Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
17 Ocak 2012 Salı - 04:51

Doğu yeniden beyazla buluştu

Üç gündür devam eden kar yağışıyla yeniden beyaz örtüyle buluşan Doğu Anadolu Bölgesinde ulaşım zorlaştı, tipi sebebiyle bölgenin bazı yollarında çığ oluştu..Geçtiğimiz hafta tümüyle ulaşıma açılan Erzurum'un 883 köy yolundan 381'inin merkezlerle bağlantısı kesildi. Ayrıca, tipi yüzünden 38 taşıt içinde mahsur kalan 12 hasta ile 197 yolcu görevliler tarafından kurtarıldı.

Doğu yeniden beyazla buluştu

DERLEYEN: MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM GAZETESİ
Üç gündür devam eden kar yağışıyla yeniden beyaz örtüyle buluşan Doğu Anadolu Bölgesinde ulaşım zorlaştı, tipi sebebiyle bölgenin bazı yollarında çığ oluştu..
Hızı saate 70 kilometreyi bulan tipi Erzurum'un Ağrı, Muş, Bingöl'le olan karayolu bağlantısını kesti. Gece yarısından sonra başlayan tipi nedeniyle 38 taşıtta mahsur kalan 196 yolcu kurtarıldı. Çatıları deviren hayatı olumsuz yönde etkileyen tipi Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde okulların bir gün süreyle tatil olmasına yol açtı.Bölgede etkili olmaya başlayan tipi nedeniyle dün saat 14.00 sıralarında Çat ilçesinden itibaren Erzurum- Bingöl, saat 00.35'te Çobandede Köprüsünden sonra saat 0.100'de Erzurum- Muş, Horasan'dan itibaren Erzurum- Ağrı karayolları ulaşıma kapandı. Ayrıca Tekman- Gökoğalan, Karayazı- Göksu, Karaçoban- Malazgirt yollarında da ulaşım durdu.
381 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇIK TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR
Geçtiğimiz hafta tümüyle ulaşıma açılan Erzurum'un 883 köy yolundan 381'inin merkezlerle bağlantısı yeniden kesildi. Ayrıca, tipi yüzünden 38 taşıt içinde mahsur kalan 12 hasta ile 197 yolcu görevliler tarafından kurtarıldı. Kaza yapan ve yolda kalan otobüs, minibüslerin yolcuları ise kurtarıldıktan sonra barınmaları için Erzurum Otobüs terminaline ve Erzurum Teknik Üniversitesi'ne götürüldü. Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü Başmühendisi Cabbar Alemdaroğlu, Erzurum'un Ağrı, Muş, Bingöl ile bağlantısı sağlayan yollarda ulaşımın tamamen durduğunu belirtti. Kesinlikle bu karayollarına çıkılmamasını isteyen Alemdaroğlu, Ağrı, Muş, Bingöl karayolarına 'yol kapalı' uyarı levhalı yerleştirildi. Buna rağmen yola çıkanlar kısa bir süre sonra 'kurtarın' diyorlar. Karayolları ekipleri, tipi yüzünden çalışma yapamıyor. Çalışma yapmak için tipinin dinmesini bekliyoruz diye konuştu.
ERZURUM’DA KAR FIRTINASI
Erzurum'da dün gece başlayan ve iki gün boyunca devam edecek olan hızı yer yer saatte 70 km'ye fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'nın Eleşkirt İlçesine bağlı 45 köyün merkezle bağlantısı kesildi. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile Eleşkirt'e bağlı köy ve beldelerde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.
Öte yandan Doğu'yu etkisi altına alan, hızı saatte 70 kilometreyi bulan tipi ve fırtına nedeniyle çok sayıda apartmanın çatısı düştü.
BİTLİS'TE 247 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle 247 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde 247 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Şehir merkezinde ise Hüsrefpaşa Mahallesi'nde tek katlı evler adeta kara gömülürken, belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Tipi ve fırtınanın binaları beyaza bürüdüğü TOKİ konutlarında ulaşımda aksaklıklar yaşandı. TIR sürücüleri ise, Rahva bölgesinde yolda kalınca araçlarını terk etmek zorunda kaldılar.
Meteoroloji yetkilileri, kar kalınlığının yer yer 65 ile 70 santimetre, yüksek kesimlerde 80 ile 90 santimetreye ulaştığını belirterek, kar yağışının bu hafta içinde de devam edeceğini açıkladı. Trafik ekipleri sürücüleri yola zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarırken, araçlarda çekme halatı ve takoz bulundurulması istendi.
BUZLANMA VE SİS KAZAYA SEBEP OLDU
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, soğuk havanın etkisinden dolayı oluşan buzlanma sürücülere zor anlar yaşatırken, maddi hasarlı kazaları da beraberinde getirdi.
Ardahan-Çıldır karayolunda özellikle sabah saatlerinde etkili olan aşırı sis ve buzlanma sürücülere zor anlar yaşattı. Çıldır'daki görev yerine ulaşmak için yola çıkan P.D. isimli bayan sürücü, aşırı buzlanma ve sisten dolayı maddi hasarlı kaza yaşadı. Meryem köyü yakınlarında sis ve buzlanmadan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybeden P.D. yönetimindeki 28 AU 307 plakalı otomobil, yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kaza sonra sürücü yara almadan kurtulurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri duruma müdahale ederken, P.D. Çıldır Sağlık Ocağı'nda ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.
ARDAHAN'DA YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR
Ardahan'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.
Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kar yağışıyla birlikte buzlanmanın da meydana gelmesi sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Kar ve buzlanmadan dolayı karla mücadele ekipleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ardahan-Artvin karayolunda karla mücadeleyi sürdüren ekipler, yolda ciddi manada buzlanmanın meydana geldiğini belirterek, "Yollarda şu an buz etkili oluyor. Sürücülerden isteğimiz özellikle yüksek kesimlerdeki yolları kullanacak olanların muhakkak tedbir için yanlarında özellikle zincir bulundurmalarını, zincirsiz yola çıkmamalarını istiyoruz" dediler.
TERCAN’DA KAR SEFERBERLİĞİ
Yurt genelinde yoğun kar yağışı devam ederken Tercan ilçe merkezinde hem kar temizleme çalışması hem de sulu yol temizleme işleri zabıta nezaretinde işçiler tarafından titizlikle yapılıyor.
Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz’ın bizzat takip ettiği çalışmalara ilçe esnafı tarafından da destek veriliyor. Başkan Yılmaz, “Amacımız vatandaşlarımızın bu yoğun kış şartlarında hem yaya hem de araçlar için rahat bir şekilde ulaşımı aksatmadan sürdürmektir” dedi.
SARIKAMIŞ’TA KAR VE TİPİDEN 14 KÖYÜN YOLU KAPANDI
Kars’ta etkili olan tipi ve kar yağışından dolayı 14 köyün yolu kapandı.
Kente etkili olan kar yağışı ve tipi özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar yağışı ve tipiden Sarıkamış İlçesi’ne bağlı 14 köyün yolunun ulaşıma kapandığı kaydedildi.
İl Özel İdaresi’nden alınan bilgilere göre, dün akşam başlayan ve sabaha kadar devam eden tipi dolayısıyla Sarıkamış’ta 14 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattığı bildirildi. 5 ekipten oluşan 10 kişi köylerin yolunun tekrar ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor. Çalışmaları kar ve tipinin zaman zaman aksattığı belirtildi.
MUŞ-KULP KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
Muş-Kulp karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Muş-Kulp karayolu Kozma Dağı mevkisine dün akşam ve bu sabah çığ düştü. Çığ nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, Karayolları 113. Şube Şefliği ekiplerince gece yarısı açılan yol sabah saatlerinde çığ düşmesi sonucu yeniden ulaşıma kapandı. Bölgeye sevk edilen iş makineleri yolu açmaya çalışırken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği de gönderdiği kar savurma aracı ile Karayolları Şube Şefliği ekiplerine destek verdi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyen Karayolları 113. Şube Şefliği görevlisi Barış Selimoğlu, "İki kar küreme ve bir savurma aracıyla birlikte yolu ulaşıma açmak için çalışıyoruz. Kozma Dağı mevkisinde iki ayrı noktada çığ düştü. Dün akşam yolu açtık ama bugün sabah tekrar çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. İki gündür başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Diyarbakır bölgesinde bazı araçlar yolun açılmasını bekliyor" dedi.
Öte yandan bazı araçlar ekiplerin yolu açmasını beklerken, bir ambulans geri dönmek zorunda kaldı. Muş'tan aldığı Ferman Baklaya isimli hastayı Diyarbakır'a götürmek için yola çıkan ambulans, yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
275 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kar yağışından dolayı il genelinde 275 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, ekiplerin yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ifade ederek, "Bugün sabah saatleri itibariyle merkezde 60, Varto'da 90, Malazgirt'te 60, Bulanık'ta 50 ve Korkut'ta 15 olmak üzere toplam 275 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Şu anda yol açma çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu
VARTO'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ
Muş'un Varto ilçesinde kar yağışı nedeniyle 100 köy ve 50 mezra yolu ulaşıma kapanırken, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi.
Varto ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının fırtınaya dönüşmesi ulaşımda aksamalara sebep oldu. İlçenin köy ve mezralarla bağlantısı kesilirken, Kaymakamlık kararı ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi.
İlçe Özel İdaresi'nden edinilen bilgiye göre, Varto'ya bağlı tüm köy ve mezra yolları da kapandı. Kar yağışı ve fırtınan dinmesiyle birlikte 100 köy ve 50 mezra yolunun açılacağı öğrenildi. Yağışın halen devam ettiği ilçede kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye, ovada ise 40 santimetreye ulaştı.
270 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Kar yağışından dolayı Muş'ta, 270 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Çığ düşmesinden dolayı Muş Kulp ilçesi karayolunun Kozma Dağı mevkiinde çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekibi köylerde, Karayolları ekibi ise şehirler arası yollarda kar kürüme çalışmalarına devam ediyor.
TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ
Tunceli'de yoğun kar yağışı nedeniyle Pülümür ve Ovacık ilçelerinde eğitime ara verildi. Kar yağışı nedeniyle 179 köyün merkezle bağlantısı kesildi.
Tunceli'de bir haftadan beri süren kar yağışı nedeniyle, Ovacık ilçesinde iki, Pülümür ilçesinde ise bir gün eğitime ara verildi. Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, il genelinde yer yer etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Şimşek, Merkez ilçe, Hozat, Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerine bağlı 179 köy yolunun ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü ifade etti.
MALATYA'DA KAR NEDENİYLE KAPALI KÖY SAYISI 73'E YÜKSELDİ
Malatya'da kar nedeniyle kapalı köy sayısı 38'den 73'e yükseldi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, Malatya'da kar nedeniyle kapalı köy sayısı gece yağan kar nedeniyle 73'e çıktı. Pütürge 32, Arapgir 7, Doğanşehir 7, merkez 2, Akçadağ 5, Doğanyol 4, Arguvan 5, Hekimhan 2, Yeşilyurt 4, Kale 4, Kuluncak 1 olmak üzere toplam 73 köyün ilçe merkezleri ile irtibatları kesik durumda. İl Özel İdaresi'ne ait 17 ekibin kardan dolayı kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
VAN'DA KAPANAN 2 KÖY VE 6 MEZRA YOLU 7 SAATTE AÇILABİLDİ
 Van'ın Başkale ilçesinde kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan 2 köy ve 6 mezra yolu, 7 saatlik çalışma sonucunda açılabildi. Başkale'ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çakırdoğan ve Aydemir köyleri ile köylere bağlı 6 mezraya yoğun kar yağışı ve tip nedeniyle 3 gündür ulaşım sağlanamıyordu. İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar'ın talimatı üzerine İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde başlayan yol açma çalışmaları 7 saatte tamamlandı. Başkale İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şefi Ümit Arslan, "Kar ve tipi nedeniyle açtığımız köy yolları birkaç gündür etkili olan tipi nedeniyle yine kapandı. Bunun üzerine tekrar yol açma çalışmaları başlattık. Zorlu bir çalışma da olsa yolları açmayı başardık. Kış boyunca köy ve mezra yollarının açık tutulması için çalışmalar aralıksız sürdürülecektir" dedi.
AĞRI-VAN KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
Ağrı'nın Hamur ve Tutak İlçeleri arasında çığ düşmesi sonucu Ağrı-Van Karayolu saatlerce kapalı kaldı. yüzlerce araç karayolunun açılmasını beklerken, Kızılay bölgede yiyecek malzemesi dağıttı.
Hamur Deresi olarak bilinen bölge öğle saatlerinde çığ düşmesi sonucu trafiğe kapandı. Yolun kapanması ile yüzlerce araç kilometreleri bulan kuyruk oluştururken, Karayolları ekipleri özverili bir şekilde çalıştılar. Çığ nedeni ile yola düşen kar kütleleri uzun süre araçlarla temizlenirken, araçların yetersiz olduğu noktada iş gücü devreye girdi. Araçların da mahsur kalan vatandaşlara Kızılay tarafından yiyecek malzemesi dağıtılırken, yol vatandaşların da yardımı ile 2 saat içerisinde yeniden trafiğe açıldı. Olayda can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.
TİPİ ALTINDA 2 BİN 100 METREYE YÜRÜYÜŞ
Gümüşhane ve Trabzon’dan bir grup dağcı, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kocadal köyü sınırları içerisinde bulunan Kalis Yaylası’na yürüyüş düzenledi.
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 46 sporcunun katıldığı ve Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği Faaliyet programında yer alan yürüyüş, yoğun kar yağışı ve tipi altında gerçekleştirildi.
Kar yağışı nedeniyle arazili araçla köyden balık tesislerine kadar sporcular, bin 610 metreden başlayan yürüyüşte yaklaşık 11 kilometre yol alarak, parkuru 4 saatte tamamladı. Bölgede bulunan alabalık tesisinin işletmecisi İsmail Ergün rehberliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte zaman zaman bir metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle zor anlar yaşayan sporcular, yüksek rakımlara çıktıkça artan tipi ile birlikte zirve noktasından geri döndü.
Ergün, yürüyüş programında yer alan anıt ağaçlara tipi ve kar yağışı nedeniyle gidemediklerini belirterek, 2 bin 100 metre rakımlı Kalis yaylasına bu tipide çıkan grubun önemli bir olayı başardığını söyledi.
GÜDAK üyesi sporculardan yürüyüşe katılan tek kadın sporcu olan Kıymet Koyun ise oldukça zorlandıklarını, tipi ve yağışa rağmen oldukça zevkli bir yürüyüş düzenlediklerini ifade etti.
Günün yorgunluğunu kartopu oynayarak atan sporcular daha sonra alabalık tesislerinde mola verip, yemek yedikten sonra araçlarla şehre döndü.
GÜMÜŞHANE’DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 91 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Gümüşhane’de dünden beri etkili olan kar yağışının ardından 91 köy yolu ulaşıma kapandı.
Özellikle Torul ve Kürtün ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle bu ilçelerdeki köy yollarının tamamı kapanırken, Kürtün ilçesinde yağışın devam ettiği bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, taşımalı eğitim yapılan köylerin yollarının açıldığını, yağışın devam ettiği bölgelerde ise yağışın durmasının ardından karla mücadele çalışmalarının yapılacağını söyledi. Yalçın, merkez ilçede 19, Kelkit ilçesinde 5, Şiran ilçesinde 10, Torul ilçesinde 23 ve Kürtün ilçesinde 34 olmak üzere toplam 91 köy yolunun kapandığını söyledi.
Karayolları yetkilileri ise Zigana Dağı geçidinde etkili yağışın devam ettiğini, yol kenarında 50 santimetreye yakın kar bulunduğunu ve araçların zincirsiz dağı çıkmalarına müsaade edilmediğini belirterek ekiplerin sürekli yolda çalışma yaptıklarını bildirdi.
Gümüşhane Meteoroloji İstasyonu Müdürü Nazım Kul ise kar yağışının Çarşamba gününe kadar süreceğini belirtirken, son 24 saatte metrekareye 15 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Kul, gecenin en düşük sıcaklığının ise sıfırın altında 1,2 derece olarak ölçüldüğünü sözlerine ekledi.
KARAGÖL BUZ TUTTU
Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Meşeli köyünde bulunan yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânlarından biri olan Karagöl aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta yıllar önce meydana gelen heyelan sonucu oluşan Karagöl şiddetli soğuklar nedeniyle buz tuttu. Yüzeyi yaklaşık 50 cm kalınlığında buzla kaplanan gölün bembeyaz görüntüsü güzel görüntüler oluşturdu. Karagöl her mevsimde fotoğraf sanatçılarının da uğrak mekanları arasında yer alıyor. Ayrıca fotoğraf tutkunlarının kış aylarında bölgeye yoğun ilgi göstermesinden dolayı Şavşat Kaymakamlığı göle giden yolu ulaşıma açık tutuyor.
BUZ ÜSTÜNDE GEZİNTİ
Gölün bu halini gören ziyaretçiler önce buz üzerine çıkmakta temkinli davranırlarken daha sonra adım adım buz üzerinde ilerleyip göl üzerinde gezi yapıyorlar. İşi biraz daha ileri götüren bazı korkusuz vatandaşlar buz tutan göl üzerinde ateş yakıp, çay demliyor, yemek pişiriyor.
Karagöl tesislerinin işletmecisi İdris Köse ise buzun hiçbir tehlike oluşturmadığını söylerken buz kalınlığını göstermek üzere buzu baltayla kesip ziyaretçilerine gösterdi. Şu an itibarı ile yaklaşık 50 santimetre buz kalınlığı oluşurken, ileriki günlerde buz kalınlığının artacağı tahmin ediliyor.
Gölün ortasına bir masa konulurken, Meşeli Köyü Muhtarı Adnan Taşdemir de “Herkesi Karagöl üzerinde çay içmeye peynir eritmesi yemeğe davet ediyorum” dedi.
AĞRI'DA HASTA KURTARMA OPERASYONU
Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Kucak köyünde kalp yetmezliği bulunan hasta, Özel İdare ekiplerince alınarak hastaneye ulaştırıldı.
Patnos ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kucak köyünde aniden fenalaşan hastayı kurtarmak için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. 112 Acil Servis'e gelen ihbarın kendilerine bildirilmesi üzerine harekete geçtiklerini belirten Özel İdare Müdürü Gündoğdu Özel, bir greyder, bir Özel İdare aracı ve bir tam donanımlı ambulansla Kucak köyüne hareket ettiklerini belirtti. Yer yer kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bölgedeki hastaya ulaştıklarını ve hastayı alarak Patnos Devlet Hastanesi'ne
getirdiklerini ifade eden Özel, görevlerini başarıyla yaptıklarını belirtti.
BİR METRELİK KARI AŞTILAR
Kalp yetmezliği ve solunum yetersizliği bulunan 47 yaşındaki Naime Gülalmaz ise, Süphan Dağı'nın eteğindeki köyde rahatsızlanınca eşinin 112 Acil'den yardım istediğini söyledi. Ekibin kısa sürede köye geldiğini anlatan Gülalmaz, "Köyümüze gelen ekipleri görünce şükrettik. Demek ki devletimiz bizlere bakıyor ve bizleri yarı yolda bırakmıyor. Özel İdare ekiplerine, ambulans şoförüne, evimize gelen doktor ve hemşirelere teşekkür ederim" dedi.
Kucak köyünden alınan hasta, Patnos Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
BELEDİYELER KAR TEMİZLİĞİNE YOĞUNLAŞTI
Bitlis Belediyesi karla mücadele ekipleri, 9 iş makinesi ve 20 personelle aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.Belediye, son 2 günde kar kalınlığının 65 santimetreye ulaştığı şehir merkezinde 9 iş makinesi ve 20 personelle karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. Kar temizleme çalışmalarını sürdüren ekipler, öncelikle mahalle ana yolları, sağlık tesisleri ve okul yollarını açıyor. Yolların açılmasının ardından ekipler, sokak araları ile yol genişletme çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.
Bitlis Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ecvet Özgök, "Karla mücadele çalışmamız hazırlanan program çerçevesinde devam etmekte olup, karla mücadelede bir greyder ile çarşı merkezi sürekli olarak temizlenmektedir. Karla mücadele çalışmaları Destek Hizmetler Müdürlüğü ve Saha Amirliği koordinatörlüğünde 2 greyder, 4 dozer ve 3 adet JCB ile toplam 9 iş makinesi ile yapılmaktadır" diye konuştu.
KIZILDAĞ’DA ULAŞIM ZORLAŞTI
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde iki gündür devam eden kar yağışı, etkisini artırarak devam ediyor. 70'den fazla köy yolunun ulaşıma kapandığı ilçede, ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.
Kar kalınlığı ilçe merkezinde 30 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde 50 santimi buldu. Kar nedeniyle ilçede 70'den fazla köy yolu ulaşıma kapanırken, ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi. İlçe merkezinde belediye ekipleri, köylerde ise Özel İdare ekipleri karla mücadele çalışması başlattı. İlçede ayrıca kriz masası oluşturuldu. Sabah saatlerinden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle araçlar trafikte güçlükle ilerlerken, ilçe merkezinde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.
Karayollarında ise ulaşım güçlükle sağlanırken, kar temizleme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Sivas-Ankara karayolu üzerinde bulunan Yaraşbeli Geçidi'nde ve Sivas-Tokat karayolu üzerinde bulunan Çamlıbel Geçidi'nde otomobiller zincir takarak yola devam ederken, ağır tonajlı araçlar bekletiliyor.
Öte yandan karın yağması ile seyrine doyulmaz manzaraların ortaya çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekerek, kartopu oynadı.

 
Tortum bir ilki başardı
 
Budak dava açmayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiyeden kar festivaline destek
Erzurum'da itfaiye ekipleri tarafından kar festivali hazırlıkları kapsamında, ...
Ayık iddiaları cevaplandırdı
Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezinde geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını ...
Nemutlu gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum'da antrenman yaparken düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ...
 
Özünal kaza geçirdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı yeni otobüslerin tanıtım ...
Savcılık kaza yerinde inceleme yaptı
Erzurum'da dün milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili olarak cumhuriyet ...
Erzurum imaj kaybediyor..!
Erzurum’da son günlerde kadına şiddet olaylarındaki artış dadaş imajına ...
 
Dadaşlar’dan şehitlere vefa
Kocaeli İl Müftülüğü ve Kocaeli’de bulunan Erzurumlular derneklerinin ...
Toplu ulaşıma 2012 vizyonu
Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmetlerine dahil etmek için satın ...
Palandöken’de yas var….
Konaklı Kayak Merkezi'nde 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri