Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>EKONOMİ
6 Mart 2013 Çarşamba - 07:08

Krasnodar’a ticaret köprüsü

Şengel, ticaret heyetlerinin hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer sağladığını ve ihracatçı firmaların yeni pazarlar bulması amacıyla, DAİB’nin bu tür faaliyetlere istikrarlı olarak devam edeceğini vurguladı.

Krasnodar’a ticaret köprüsü

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından, İhracatçıların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik olarak, 26 Şubat-1 Mart 2013 tarihleri arasında, Krasnodar -Rusya Federasyonu’na yönelik olarak, bir “İnşaat Malzemeleri Ticaret Heyeti” organizasyonu gerçekleştirildi. Programa Ekonomi Bakanlı ve Birlik yetkililerinin yanı sıra projeye dahil olan 10 firmanın 18 temsilcisinden oluşan toplam 26 kişi katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Novorossisk Başkonsolosu Beste Pehlivan Sun, Novorossisk Ticaret Ataşesi Okan Pakbeşe ve Krasnodar Ticaret Ataşesi Şamil Acartürk de programa iştirak etti. DAİB heyeti 27 Şubat 2013 tarihinde, YugBuild 2013 Fuarını ziyaret ederek incelemeler yaparak standları bulunan firma yetkilileri ile görüşmelerde bulundu. Aynı gün, Novorossisk Ticaret Ataşesi Okan Pakbeşe, tarafından heyete Rusya Federasyonunu tanıtıcı bir sunum yapıldı.
ŞENGEL’İN SUNUMU
Rusya-Türkiye İş Forumunda, Bölgenin ve Birliğimizin tanıtımını yapıldığı sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, ticaret heyetlerinin hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer sağladığını ve ihracatçı firmaların yeni pazarlar bulması amacıyla, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin bu tür faaliyetlere istikrarlı olarak devam edeceğini vurguladı. DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel, Rusya Federasyonu ile Türkiye’nin dış ticaretinin iyi bir seviyede olduğunu, ancak hedeflerinin coğrafi yakınlığın da avantajıyla, Doğu Anadolu Bölgesi ile Krasnodar Bölgesi arasındaki dış ticaretin geliştirilmesi olduğunu dile getirdi.
SUN’UN DEĞERLENDİRMESİ
Novorossisk Başkonsolosu Beste Pehlivan Sun, Rusya’nın hızla gelişen ve yatırım çeken bir bölgesi olan Krasnodar’a gelecek firmalara her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti.
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep Aslan da konuşmasında Bakanlık olarak sağladıkları destekler hakkında bilgi verdi.
Forum’da Rusya adına söz alan yetkililerde, Krasnodar’daki inşaat sektörünün durumunu aktararak, Türk firmalarının bu konudaki başarılarından duydukları memnuniyeti belirtti, Bölge firmaları ile her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade ettiler.
Daha sonra, fuar merkezinde, Rusya Federasyonu firmaları ile heyette yer alan firmalar arasında, ikili iş görüşmeleri yapıldı, Ayrıca, fuarda ve toplantı salonunda DAİB Genel Sekreterliğince Bölge ürünlerinin tanıtımı için hazırlanan kitabın ve heyet kataloğunun dağıtımı yapıldı.
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
28 Şubat 2013 tarihinde, resmi bir ziyaret gerçekleştirilen Krasnodar Ticaret Odası ile DAİB arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, kendilerini çok iyi karşılayan Krasnodar Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ederek, Krasnodarlı firmalarını Türkiye’ye davet etti.
Heyet daha sonra, inşaat firmalarını ve inşaat malzemeleri marketlerini ziyaret ederek, sektörün durumu, ihtiyaçları ve bu bölgeye ihracat yapabilme imkanları hakkında fikir edinme fırsatı buldu.
NOVOROSSİSK BAŞKONSOLOSLUĞUNA TEŞEKKÜR
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde, DAİB Genel Sekreterliğinin organizasyonunda, Krasnodar - Rusya Federasyonuna düzenlenen “İnşaat Malzemeleri Ticaret Heyeti” programı sırasında gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda, ikili ilişkilerin ve dış ticaretin artırılması için önemli bir adım atıldığını belirterek, “Başta Novorossisk Başkonsolosumuz olmak üzere, Novorossisk ve Krasnodar Ticaret Ataşelerimizin, Krasnodar Ticaret Odasının ve Krasnodar Fuar İdaresinin heyetimize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka, heyetimiz tarafından takdire şayan bulunmuştur. Bölgemizden yapılan ihracatın artırılması ve ihraç ürünlerimizin tanıtımı için, Birliğimiz kanalıyla yapılan organizasyonlarının bundan sonra da devam etmesi, heyetimize katılan firmalar tarafından dile getirildi. Birliğimizin, bu organizasyonları düzenlemekteki amacı; ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar dolar ile Bölgemizin hedefi olan 10 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşılmasına katkıda bulunmak, Bölgemizdeki firmalardan halen ihracat yapanların ihracat miktarlarını artırmak ve hiç ihracat yapmamış firmalarımızı da projelerimize katarak, yeni ihracat neferleri kazandırmaktır” diye konuştu.
 

 
Demiryolu için imza kampanyası
 
Palandöken’de snowboard fırtınası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜFE’de Türkiye rekoru
ÖZEL-Şubat ayında fiyatların aylık bazda en az çıktığı bölge yüzde 0.01’lik ...
'Erzurum küçük esnaf şehri'
ÖZEL-Basit Usulde Vergilendirilen faal mükellef sayısı bakımından Erzurum’un ...
Çiftçiler topraklarıyla buluştu
Olur İlçesine bağlı Coşkunlar köyü Kazıkan Mahallesi’nde çiftçiler bahar ...
 
Ticarette ‘dış açılım’
ÖZEL-Erzurum dış ticarette 2013 yılına yüksek performansla girdi. İl’de ...
2013 Köy Yolu envanteri açıklandı
ÖZEL-Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü 2013 yılı Köy Yolları envanterini ...
KUDAKA turizme odaklandı
KUDAKA Danışma Kurulu İstanbul’da Turizm gündemiyle toplandı.
 
‘Hala battı diyorlar’
Karadayı, “Makro Kent’in ihalesine girdim battı dediler. Yaptım battı ...
Besiciye Erzurum kış, Oltu bahar
Oltu’da ağır geçen kış mevsiminin ardından besiciler hayvanların meraya ...
DASİDEF’ten OSB çağrısı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri