Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
12 Temmuz 2011 Salı - 00:55

‘Üretirken, kendinizi tüketmeyin’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Elazığ Misland Otel’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası ile Elazığ TSO’nun ortaklaşa düzenlediği “Müşterek Ödüller Töreni”ne katıldı.Diyanet İşleri Başkanı Görmez iş adamlarına hitaben; "Çok üretin; ancak üretirken kendinizi tüketmeyin" dedi.

‘Üretirken, kendinizi tüketmeyin’

ERZURUM gazetesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Elazığ Misland Otel’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası ile Elazığ TSO’nun ortaklaşa düzenlediği “Müşterek Ödüller Töreni”ne katıldı.Diyanet İşleri Başkanı Görmez iş adamlarına hitaben; "Çok üretin; ancak üretirken kendinizi tüketmeyin" dedi.
İŞADAMLARINA SESLENDİ
Elazığlı iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda sözlerine Tunceli’de şehit olan asker için Allah’tan rahmet, ailesine ve Türkiye’ye başsağlığı dileyerek başlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iş adamlarına hitaben “Çok üretin; ancak üretirken kendinizi tüketmeyin. Sevginizi tüketmeyin, dostluklarınızı yok etmeyin, komşuluklarınızı sürdürün, eşinize ve çocuklarınıza çok zaman ayırın. Bunları yapmadığınız takdirde üretmek yalnızca hedef olur, gaye olur. Hâlbuki üretmenin de gayeleri vardır. Bu gayeler mutluluktur, saadettir. İmar etmek çok büyük bir iş ancak imar etmek yürekten başlar. Yüreğini imar edemeyen, yeryüzünü imar edemez” dedi
Anadolu’da bazı şehirlerin ruhunun olduğundan ve Elazığ’ın da bu şehirler arasında yer aldığından söz eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Elazığ’ın ruhu içinde çok zengin bir mirasın yanında kültür, edebiyat, maneviyat, sanat ve üretim olduğunu, bu vesile ile Elazığ’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.
İSLAM DİNİ VE SOSYAL DENGE
Yüce dinimizin kazanmaya, madde sahibi olmaya, zengin olmaya müspet bakan ve teşvik eden bir din olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:
“Önceki iki dinle mukayese ettiğimizde Yahudilik sadece dünyevileşmiştir, ahirete taalluk eden bir dua bile bulmak çok zordur. Hıristiyanlık da uhrevileşmiştir. Ama İslamiyet ikisinin dengesini önermiştir. Bize öğrettiği dua: Allah’ım bize dünyada da güzellikler ihsan eyle, ahirette de güzellikler ihsan eyle!
Mülkiyet sahibi olmanın, varlıklı olmanın, üretmenin bazı ilkelerini koymuş yüce dinimiz. Bu ilkelerin hepsi aynı zamanda üretimi artırıcı şeylerdir. Mal ve varlık bize emanet olarak verilmiştir. Paranın yeri ya ceptir, ya kasadır; ama kalp değildir, yürek değildir. Oraya başka şeyler yerleştirmemiz lazım.”
Peygamberimizin “Dünyada en hayırlı kazanç, insanın kendi eliyle kazandığıdır”, “Mü’min bal arısı gibidir. Hep güzel yer, hep güzel üretir. Her yere konar. Ne kırar, ne bozar, ne yıkar”, “Allah, yaptığı işi en güzel yapanı sever” hadislerini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Üretirken yıkmamalı, kırmamalı, yaptığımız işin en iyisini, en güzelini yapmalıyız” şeklinde konuştu.
“İnsanoğlunun önleyemediği iki tutkusu vardır. Biri mülkiyet tutkusu, birisi de ebediyet tutkusu” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İnsanda bulunan bu duyguları İslam dini, yüce dinimiz yok saymıyor. Ancak bu tutkuları çok makul temeller üzerine oturtun diyor. İslam’ın dışındaki sistemler bu iki duyguyu istismar etmiştir. İnsan mülkiyet tutkusunu, servet yığmaya dönüştürmüştür. Ebediyet tutkusunu da, tüketime, günlük zevk-ü sefaya bağlamıştır.”
İnsanın içine girdiği sıkıntıların üç nedeninin Beled Suresi’nde belirtildiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “ binincisi fevkinde hiçbir kudret tanımayan güç tutkusu, ikincisi harcamakla öğünen servet ve çılgın tüketim tutkusu, bir diğeri de yaratıcı yokmuş gibi yaşama tutkusu” olduğunu kaydetti.
“YATIRIM YAPARKEN GÖNÜL COĞRAFYAMIZI UNUTMAYIN…”
Çin ziyareti esnasında helal gıda üretimi yapan iki fabrikanın Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan helal gıda damgası verilmesi yönünde taleplerinin bulunduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez ülkemizde yaşanan bir soruna dikkat çekti.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu ülkede, helal gıda tabiri, irtica ile ilintilendirilmiştir. Ben bu irtica ile Çin’de karşılaştım dostlar. Gönül coğrafyamızda kendi kimliğini yeniden inşa etmek isteyen çok güzel insanlar var. Avrasya’da, Balkanlar’da, Moğolistan’da ve Çin’deki bu insanlara balık tutmayı öğretmek lazım” diyerek sözlerini tamamladı.
Törende bir sunum yaparak başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Belki de ilk defa bir Diyanet İşleri Başkanı, böyle bir ödül törenine katılıyor” diyerek Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i aralarında görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kosova Din Hizmetleri Müşaviri Fikret Karaman, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl ve Dumandağ Grup Başkanı Mehmet Ali Dumandağ katıldı.
 

 
Yeşilkart’a harcama takibi geliyor
 
Çelebi Erzurum’u gururlandırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahde Vefa Çizgisi
İnsan, öncelikle “bezmi elest’’de (Bkz. A’raf, 172.)(halk arasında deyimiyle ...
Haberin Değeri, Etiği ve Sorumluluğu
Doç. Dr. Fikret Karaman/ Haber; duyularla algılanıp nakledilen olay, ağızdan ...
Yeni Kabine Dünya da dikkat çekti
Türkiye'de açıklanan yeni kabineyi dünya da takip ediyor.
 
Bardız Kilimi markalaşma yolunda
Meşhur Bardız kilimleri, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ...
Türk Dünyasında ‘Saz ile Söz’ buluşması
Bilecik Belediyesi ile Bursa'nın merkez Yıldırım İlçe Belediyesinin katkılarıyla ...
Emeklilere promosyon müjdesi
Emeklilere geriye dönük 5 yıllık promosyon ödemesinin yolu açıldı
 
Türkçe’nin Çiçekleri’ne görkemli uğurlama
Bu yıl 9’uncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları, Sinan Erdem Spor Salonu'nda ...
Çek ve senedin yerini POS aldı
Vadeli ticari işlemlerde uzun yıllar ödeme aracı olarak kullanılan çek ...
Anadolu, Türkçe'nin Çiçekleriyle bezendi
9’uncu Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’de bulunan yabancı ülke ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri