Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
448 gıda işletmesi denetlendi
448 gıda işletmesi denetlendi
Cirit maçlarında nefes kesen anlar
Cirit maçlarında nefes kesen anlar
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
2 Temmuz 2011 Cumartesi - 08:51

Veterinerlikte çağdaş adım

Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, uluslararası standartlara sahip bir laboratuara kavuştu. “Level 2 Plus” adlı laboratuar, “İnsana Tesir Eden Hastalıkların Kontrolü” kapsamında kuş gribi, kuduz ve diğer riskli hastalıklarla ilgili analiz çalışmalarının yapılması için kullanılacak.

Veterinerlikte çağdaş adım

ERZURUM(GHA) – Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, uluslararası standartlara sahip bir laboratuara kavuştu. “Level 2 Plus” adlı laboratuar, “İnsana Tesir Eden Hastalıkların Kontrolü” kapsamında kuş gribi, kuduz ve diğer riskli hastalıklarla ilgili analiz çalışmalarının yapılması için kullanılacak.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Erzurum’da faaliyet gösteren Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’nü uluslararası standartlarda bir laboratuara kavuşturdu. İnsana tesir eden hastalıklarla ilgili olarak yürütülen analiz çalışmaları için kullanılacak olan laboratuarlarda son rötuşlar yapılırken, Enstitü Müdürü Veteriner Hekim Ufuk Dinler, söz konusu laboratuarın hava giriş ve çıkışları bile kontrol altında tutulabilen bir özelliğe sahip olduğunu söyledi. “Level 2 Plus” adlı laboratuar hakkında bilgiler aktaran Dinler, “Günümüzde insana doğrudan tesir eden çeşitli hayvan hastalıkları var. Bunların başında kuş gribi ve kuduz geliyor. Bu hastalıklarla ilgili analizlerin yürütüldüğü laboratuar ortamında her türlü önlemin alınması gerektiğinden, hizmete sokacağımız birim de, bu manada çok büyük bir boşluğu doldurmuş olacak. Çünkü laboratuarda her ayrıntı düşünülmüş olunmakla birlikte hava giriş ve çıkışları dahi kontrol altında. Ortamdaki hava basıncının bile takip edilebilmesine olarak sunan laboratuarımız, ‘air-lock’ diye tabir edilen kilit sistemine sahip.” diye konuştu.
Enstitüye yeni kazandırılan laboratuarın, aynı zamanda moleküler biyoloji laboratuarı olarak da kullanılabileceğinin altını çizen Dinler, bölgede bu evsafta bir laboratuarın daha bulunmadığını dile getirdi.
DİNLER: BU YATIRIM ERZURUM’A VE BÖLGEYE VERİLEN DEĞERİ GÖSTERİYOR
Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler, söz konusu laboratuarın Erzurum’a kurulmuş olmasının, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Erzurum’a ve bölge illerine verdiği değeri göstermek açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Yatırımın 500 bin liraya mal olduğunu ve laboratuarın önümüzdeki günlerde hizmete başlayacağını vurgulayan Dinler, “Bu laboratuar, riskli hastalıklarla ilgili analizlerin çalışanlara olumsuz yönde etkide bulunmaması açısından büyük önem taşıyor. Böylece çalışanlarımızı da bir yerde güvenlik altına almış bulunuyoruz. Bu arada bakanlığımızın yeni veteriner hekim atamaları, insan kaynakları ve bu yatırımla bizlere verdiği destek, enstitümüzün daha üretken, daha kaliteli ve daha güvenli hizmetler vermesine imkan sunmuştur. Bu destekten dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

 
Olur’da festival coşkusu
 
Tarıkdaroğlu bakanlık müşaviri oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ambulans Helikopter Öztürk bebek için uçtu
Ardahan'da doğum esnasında sıvı yutan bebek, hava ambulansıyla Erzurum'a gönderildi.
Narman’da kan bağışı seferberliği
Türk Kızılayı Doğu Anadolu Erzurum Bölge Kan merkezinden gelen 1 doktor ...
Pasinler’de kan bağışı yarışı
Türk Kızılayı'nın kan bağışı TIR'ı Erzurum'un Pasinler ilçesinde yoğun ...
 
Oltu’da kan bağışı seferberliği
Türk Kızılayı Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi’nce Erzurum Oltu’daki tarihi ...
Kars yolunda ilkel görüntü
Kars’ta köy yolları köstebek yuvasına döndü.
Medical sektöründe darboğaz
Doğu Anadolu Medikalciler Derneği Başkanı Şenol Kara, Erzurum’da sektörün ...
 
Aile içi şiddet, çocukları olumsuz etkiliyor
Aile içinde şiddetin, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler bıraktığı bildirildi. ...
Gıda denetimleri artırıldı
Gıda kontrol ve toplu tüketim yerlerini denetleme yetkisinin ilçe tarım ...
Hava ambulansı can kurtardı
Boğa’nın boynuz darbelerine hedef olarak kaburgaları kırılan vatandaş ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri