Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
448 gıda işletmesi denetlendi
448 gıda işletmesi denetlendi
Cirit maçlarında nefes kesen anlar
Cirit maçlarında nefes kesen anlar
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
HABERLER>EKONOMİ
20 Ocak 2014 Pazartesi - 14:32

TKDK’dan yeni destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 12.başvuru ilanına çıktı

TKDK’dan yeni destek

SAMSUN (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 12.başvuru ilanına çıktı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan TKDK, IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında çıktığı 12. başvuru ilanıyla Türkiye'nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedefliyor.
İşletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlayan TKDK, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları ile Ortak Tarım Politikası ve gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara ilişkin topluluk standartlarının uygulanması ve tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonuna katkı sağlanması, tarım-çevre tedbirlerinin ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetlere katkı sağlanması, kırsal ekonominin gelişimini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı fonundan aktarılacak. Bu destek ‘Kamu Katkısı’ olarak adlandırılıyor. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacağı belirtildi.
Başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenecek tedbirler, alt tedbirler ve eksen bazında dağıtılacak toplam destek bütçesi ise 488 milyon 772 bin 128 lira olarak belirlendi.
Çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat illerinde tedbir kapsamında başvuru alınabilecek.
12. başvuru çağrı ilanı kapsamında hazırlanacak başvurular 10 Şubat 2014 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK il koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 10 Mart 2014 saat 21.00'e kadar devam edecek.

 
AÖL öğrencilerine mesleki eğitim desteği
 
Türk Ocakları'nda Işık dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASİDEF sandığa gitti
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altında ...
2013’te Erzurum'da 143 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ-TOBB 2013 yılı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. ...
Erzurum bazlı şirketleşme 'En'leri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TOBB 2013 yılı şirketleşme enlerini açıkladı
 
Ziraat’ten besicilere bilimsel destek
İHSAN KUMRU-Çakmak, yalnızca geviş getiren hayvanların et ve sütlerinde ...
Korkmaz adaylığını açıkladı
Erzurum Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odasının seçiminde başkan adaylığını ...
MÜSİAD Gençlik Kurulu seçime gitti
Genç MÜSİAD Erzurum Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa iş adamı Emrah Öztürk getirildi.
 
AK Parti’den esnaf teşekküllerine destek
Oltu Ak Parti ilçe teşkilatı tarafından geçtiğimiz hafta yapılan seçimin ...
Havalimanında Free-Shop gündemi
Erzurum’da kış turizmi başta olmak üzere turizm çeşitliliğine olan ilginin ...
Erzurum 2013’ü 47’inci kapattı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum, Türkiye İller sıralamasında Vergi tahakkukunda 32, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri