Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Ağustos 2011 Perşembe - 00:50

Huzur, Bereket ve Rahmet yağmuru…

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Rahmet, Bereket ve Mağfiret ayı Ramazan huzur, coşku ve heyecanla idrak ediliyor. Ramazan şehri Erzurum’da yerel yönetimler düzenledikleri etkinliklerle halkın ramazan sevincini paylaşırken, açılan iftar çadır ve sofralarında ramazan nimetleri dar gelirli ve yoksullarla paylaşılıyor. İftar sonrası istasyon meydanı ve Yakutiye kent meydanında gerçekleştirilen şölenlerle Ramazan coşkusu tüm kente yayılıyor.

Huzur, Bereket ve Rahmet yağmuru…

DERLEYEN: DİLEK BAYRAK/ERZURUM GAZETESİ
Bitlis Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Etkinliklere sponsor olan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, dünkü iftar programı öncesi yaptığı konuşmada, Eren ailesinin tüm Bitlis halkını öz kardeşi bildiğini söyledi. Eren "Ramazanın ilk gününü evimizde ailemizle kutladık. Bugünde asıl evimizde kutluyoruz. Yani memleketimizde hemşerilerimizle birlikte kutluyoruz. Bundan dolayı çok mutluyum. Belediye Başkanımız Fehmi Alaydın, bu etkinliğe katılmamızın uygun olacağını söyledi. Biz de büyük bir sevinç ve heyecanla buraya geldik" diye konuştu.
KARABEY İLAHİLERLE COŞTURDU
Düzenlenen programda Adem Karabey tarafından kasideler okunurken, Recep Aslan'ın ilahi okumasıyla birlikte, semazen grubu da gösterini sundu. Bitlis Muhabbet Geceleri Topluluğu'nun seslendirdiği türkülerin ardından program, oratoryom gösterisiyle sona erdi.
İftar yemeğine ve etkinliklere Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Vali Yardımcısı Sibel Tursun, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, kurum amirleri, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, ağabeyi Ziya Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.
RAMAZAN AKŞAMLARI PROGRAMLARI BAŞLADI
 Erzincan Belediyesinin hazırladığı Ramazan akşamları programları başladı. Şehrican’da Ramazan Akşamları adlı programların açılışı, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Müftüsü Burhan İşleyen, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen Ramazanın manevi atmosferinin layığı ile yaşanması gerektiğini vurgulayarak, Ramazan ayının önemine değindi.Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise, Ramazan ayına ait mesajların geri kalan 11 ayıda kapsayacak şekilde huzurun ve düzenin teminatı olduğunu ifade etti.
ramazanla gelen düstur
Çakır sözlerine şöyle devam etti:“Ramazan ayı dışında da aynı düsturla yaşamak, ramazan ayının rahmet ve bereketini bütün yıla yaymamız manasına gelir. Bizler Erzincanlılar olarak ramazan ayının öğütlediği erdemlerin kıymetini bilen bir kentin sakinleriyiz. Şu an ülkemiz de, şehrimizde rahmet ve bereketi fazlası ile yaşıyor. Onlarca yılda alınacak mesafeler, 3-5 yılda kat edildi. Bu Yaradan’ın merhametidir. “ Başkan Çakır’dan sonra söz alan, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Erzincan Valisi Abdulkadir Demir de birlik ve beraberlik mesajları vererek, Erzincan Belediyesine hazırlanan bu organizasyonlar için teşekkür etti. Programlar ramazan boyunca sürecek ve Erzincan Belediyesi her akşam başka bir etkinlikle vatandaşların karşısında olacak.
ÇILDIR SYDV RAMAZAN YARDIMI
Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfın’ca 300 aileye nakdi yardım yapıldı.
Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, ramazan ayı dolayısıyla İlçemiz genelinde yaşayan dargelirli 300 aileye 200 TL’lik nakdi yardımda bulundu. SYDV ‘na müracaat eden ve vakfın kendi tespit etmiş olduğu fakir ailelere, ramazan ayında ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla yapılan nakdi yardım Ziraat Bankası hesaplarına yatırıldı.
HAKKARİ HUZURU YAŞIYOR
RAMAZAN AKŞAMLARI ŞEHİR MERKEZİ CIVIL CIVIL
Hakkari'de huzurun sağlanmasıyla birlikte ortaya çıkan ve Ramazan ayı ile birlikte de renklenen görüntüler batı illerini aratmıyor.
Ramazan ayı nedeniyle Hakkari Valiliği Merkez Köylere Götürme Birliği (KÖYDES) işini alan firma aşırı sıcaklar nedeniyle gece çalışmalarını sürdürürken, çalışma alanında geçen aileler ise, çarşı merkezinde dolaşmanın sevincini yaşıyor. Eğlence yerlerinin az olduğu ilde vatandaşlar aileleri ile birlikte çarşı içinde gezmenin tadını çıkartıyor. Bazı vatandaşlar kahvede oturmayı, bazıları ise caddelerde dolaşmayı tercih ediyorlar. Bir süreden beridir toplumsal olayların yaşanmadığı ilde turistik mekanları
aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Buna en çok sevinen esnaflar ise cadde kenarına tezgahlarını kurarak mısır veya ocaklardan şiş kebap yaparak bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Caddelerin dar olmasına huzur ve güven içersinde gezmenin mutluluğunu yaşayan aileler, sahur vaktine kadar dolaştıklarını ifade ederek Hakkari'nin dışarıda tanıtıldığı gibi bir yer olmadığını ifade ettiler.
RAMAZAN HUZURU
Şehir içi caddelerinde yol genişletme ve yapım çalışmalarını sürdüren Eren firması sahibi işadamı Abdurrahman Ere ise, işçilerinin oruçlu olmasından dolayı çalışmaları gece yaptıklarını belirterek, 10 güne kadar yolları tamamlayacaklarını belirtti. Çarşı içinde aileleri ile birlikte gezen İsa Uçar, Cumali Özkan, Cemal Erip ve Gülşen Erik isimli Hakkarili vatandaşlar ise, Ramazan ayında huzur ve güven içersinde dolaşmanın mutluluğunu yaşandığını her tarafın cıvıl cıvıl olduğunu belirterek, buradaki
görüntülerin ise batıyı aratmadığını söylediler. Vatandaşların aşırı sıcaklar nedeniyle gündüzleri dolaşamadığını belirten vatandaşların gece dolaştığını ifade eden aileler belediyenin her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların daha rahat dolaşması için yolun bir şeridini trafiğe kapatmasını istediler. Vatandaşın huzur ve güven içerisinde gezmesi için Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı zırhlı araçların ikili bir şekilde sürekli caddelerden tur atması dikkatlerden kaçmadı.
 "RAMAZAN AYI YARDIMLAŞMA AYI"
Kars Belediyesi mübarek Ramazan ayı münasebetiyle kentte bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı yaptı. Kars Belediyesi bünyesinde bulunan Gıda Bankası vasıtasıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda yardımında bulundu. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri tek tek ziyaret ederek yardım paketlerini verdi.
Kars Belediye’sinin kendi imkanları ve hayırseverlerin bağışlarıyla Gıda Bankası’nda toplanan kuru gıdalar paketlenmek suretiyle, belediye personelleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor.
MUHTARLARLA İFTAR ZİRVESİ
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş, Özel Kalem Müdürü Orhan Arslan, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mürsel Avanaş ve mahalle muhtarlarıyla birlikte akşam iftardan sonra maddi durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret eden Başkan Bozkuş, vatandaşların sıkıntılarının kendi sıkıntıları olduğunu söyledi.
Bozkuş; “Belediye bünyesinde oluşturduğumuz gıda bankasından ihtiyaç sahibi ailelere ramazan paketleri veriyoruz. Burada amacımız toplumun her kesimiyle bir şeyleri paylaşmak. Bizde bu mübarek ayda vatandaşlarımız sevindirmek istedik” dedi.
BAŞKAN BOZKUŞ KALEİÇİ VE BAYRAM PAŞA MAHALLESİ’NDE
İftardan sonra eşi Nurhayat Bozkuş ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden ve onların çayını içen Başkan Bozkuş’a mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
Başkan Bozkuş’u mahallelerinde gören vatandaşlar hemen yanına gelerek sevgi yumağı oluşturdular. Bozkuş ve eşini evlerine davet eden vatandaşlar, belediye çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdiler. Başkan Bozkuş’un eşi Nurhayat Bozkuş’un bayanlarla bir bir görüşmesi sorun ve sıkıntılarını öğrenerek yardımcı olması ise dikkat çekti. Bayanların her türlü sorunlarını kendisine iletebileceklerini belirten Belediye Başkanının eşi Nurhayat Bozkuş; “Bayanlar hassastır. Her şeyi herkes ile paylaşmazlar. Ben onların kardeşiyim her türlü sorun ve sıkıntılarında bana gelebilirler. Ben her türlü destek ve yardımı yapmaya hazırım. Yeter ki kızlarımız, bacılarımız ve annelerimiz bana gelsinler. Bizler onların her zaman yanındayız” diye konuştu.
Gece geç saatlere kadar mahalle sakinleriyle birlikte olan Başkan Bozkuş, alt yapı çalışmalarından, gece kondu dönüşüm projesine kadar birçok konuda vatandaşları aydınlattı.
Kars Belediyesi tarafından hazırlanan “İftar Paketi”nde; pirinç, bulgur, makarna, zeytin, hazır çorba, çay, şeker, sıvı yağ, margarin ve salça bulunuyor. Ayrıca belediye tarafından tavuk ve ramazan pidesi de vatandaşlara veriliyor.
Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi yaklaşık 2 bin aileye bu tür yardımların devam edeceği belirtildi.
22. DİNİ YAYINLAR FUARI İLGİ GÖRÜYOR
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen 22. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı ilgi görüyor.
Abdullah Gül Parkı'nda açılan Kitap Fuarı iftar ve teravih namazı sonrasında vatandaşların ilgisini çekiyor. Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatyalıların Kitap Fuarı'na gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından başlatılan 'Sevdiklerinize Kitap Hediye Edin' kampanyası çerçevesinde herkesin arkadaşına, eşine-dostuna en az bir tane kitap hediye etmesi gerektiğini ifade etti.
BAYANLARDAN MUKABELE PROGRAMINA BÜYÜK İLGİ
Van'da, Ramazan ayı nedeniyle 70 ayrı noktada başlatılan bayanlara yönelik mukabele programına büyük katılımın sağlandığı belirtildi.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, mukabele programına büyük ilgi gösterildiğini söyledi. İlginin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Arvas, "İlimiz merkezinde 70 ayrı yerde Ramazan ayı boyunca her gün bayanlara yönelik düzenlenen mukabele programlarının oldukça yoğun geçtiğini gördük. Bu programlarda 100 bayan Kur-an'ı Kerim öğreticisi görevlendirdik. Özellikle Yeşil ve Kınalı camilerinde yaklaşık 400 bayanın mukabele programına iştirak ederek yoğun ilgi gösterdiklerini, bayan kardeşlerimizin Ramazan ayında oruçlarını Kur'an ile süslediklerini gördük. İlk defa geçen yıl Van'da düzenlenen mukabele programına gösterilen ilgi bizleri memnun etmiştir" dedi.
Mukabele programına katılan bayanlar, da böyle bir uygulama yapmasından dolayı İl Müftülüğü'ne teşekkür ederek, bundan sonraki yıllarda da bayanlara yönelik bu tür programların devam etmesini istediler.
 

 
Polis kamerası, gerçeği ortaya çıkardı
 
Bayburt Üniversitesi kampüsüne kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Protez ayakla zirvede namaz kıldılar
İran-Irak arasında 22 Eylül 1980 yılında başlayan savaş sırasında mayına ...
Malatya Teknokent tamamlanıyor
Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Malatya Teknokent) inşaatının bu ...
Doğu’da çayır biçimi tamamlandı
Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Kayalıbogaz Köyü'nde vatandaşlar, ellerine ...
 
Doğu’da toz bulutu paniği
Tunceli'de 2 gündür etkili olan toz bulutu, yoğun katılımla gerçekleşen ...
Dağcının cenazesi ailesine teslim edildi
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Verçenik Dağı'nda ...
Hakkari'de Şehitleri Anma Günü
Hakkari'de geleneksel hale getirilen ve hiçbir yetkilinin desteği olmadan ...
 
Iğdır Üniversitesinden bir ilk
Iğdır Üniversitesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Caferilik ...
Doğu’da Ramazan heyecanı dorukta
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ramazan hazırlıkları devam ediyor. Erzurum’da ...
DAKA, proje gündemiyle toplandı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) toplantısı Bitlis, Hakkari, Van ve ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri