Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 07:00

Ticarette Ramazan bereketi

Alışveriş merkezlerinden marketlere, sebze ve meyve pazarlarından bakkal dükkanlarına varıncaya kadar, piyasaların tamamını etkisi altına alan Ramazan ayı, işletmecilerle birlikte, satıcıların da yüzünü güldürdü.

Ticarette Ramazan bereketi

ERZURUM(GHA) – Yaz tatiline girildikten sonra adeta günü kurtarma peşinde koşan Erzurum piyasaları, sayılı günler kalan Ramazan ayıyla birlikte soluk almaya başladı.
Ramazan ayında artan ve aynı zamanda çeşitlilik gösteren alışveriş alışkanlığı, piyasalara adeta taze kan pompalamaya başladı. Alışveriş merkezlerinden marketlere, sebze ve meyve pazarlarından bakkal dükkanlarına varıncaya kadar, piyasaların tamamını etkisi altına alan Ramazan ayı, işletmecilerle birlikte, satıcıların da yüzünü güldürdü. Market işletmecileri, Ramazan ayının bolluk ve bereketle birlikte geldiğini belirterek, “Hareketlilikten market koridorları değil de, raflar etkileniyorsa, işler açılmış demektir. Ramazan gelmiş geleli, Erzurum’da raflar boşalıyor, biz dolduruyoruz.” dediler.
ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE BU KEZ KORİDORLAR DEĞİL, RAFLAR HAREKETLENDİ
Erzurum’daki alışveriş merkezlerine, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte müşteri yağmuru yağmaya başladı. Ramazan hazırlıklarının, bir hafta öncesinden başladığı Erzurum’da, piyasalardaki hareketten en fazla alışveriş merkezleri ve marketler nasiplendi. Mutfak harcamalarının diğer aylara göre artışa geçtiği Ramazan ayında, alışveriş sepetlerini doldurmak için adeta birbirleriyle yarış veren Erzurumlular, doyasıya para harcamanın keyfini yaşarken, alışveriş merkezleri ve marketlerin işletmecileri ise, aylardan sonra moral depolama imkanı buldular. Erzurum’da bir alışveriş merkezinin yöneticiliğini yürüten Zinnur Karatepe isimli işletmeci, alışveriş merkezlerindeki kuru kalabalığın, Ramazan ayıyla birlikte para kazandırmaya başladığını dile getirdi. Karatepe, “Alışveriş merkezleri ve marketlerde her zaman kalabalık olur. Önemli olan, koridorlardaki değil, raflardaki harekettir. Erzurum’da aylardan sonra Ramazan sayesinde ilk kez raf hareketliliği başladı.” diye konuştu.
SÜT VE UNLU MAMULLER SEKTÖRÜ, SATIŞ REKORLARI KIRMA PEŞİNDE KOŞUYOR
Erzurum’da canlanan piyasalardan nasibi alan bir diğer sektör ise, süt ve unlu mamuller oldu. Başta kadayıf olmak üzere, çeşitli hamur işi ve tatlı tüketimini Ramazan ayında üçe katlayan Erzurumlular, uzun kuyrukları bu kez de, süt ve unlu mamuller imal eden işyerlerinde oluşturmaya başladılar.
Rüstem Akdağ isimli işletmeci, Erzurum halkının Ramazan ayında süt ve unlu mamullere gösterdiği ilginin katlandığını belirterek, “Kadayıf için kuyruk oluşturan müşteriler, sadece kadayıfla yetinmiyor, girdikleri dükkandan elleri kolları dolu bir halde çıkıyorlar.” diye konuştu. Fiyatı 3 yıldır değişmeyen kadayıfın, bu Ramazan ayında satış rekorları kıracağından emin olduklarını ifade eden Akdağ, bu hareketliliğin, uzun zamandır durgun olan piyasaları yeniden eski günlerine döndürdüğünü belirtti.
SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİNE AYLARDAR FREN KOYAN HALK, RAMAZAN’DA GAZA BASTI
Ramazan ayıyla birlikte, sebze ve meyve pazarlarında da hareketlilik başladı. Mevsim normallerinin üzerinde yağış alması nedeniyle bu yıl sebze ve meyve tüketimine fren koyan Erzurumlu, ‘11 Ayın Sultanı’ olan Ramazan’da alışveriş için adeta gaza bastı. Yaz boyunca devamlı yükselen fiyatlara rağmen sebze ve meyve pazarlarına Ramazan kıyağı geçen vatandaşlar, iftar sofraları için kesenin ağzını ardına kadar açtılar. Hüseyin Barlı isimli esnaf, sebze ve meyve piyasalarının yaz mevsimi boyunca güler yüz görmediğini kaydederek, “Ramazan ayı geldiği için vatandaş sebze ve meyveye akın ediyor. Aslını sorarsanız, fiyatlar vatandaşın pek umurunda değil, çünkü iftar heyecanından olsa gerek, önlerine ne geliyorsa alıyorlar.” dedi. 
 

 
Palandöken’de Ramazan Karşılaması
 
Bölücülere lanet okudular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk 500'de Anadolu damgası
Türkiye'nin 500 dev firmasının yer aldığı listeye bu yıl Amasya veda ederken, ...
AVM'yi 2 Yılda 13 milyon kişi gezdi
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk alışveriş merkezi olan Redevco Erzurum Alışveriş ...
Kredi kartı kullananlar dikkat!
Yargıtay, aidatı ödenmeyen kredi kartının kullanıma kapatılmasını hukuka uygun buldu.
 
Aşkale Çimento’dan 164’cülük başarısı
“Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” araştırmasında yedi yılda 314 ...
Yatırımda Bölge lideriyiz..
Son beş yılda turizm, eğitim, ulaştırma, enerji ve sağlık yatırımlarında ...
Ovit’ten sonra KOP yatırımı
AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tüneli ihalesinin ağustos ...
 
Lokantalar Ramazan tatiline giriyor
Erzurum’daki lokantacılar, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl Ramazan ayında ...
Minibüslere ‘2011 ayarı’
Erzurum’da şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılan minibüslere ...
Çınar gölgesinde yemek eğitimi
Türkiye'nin önemli yemek uzmanlarından Emine Beder, Erzurum'un Uzundere ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri