaç günlük kömürün kaldığını söyledi.
Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, il merkezindeki tüm okullardan kömür talebi geldiğini söyledi. Müdürlük olarak okulların ve kuruma ait binaların kömür ihtiyaçlarını gidereceklerini ifade eden Ali Tatlı, "Okulların kömür taleplerini değerlendiriyoruz. İlk olarak ilköğretim okullarına kömür dağıtacağız. Daha sonra ihtiyaca göre yatılı okullara destek sunacağız. Yatılı okulların kendi bütçeleri olduğu için onlara fazla kömür vermeyeceğiz. Önceliğimiz ilköğretim okullarıve diğer binalarımız olacaktır" dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğüne ait depodan kömür alan Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdür Başyardımcısı Faruk Özkan, geçen yılın iki katı kömür ihtiyacı olduğunu belirterek, "Merkez Kız YİBO Müdürlüğü olarak geçen yıl 110 ton kömürle kış mevsimini bitirdik. Bu yıl ise toplam 124 ton kömür yaktık ve kömürümüz bitti. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat edip kömür istedik. Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait depodan ihtiyacımız kadar olmazsa da biraz kömür alıyoruz. Bu gidişle Mayıs ayı sonuna kadar kaloriferleri yakmak zorunda kalacağız. Geçen yılın iki katı kadar kömür yakacağız" diye konuştu.
HAKKARİ KAR ESARETİ ALTINDA
Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle 109 köy ile 318 mezra yolu ulaşıma kapanırken, Hakkari-Şırnak karayoluna çığ düştü.
Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde 109 köy ve 318 mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, kar temizleme çalışması için yağışın durmasını beklediklerini ifade etti.
Bu arada, Çığlı köyü Serbestan Karakolu mevkiinde 6 ayrı noktada çığ düşmesi sonucu Hakkari-Şırnak karayolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Hakkari Karayolları 114. Şube Müdürlüğü yetkilileri, karayolunun yeniden ulaşıma açılması için ekiplerin Çukurca Köprülü Şantiyesi'nde hazır beklediğini, yağışların durmasıyla birlikte karla mücadele çalışması başlatacaklarını söyledi.
İl merkezinde halen birçok mahalle yolunun kapalı olduğunu söyleyen vatandaşlar ise belediyenin bir an önce çalışma başlatmasını istedi.
MALATYA'DA KAR NEDENİYLE 131 KÖY YOLU KAPALI
Malatya'da kar ve tipi nedeniyle kapalı köy sayısının 131 olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısı önceki gün 160 iken dün 126'ya düşürülürken, gece yağan kar nedeniyle bu sayı 131'e yükseldi. Edinilen bilgiye göre, kardan dolayı kapalı köy sayısı ilçelere göre şöyle: "Merkez 9, Akçadağ 10, Arapgir 23, Arguvan 8, Doğanşehir 12, Doğanyol 3, Hekimhan 9, Kale 9, Kuluncak 4, Pütürge 35, Yazıhan 1 ve Yeşilyurt 8." İl Özel İdaresi'ne ait kardan kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
KAR YAĞIŞI TSM GİRİŞİNİ ÇÖKERTTİ
Van'ın Erciş ilçesinde poliklinik hizmeti veren Toplum Sağlık Merkezi (TSM) binasının giriş bölümü aşırı kar yağışı nedeniyle çöktü.
İlçede üç gündür etkisini sürdüren kar yağışı hasara neden olmaya başladı. Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan ve Erciş Devlet Hastanesi'nin poliklinik hizmetinin bir bölümünün verildiği TSM binasının girişi aşırı kara dayanamayarak çöktü. Ölen ya da yaralan olmazken, çökme sonrası hizmetlerin aksamaması için hastane yetkilileri vatandaşları yan kapıdan içeriye almaya başladı.
TIR KAYDI, TRAFİK KİLİTLENDİ
Van'ın Erciş ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yoldan çıkan bir TIR, trafiğin kilitlenmesine neden oldu.
İlçede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Van-Erciş karayolu TOKİ Kavşağı'nda bir TIR'ın karlı zeminde kayması sonucu trafik kilitlendi. Araçların hareket edememesine neden olan TIR, uzun uğraşlar sonucunda kavşaktan çıkarıldı.

 
EMİTT’te KUDAKA farkı
 
FKA, EMİTT Fuarında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da beyaz vizyon
Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgenin ...
‘Su akarken her il testisini doldursun’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye, ekonomik olarak çok iyi performans ...
Yeni teşvik, herkesi teşvik edecek
Erzurum’u da yakından ilgilendiren Yeni teşvik paketi bedelsiz arazi tahsisleri, ...
 
Yeni Teşvikte geri sayım
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik sisteminin son derece iddialı ...
Erzurum’dan Toronto’ya Sanat’ta Anadolu Sinerjisi
“Hem Anadolu’dan hem Anadolu dışından açmış olduğum bir kadrajla batıyla ...
Başbakan Erdoğan'dan "Laiklik" mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na ...
 
Yeni teşvik sistemi hazır
Bakan Çağlayan, yeni teşvik sistemiyle ilgili, "Otomotiv, kimya, rafineri ...
Erdoğan Kandil Mesajı yayımladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, ...
İntibak Yasası Meclis'te
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan İntibak Yasası ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri