Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 06:12

İletişimsizlik çağın sorunu

Yrd. Doç. Dr. Başaran Gençdoğan, “Toplumumuzda problem çözme ve sağlıklı iletişim kurma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor.” dedi.

İletişimsizlik çağın sorunu

ERZURUM(GHA) – Yrd. Doç. Dr. Başaran Gençdoğan, “Toplumumuzda problem çözme ve sağlıklı iletişim kurma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor.” dedi.
Son günlerde Türkiye genelinde ve Erzurum’da yaşanan tartışma, yaralama, ölümle sonuçlanan kavga ve cinayetlerin, toplumun ruh sağlığında çok ciddi bozulmaların yaşandığını gösterdiği ifade edildi. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Psikolojik Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başaran Gençdoğan, toplumda küçüklere örnek olması gereken yetişkinlerin, tam tersine çözüm üreteme ve sağlıklı ilişki kuramama gibi sorunlar içerisinde olduklarını söyledi. Son zamanlarda Türkiye genelinde olduğu gibi, Erzurum’da kadınlara, çocuklara ve yetişkinlere yönelik olarak çeşitli şiddet girişimlerine rastlanmaya başladığını kaydeden Gençdoğan, bu olaylar içerisinde sonu ölüme varanların da bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu olaylarla toplumun geneline bakıldığında psikolojik sağlığın giderek bozulduğu sonucuyla karşılaşıyoruz. Ayrıca bu olaylar yetişkinlerin problem çözme becerisi ve yetişkin birey olma olgunluğunun olmadığını ortaya koyuyor.” dedi.
Bu sorunların yaşanmasında eğitimsizliğin başrol oynamasının yanında, sosyal ve ekonomik koşullarla medyanın da etkili olduğunu vurgulayan Gençdoğan, toplumun bilinçlendirilmesi ve şiddete özendirilmesi noktasında kitle iletişim araçlarının da, kusur unsurları arasında bulunduğunu ifade etti.
GENÇDOĞAN: YETİŞKİNLERİN EĞİTİLMELERİ GEREKİYOR
Filmlerin, dizilerin ve çeşitli eğlence programlarının boy gösterdiği televizyonlarda, toplumun bilgilendirilmesi ve eğitilmesine yönelik olarak herhangi bir aktiviteye yer olmadığından yakınan Yrd. Doç. Dr. Başaran Gençdoğan, “Televizyon başta olmak üzere kitle iletişim araçlarının tamamı toplum üzerinde nasıl ki, şiddet eğilimi oluşturarak etkili oluyorsa, eğitme ve öğretme konusunda da kullanılabilinir. Bu bakımdan çeşitli önlemler alınması suretiyle bu gidişatı tersi istikamete döndürmek mümkündür.” dedi.
Yetişkinlerin problem çözme ve sağlıklı iletişim kurma gibi konularda eğitilmelerinin şart olduğunun altını çizen Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Psikolojik Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başaran Gençdoğan, bunu n bir süreç olduğuna işaret ederek, “Ruh sağlığının bozulmasının birden fazla nedenleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Önemli olan bu nedenleri tek tek ortadan kaldırabilmektir. Bize göre sebeplerin başında eğitimsizlik geliyor. Bu bakımdan sorunun aşılması noktasında işe öncelikle televizyonlardan başlanmalıdır.” diye konuştu.
 

 
Fuar alanı Olimpik Park oluyor
 
157 ton atık pil toplandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çaykolik 27 Temmuz 2011 Çarşamba 15:44

Yerden göge kadar haklısın hocam ve doğru tesbit.Eğitim:herşeyin başında gelen olmazsa olmaz olandır.Değerini bilen mi var. İnsanların değer yargıları,tahammülleri,karekter yapıları o kadar değişti ki kim ne düşünür doğru olan nedir karmakarışık oldu.Saygısız,sabırsız bir toplum olduk.Bunun en açık örneğini trafikte hepimiz yaşıyoruz.Sağa ya da sola dönüş yapan araç önündeki aracın arkasında bekleyip de dönüş yapmaz.İlla önündeki aracın önünden geçer ve döner.Benlik duygusu tavan yapar.Bu bir örnek, düşünelim.Bunlara bir de sonradan görmelik,hele de cehaleti ,kültürsüzlüğü eklersek vay halımıza!Televizyon zaten toplumu uyuşturma aracı,ondan medet umulmaz.Diziler,diziler kahrolası diziler.Hala yetişkinleri eğitilir diye bir umut var mı acep,sanmıyorum.onlar zaten ey yetişmişşşler:((

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan denetimleri başladı
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde yaşanması muhtemel ...
Kızılay bağış aracına kavuştu
Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi’nin de artık kendisine ait bir ...
Erzurumlu Kuzuun’u şifaya kavuşturdular
Kalbinde doğuştan iki delik olduğunu Manisa'da 6 ay önce tesadüfen gittiği ...
 
Erzurum, acil sağlık hizmetlerinde marka
Erzurum’da ambulans sirenleri Yaz mevsiminde özellikle kalp krizi ve tansiyon ...
Göğüs Hastanesinde çağdaş atılım
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde ‘Yoğun Bakım’ gururu ...
Ağız sağlığında dernek yaklaşımı
Erzurum’da “Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği” kuruldu. ...
 
Yılmaz’dan ağız sağlığı uyarısı
Kadınlar, estetik kaygılarından dolayı ağız ve diş bakımlarına erkeklerden ...
Seyyarlardan çevre duyarlılığı
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, semt pazarlarından ...
Aras’ta balık bereketi
Aras Nehri Erzurum Pasinlerli balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri