Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
28 Temmuz 2011 Perşembe - 05:27

Minibüslere ‘2011 ayarı’

Erzurum’da şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılan minibüslere ‘2011 model’ ayarı yapıldı. Ulaşım hizmeti veren 99 minibüsten 50’si, 2011 model ve 7 metre uzunluğundaki araçlarla değiştirilirken, Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, “Yeni minibüsleri Ramazan ayına yetiştirmek için çok uğraştık.” dedi.

Minibüslere ‘2011 ayarı’

ERZURUM(GHA) – Erzurum’da şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılan minibüslere ‘2011 model’ ayarı yapıldı. Ulaşım hizmeti veren 99 minibüsten 50’si, 2011 model ve 7 metre uzunluğundaki araçlarla değiştirilirken, Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, “Yeni minibüsleri Ramazan ayına yetiştirmek için çok uğraştık.” dedi.
Erzurum’da halk otobüslerinden sonra şimdi de minibüslerde model yükseltme dönemi başladı. Şehir içinde toplu ulaşım hizmeti veren 99 minibüsten 50’si, 2011 model ve 7 metre uzunluğundaki toplu taşıma araçlarıyla değiştirilirken, Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, yenileme sürecinde kendilerine büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür etti. Başkan Özengiz, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmasaydı, biz bu işin altından kalkamazdık.” diye konuştu. Ulaşım hizmeti veren minibüslerin tamamının yenileriyle değiştirileceğini ve Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerine yepyeni bir vizyon kazandıracaklarını anlatan Başkan Özengiz, “Gelişmiş şehirlerde minibüslerle yürütülen toplu ulaşım hizmetleri, 7 metre uzunluğundaki araçlarla veriliyor. Erzurum’daki hiçbir minibüsümüz bu standartlara sahip değildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız, araçları yenileme konusunda bize rehberlik yaptı, destekçimiz oldu. Bunun için gerekli yasal tüm altyapıyı oluşturdu. Minibüslerimizi Ramazan ayında hizmete sokmak için çok uğraştık, yine bu süreçte de Başkan Küçükler’den büyük destek gördük. Kendisine üyelerim ve yönetimim adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
ÖZENGİZ: RAMAZAN PLANLAMAMIZI  YAPTIK…
Öte yandan Erzurum Dolmuşçular ve Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Özengiz, Ramazan ayı dolayısıyla sefer saatlerinde bazı değişiklikler yapacaklarını söyledi. Ramazan ayının ilk gününden itibaren sefer saatlerinin sabah 06.00’dan itibaren başlayacağını kaydeden Ali Özengiz, seferlerin gece 02:00’ye kadar devam edeceğini bildirdi. Ali Özengiz, “Ramazan ayında Erzurum Dolmuşçular ve Minibüsçüler Odası olarak, seferlerle ilgili bazı düzenlemeler yapacağız. Üniversite, Yenişehir, Yıldızkent, Sanayi ve Yunus Emre istikametine sefer yapan araçların saatleri değiştiriliyor. En son sefer gece saat 02.00’de yapılacak. Toplamda 99 minibüsümüz bulunuyor. Yenşehirde 32, Üniversitede 24, Sanayi’de 23, Yunus Emre’de 9, Şükrüpaşa’da 4, Telsizler’de 2 ve Süt Evleri’nde de 4 minibüs olmak üzere toplam 99 aracımız, Ramazan ayında halkımıza en iyi şekilde hizmet verecek.” diye konuştu. Seferlerde değişiklik yaparken, iftar saatlerinde yaşanacak olan yoğunluğu da göz önünde bulundurduklarını anlatan Özengiz, “Halkımızın ulaşım araçlarını en yoğun olarak kullanacakları iftar saatlerinde sefer saatleri ve sürelerine azami özen gösterilecek. Bu sayede hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmamasını temin etmiş olacağız.” dedi.
)

 
Çınar gölgesinde yemek eğitimi
 
Lokantalar Ramazan tatiline giriyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mökkem dadaş 28 Temmuz 2011 Perşembe 17:50

sayın küçükler şehre tramvay-metro getirecekti ilk seçildiğinde bunları söylüyordu:) gele gele minübüslerin boyuna 1 metre eklendi...

Yorumu oyla      7      5  
mustafa 28 Temmuz 2011 Perşembe 16:47

Çok iyi olmuş, keşke o minübüscülerin kendileri de 2011 model olsa. Şehir içerisinde onları denetleyen yok. Kırmızı ışık takmıyorlar. kural tanımıyorlar.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çınar gölgesinde yemek eğitimi
Türkiye'nin önemli yemek uzmanlarından Emine Beder, Erzurum'un Uzundere ...
Kredi kullanımında artış
Erzurum’da bu yılın ilk beş ayında 1.065 milyar TL’si kamu, 887.5 milyon ...
Ağzımızın tadı kaçmayacak..
Ramazan’a günler kala başlayan pidede fiyat tartışmaları, nihayet sona ...
 
Süt üreticilerinden güç birliği
Erzurum’da geçtiğimiz ay kurulan Yakutiye Süt Üreticileri Birliği, ilk ...
İl ekonomisinde umut sinyali
Ekonomi yönetiminin 'ısınma' önlemleriyle frenlemeye çalıştığı canlılık, ...
Açlık sınırı 873 TL
Türk-İş, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 873.08 ...
 
Ramazan yaklaştı, kadayıf üretimi hızlandı
Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında ...
Kadın çiftçilere ekipman desteği
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nce düzenlenen programla Yakutiye ilçesine ...
Erzurum esnafına iptal darbesi
Türkiye'yi sarsan "Futbolda şike soruşturması"nın en büyük mağdurlarından ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri