Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
10 Ağustos 2011 Çarşamba - 02:17

Türkiye ekonomisi rahat

Hükümetin ekonomi kurmayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya geldi. Küresel dalganın Türkiye üzerindeki etkilerinin görüşüldüğü toplantıda alınabilecek önlemler belirlendi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Avrupa ve ABD'de yaşanan olumsuzlukların Türkiye ekonomisi üzerinde kalıcı bir etki bırakmayacağı belirtildi.

Türkiye ekonomisi rahat

Dünyada devam eden ekonomik gelişmelerin gölgesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'ndan, orta vadede uygulamaya konulacak 9 maddelik bir eylem planı çıktı. Önümüzdeki dönemde cari işlemler açığına kalıcı olarak çözüm getirmesi beklenen yapısal düzenlemelerin süratle uygulamaya konulması hedefleniyor. Küresel finans piyasalarındaki son gelişmeler ve bu gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarının değerlendirildiği toplantı sonrası Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ABD ve Avrupa piyasalarında yaşanan olumsuzlukların özellikle beklentiler kanalıyla birçok ülkeyi etkilediği belirtilerek, "Son bir haftalık dönemde birçok ülkede borsalar hızla değer kaybetmiş, özellikle gelişmekte olan ülkelerin paraları dolar karşısında değer yitirmiş ve risk primlerinde belirgin bir artış gözlenmiştir. Türkiye kısa vadede bu gelişmelerden etkilenmektedir. Bu çerçevede, son küresel gelişmelerin özellikle hisse senetleri ve döviz piyasalarında olumsuz yansımaları görülmektedir. Ülkemizin sahip olduğu güçlü siyasî istikrar ve sağlam makro ekonomik temeller dikkate alındığında yaşanan gelişmelerin Türkiye ekonomisi ve malî piyasalarımız üzerinde uzun dönemli ve kalıcı olumsuz bir etki bırakması beklenmemektedir.'' denildi.

Başbakan Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan, yaklaşık 3,5 saat süren ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile partinin ekonomi kurmaylarının katıldığı Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sonrasında ekonomi yönetimindeki tüm kurumların, gelişmeleri yakından takip ettiği, tüm senaryolara karşı hazırlıklı bulunduğu ve gerekli adımları zamanında uygulamaya koyduğu açıklandı.

Türkiye'nin kamu maliyesi, bankacılık sistemi, işgücü piyasaları, yatırım ortamının iyileştirilmesi ile sosyal ve fizikî altyapının geliştirilmesi alanlarında gerçekleştirilen reformlarla ekonomisinin bugünlerde yaşanan ve benzeri dış şoklara karşı oldukça dayanıklı bir yapıya kavuşturulduğu kaydedilen açıklamada Türkiye ekonomisinin dayanıklılığının 2008 yılı Eylül ayında ortaya çıkan küresel kriz döneminde net biçimde görüldüğü ve Türkiye'nin küresel krizin etkilerinden en hızlı ve güçlü bir biçimde çıkan ülke olduğu belirtildi.

Küresel gelişmelerin Türkiye'ye yansımasında rol oynayan en önemli unsurlardan birinin son iki yıllık dönemde cari işlemler açığında yaşanan yükselme olduğuna dikkat çekilen açıklamada, tedbir paketinin 2012-2014 dönemini kapsayacak orta vadeli programda detaylandırılacağı ifade edildi.

İşte cari açığı önleyecek tedbirler

Malî disiplin önümüzdeki dönemde güçlendirilerek devam ettirilecek.

Yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili eylem planı uygulamalarına devam edilecek.

İstihdam artırıcı politikalar sürdürülecek.

Kayıt dışılıkla mücadele kararlılıkla devam edecek.

Özelleştirme programı kararlılıkla uygulanacak.

İhracata Dönük Üretim Stratejisi, Girdi Tedarik Stratejisi ve İhracat Pazarlarının Çeşitlendirilmesi Stratejisi çalışmaları tamamlanacak.

İstanbul'un uluslararası finans merkezi olması için yapılan çalışmalara hız verilecek.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak adımlara devam edilecek.

Ar-Ge ve yenilikçiliğin geliştirilmesine yönelik programlar etkin bir biçimde uygulanacak.

 
Bodrum'daki büyük gerçek
 
EBK'nin Erzurum Sucuğu marka
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Ağustos 2011 Çarşamba 03:26

türkiyeninekonimisi rahat memuur emeklisi yokluk icinde borc icinde gıvranırkenmi tükiyenin ekonomisi memur emeklisine verilmeyen parailemi rahatdevletimiz calışan memuruna veriyor memur emeklisine vermiyor hic olmazsa hizmetlisine verdiği kadarversin imam akşaama kadar yatıyor imamınm aşı dahicok iyi devletimiz memur emeklisini unuttu 2000 yılından önce memur emekliside calışan memurla eşit maaş alıyordu bu hükümet memur emeklisine yazık etti türkiyenin ekenomisi memur emeklisine verilmeyen para ilemi güclenecek deletimizden memur emeklisininde hakkının vrerlmesini istiyoruz emekli memur borc icinde yüzüyor borclarımızı ödeyemiyoruz devletimiz memur emeklisini unut masın calışır ken sıntı icinde calıştik hicbir kötü alış kanlıgım yok maaşım yetmiyor türk devleti her zaman güclü hernedense başbakanımız tayibbey emekliyi unuttu memur emekliside yaşamakiitiyor ölmek istemiyoruz sag olun var olun türküyemizi vatanımızı çok seviyoruz türkiye türklerin dünya durduk ca bayragımız dalgalanac

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'daki büyük gerçek
Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, başkanlığındaki ...
Aşıklardan unutulmaz gece
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ...
Namaza değil, hırsızlığa gelmiş
Erzurum'un Palandöken ilçesinde bulunan Solakzade Camisi'nde bir kişi, ...
 
Türbelerde Ramazan yoğunluğu
On bir ayın sultanı Ramazan’la birlikte vatandaşların ziyaret ettiği yerler ...
Yeni otogarda sondaj çalışmaları başladı
Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları yatırımlarından sonra Erzurum’a ...
Turizmde gençlerden faydalanmıyoruz
Erzurum’un kış turizminde söz sahibi olabilmesi için tanıtımların yanı ...
 
Yün sezonu açıldı
Doğu Anadolu Bölgesinde hayvan sahipleri, havaların aşırı ısınması ile ...
Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi
Türkiye'de ilk defa 2002 yılının ilkbahar ve yaz aylarında başta Tokat, ...
Sevabınızı aza indirmeyin!
On bir ayın sultanı Ramazan’da küçük bahanelerin tetiklediği kavgaların ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri