Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
19 Temmuz 2011 Salı - 02:57

Turizm’de ufuk arayışı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, yılsonuna kadar bölgenin turizm stratejisi ve eylem planını tamamlayacaklarını açıkladı.

Turizm’de ufuk arayışı

ERZURUM GAZETESİ
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, yılsonuna kadar bölgenin turizm stratejisi ve eylem planını hazırlayacaklarını belirtti.
Erzurum’un dünya turizminde hakettiği yeri alması için çalıştıklarını kaydeden KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Dr. Rıfat Altan, “Üniversiad Kış Oyunları Erzurum’un dünyada tanınmasına yol açtı. Bu olumlu havayı devam ettirmek için KUDAKA gündeme turizm konusunu getirdi. İngiliz Teknopolis firması Türkiye direktörlüğünün teknik desteğiyle 9 ay sürecek bir projeyi yürütüyoruz. Yılsonunda bölgemizin turizm stratejisi ve eylem planını hazırlamak istiyoruz” dedi.
TURİZME YOĞUNLAŞMA
Turizm stratejisini oluştururken özel çalışma grupları üzerine yoğunlaştıklarını ve yaklaşık 700 kişilik çalışma grupları oluşturduklarını ifade eden KUDAKA Genel Sekreteri Altan, “Bölgenin turizm değerlerinin rekabet edebilirlik düzeyini görmek için bir araştırma çalışması başlattık. Her şeyi strateji planı sonrasına bırakmamak için turizm alanında eğitim çalışmaları başlattık. Turizmde innovatif yaklaşım yarışması başlattık. Bunun dışında bölgenin turizmini sembolize edecek bir logo çalışması yapılıyor. Bölgemizin turizm değerlerini tanıtmak için özel bir web sitesi kurma çalışmalarımız da sürüyor. Umarım ki gerçekçi, ayakları yere basan bir turizm stratejisi hazırlanacak. Bu çalışma bize eksiklerimizi ve yapmamız gerekenleri gösterecek. Bölgemizi dünyada tanıtacak hazırlıkları yapmak noktasında yol gösterici olacak” diye konuştu.
TURİZM POTANSİYELİ KATMA DEĞERE DÖNÜŞECEK
Kentin turizm potansiyelini ön plana çıkartmak için özel bir turizm stratejisi hazırlama çalışmasına başladıklarını kaydeden Altan, “İngiliz Technopolis firması Türkiye Direktörlüğü’nün teknik desteğiyle 9 ay sürecek bir proje yürütüyoruz. Yılsonuna kadar bölgenin turizm stratejisi ve eylem planını hazırlamak istiyoruz. Geçtiğimiz 30 Mart'ta düzenlenen ilk çalıştayda turizm alanında vizyon sahibi katılımcılarla bilgi paylaşımı yapılarak görüşleri alındı. Bölgedeki toplam 430 değer ve varlık tespit edildi. Üç ilde çalıştaylar düzenlendi, SWOT analizleri yapıldı. Bunlar rapor haline getirildi. Her üç ilde çalışma grupları oluşturuldu. Turizmi destekleyen 30 grup oluşturularak çalışma alanları belirlendi. Yeme - içme, hediyelik eşya ve tanıtım pazarlama gibi segmentler oluşturuldu.
Teorik çalışmalarda bölgesel literatür taraması yapılıyor. Dünyadaki örnekler ele alınarak daha önce yapılmış olan 150 belge ve doküman inceleniyor. Bölgenin turizm değerlerini ve rekabet edebilirlik değerlerini tespit için ulusal rekabet analizi çalışması sürüyor. Ayrıca pazı pilot etkinlikler başlattık. Turizmde girişimci yetiştirme çalışması var. Halen 5 başvuru aldık. Ajansımız girişimcilere iş planlarını hazırlama eğitimi veriyor. Finansman kaynaklarını hayata geçirmelerini düşünüyoruz. Ajansımız veya sermaye sıkıntısı olmayanlarla bir araya getiriyoruz” diye konuştu.

 
İstihdamda yeni konsept
 
Maliyet yüksek, ilgi az
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstihdamda yeni konsept
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Erzurum'da ...
Doğu’dan ihracatta pozitif süreç
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim kurulu Başkanı Cemal ...
Yatırımcılar Doğu’ya yoğunlaştı
Dış Ticaret Müsteşarlığının ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ...
 
Yatırımda Palandöken Açılımı
Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği - 2'nin açılışına ...
‘Erzurum Davos’u niçin geçmesin?’
THY Genel Müdürü Kotil, “Erzurum'un da havası, suyu, doğası güzel. Niye ...
Tebriz’le üçlü protokol
Erzurum Ticaret ve Sanayi odası, Erzurum Ticaret Borsası ve İran’ın Tebriz ...
 
Erzurum’a MÜSİAD Müjdesi
MÜSİAD Erzurum şubesinin girişimleri sayesinde Erzurum'dan farklı ülkelere ...
Ekonomide AZUTİB-2 Dalgası
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından gerçekleştirilen ...
Yeni Toyota Avensis daha prestijli*
Yeni Toyota Avensis yeni yüzüyle kendinden emin olanların tercihi!
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri