Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
28 Temmuz 2011 Perşembe - 05:29

Lokantalar Ramazan tatiline giriyor

Erzurum’daki lokantacılar, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl Ramazan ayında da zararına çalışacak. Ramazan ayının yaz tatili dönemine denk gelmesi ve iftar saatinin de geç vakitleri bulacak olması, çok sayıda lokantacıya bu yıl ya para kaybettirecek, ya da zorunlu tatil yaptıracak.

Lokantalar Ramazan tatiline giriyor

ERZURUM(GHA) - Erzurum’daki lokantacılar, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl Ramazan ayında da zararına çalışacak. Ramazan ayının yaz tatili dönemine denk gelmesi ve iftar saatinin de geç vakitleri bulacak olması, çok sayıda lokantacıya bu yıl ya para kaybettirecek, ya da zorunlu tatil yaptıracak.
Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Ramazan ayının yaz ve tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle son 2 yıldır zararına iş yaptıklarını söyledi. Ramazan’ın, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da yaz tatiline denk gelmesi nedeniyle öğrenci potansiyelinden yine mahrum olacaklarını belirten Başkan Zeki Pınar, “Geçen yıllarda hem Ramazan ayı okul dönemlerine denk geldiği için, özellikle üniversite öğrencisi lokantalar için önemli bir müşteri kesimini oluşturuyordu. Ama son iki yıldır böyle bir durum söz konusu olmuyor.” dedi.
Erzurum’da iftar saatinde dışarıda olan insan sayısının da zaten kısıtlı olduğuna vurgu yapan Başkan Zeki Pınar, lokanta işletmecilerini çok çetin bir dönemin beklediğini kaydederek, “Esnaf arkadaşlarımızın işyerlerini kapatmaları bir dert, kapatmamaları ayrı bir dert olacak. Sonucun nasıl şekilleneceği, Ramazan ayının ilk birkaç günün ardından daha da netlik kazanacak.” diye konuştu. 
 LOKANTACILARIN ÇOK AZ BİR BÖLÜMÜ İFTAR VE SAHURLA YETİNECEK
Erzurum’da Lokantacılar Odası’na üye toplam 330 işletmeci bulunduğunu anlatan Başkan Zeki Pınar, bunun yanında yaklaşık 20 korsan lokantanın daha bulunduğunu belirterek, toplamda işletme sayısının 350 olduğunu bildirdi. Başkan Pınar, “İrili ufaklı bu işletmelerden Erzurum’da hiç yoksa 3 bin kişi rahat ekmek yiyor. Şimdi esnaf arkadaşlarımız Ramazan ayı boyunca dükkanlarını kapatacak olsalar; yanlarında çalıştırdıkları insanlar ne yiyip, ne içecekler, evlerine ne götürecekler?” diyerek, işletmecilerin büyük bir bölümünün, sırf işçileri için fedakarlık yapacaklarını ifade etti.  
Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, “Ben de bir işletmeciyim ve benim de yanımda çalıştırdığım insanlar var. Ramazan ayında iftar saati için lokantayı açık tutmak, biliyorum bana mali anlamda zarar ettirecek. Fakat ben bir işveren olarak kendimi bir tarafa koyup, personelimi düşünmek zorundayım. Lokantam da, bir ay boyunca varsın çalışanlarım için açık kalsın.” ifadelerini kullandı.
Erzurum’daki birçok lokanta işletmecisinin de, kendisiyle aynı fikirde olduğuna dikkati çeken Başkan Pınar, Ramazan ayının ilk birkaç gününün ardından bu yükün altından kalkabilecek işletmelerle zorlanacak işletmelerin daha net anlaşılabileceğini sözlerine ekledi.
 

 
Minibüslere ‘2011 ayarı’
 
Bir dramın fotoğrafı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minibüslere ‘2011 ayarı’
Erzurum’da şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılan minibüslere ...
Çınar gölgesinde yemek eğitimi
Türkiye'nin önemli yemek uzmanlarından Emine Beder, Erzurum'un Uzundere ...
Kredi kullanımında artış
Erzurum’da bu yılın ilk beş ayında 1.065 milyar TL’si kamu, 887.5 milyon ...
 
Ağzımızın tadı kaçmayacak..
Ramazan’a günler kala başlayan pidede fiyat tartışmaları, nihayet sona ...
Süt üreticilerinden güç birliği
Erzurum’da geçtiğimiz ay kurulan Yakutiye Süt Üreticileri Birliği, ilk ...
İl ekonomisinde umut sinyali
Ekonomi yönetiminin 'ısınma' önlemleriyle frenlemeye çalıştığı canlılık, ...
 
Açlık sınırı 873 TL
Türk-İş, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 873.08 ...
Ramazan yaklaştı, kadayıf üretimi hızlandı
Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında ...
Kadın çiftçilere ekipman desteği
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nce düzenlenen programla Yakutiye ilçesine ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri