Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>GUNCEL
1 Kasım 2023 Çarşamba - 02:06

'Acil Gazze Toplantısı' sonuç bildirgesi açıklandı

“Filistin ve Gazze” gündemiyle düzenlenen “Acil Gazze Toplantısı” sonuç bildirgesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklandı. Erbaş, “Bir millet acılar içinde ölüme terk edilmektedir. Bütün ideolojiler ve politikalar inandırıcılığını kaybetmiştir” dedi.

 Acil Gazze Toplantısı  sonuç bildirgesi açıklandı

“Filistin ve Gazze” gündemiyle düzenlenen “Acil Gazze Toplantısı” sonuç bildirgesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklandı. Erbaş, “Bir millet acılar içinde ölüme terk edilmektedir. Bütün ideolojiler ve politikalar inandırıcılığını kaybetmiştir” dedi.
Aralarında, dini idare başkanları, bakanlar ve İslam alimlerinin bulunduğu 92 ülkeden 200’ün üzerinde katılımla yapılan toplantıda, işgalci terör devleti İsrail’in Gazze ve Filistinlilere yönelik yaptığı zulüm ve soykırımı durdurmak için neler yapılabileceği hususunda istişareler yapıldı. Çeşitli kararların da alındığı toplantının sonuç bildirgesi, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından paylaşıldı.
“Bir millet acılar içinde ölüme terk edilmektedir”
Başkan Erbaş, sonuç bildirgesinin maddelerini paylaşmadan önce yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yönelik, insani, ahlaki ve hukuki temeli olmayan saldırılarının aralıksız devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce masum insan, dünyanın gözü önünde işgalciler tarafından hunharca katledilmektedir. On binlerce sivil evlerinden, yurtlarından çıkarılmakta, elektrik, su ve en temel gıda maddelerinden mahrum bırakılmakta, evler, camiler, hastaneler, okullar bombalanmakta; bir millet acılar içinde ölüme terk edilmektedir. Kurulduğu günden beri gerçekleştirdiği cinayetlere sessiz kalınmasından cesaret alan işgalci İsrail rejimi, kirli Siyonist emelleri uğruna bugün Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapmaktadır.”
“Bütün ideolojiler ve politikalar inandırıcılığını kaybetmiştir”
İsrail’in alçakça saldırıları ve soykırımı karşısında Batılı devletlerin sessiz kaldığını ifade eden Başkan Erbaş, “İnsanlığa huzur, barış ve refah getirme iddiasıyla ortaya çıkan bütün ideolojiler ve politikalar inandırıcılığını kaybetmiştir. Savunduğunu iddia ettiği bütün değerleri ayaklar altına alan Batı, artık iflas etmiştir” dedi.
Başkan Erbaş’ın kamuoyu ile paylaştığı sonuç bildirgesinde şu maddeler yer alıyor:
"1. Emperyalistlerin desteğini arkasına alan katil İsrail’in sonu gelmez ihtirasları, insanlık dışı politikaları ve zulümleri, dünyayı topyekûn bir felakete sürüklemektedir. İsrail, Gazze’ye ve Filistinlilere yönelik saldırılara derhal son vermelidir. Filistinlilerin evlerinden ve yurtlarından çıkarılması, topraklarının işgal edilmesi asla kabul edilemez.
2. İsrail’in işgal ve istila girişimine karşı Gazze halkının verdiği mücadele, din, ahlak ve uluslararası hukuk açısından meşru ve onurlu bir mücadeledir. Bu asil mücadeleyi her bakımdan desteklemek ve yaşanan soykırımı durdurmak için maddi-manevi mücadele etmek, her Müslüman için iman ve kulluk sorumluluğudur. Kudüs Müslümanlarındır, Filistin ve Gazze Müslüman yurdudur ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır.
3. Siyonist İsrail, temellerini kirli ve sapkın bir inanca dayandırdığı saldırılarıyla Gazze’de bir soykırım yapmaktadır. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kuruluşlar bu soykırımı durdurmak için bir an önce harekete geçmelidir. Mazlumları korumak için bir an önce bölgeye barış gücü gönderilmelidir. Bu minvalde Gazze’ye acilen insani yardım koridoru açılması, başta elektrik ve su olmak üzere temel yaşam ürünlerinin Gazze’ye ulaştırılması, yaralıların çevre ülkelerdeki hastanelere intikalinin sağlanması için gerekli tedbirler alınması geciktirilemez bir zorunluluktur.
4. İşgalci İsrail’in katil yöneticileri şunu bilmelidir ki haksız yere insanların malına, mülküne, canına kasteden hiçbir iktidar, emellerine ulaşamamıştır. Zalimlerin sonu hüsrandır, cehennemdir. Zulüm ve haksızlık, tarihin hiçbir döneminde insanlığa huzur getirmemiştir. Başta Müslümanlar olmak üzere vicdan sahibi herkes, Siyonizm’in kirli planlarına karşı daima ayakta duracaktır.
5. Gazze’yi, Filistin’i işgal edenler, İslam toplumlarını dağınık ve zayıf gördüklerinden dolayı kendilerinde bu cesareti buluyorlar. Kudüs ve Gazze, Müslümanları vahdete çağırıyor. İslam ülkelerinin bir araya gelerek ortak bir tavır ve kararlılıkla bir an önce harekete geçmesi, zulme ve soykırıma engel olması, tarihi bir sorumluluktur. Yüreklerin ve duaların birleştiği gibi, güç ve imkânlar da Filistin ve Kudüs için birleştirildiğinde başta Gazze olmak üzere yeryüzünün asırlardır beklediği huzur ve barış kendiliğinden gelecek; İslam’ın hayat veren ilke ve değerleri dünyaya yeniden nizam verecektir.
6. Gazze’de yaşanan vahşet ve soykırım, sadece Müslümanların sorunu değil bütün insanlığın ortak sorunudur. Siyonist İsrail Hükümeti’nin bu katliam ve saldırıları, tüm insanlığın geleceğine kastetmektedir. Fütursuzca işlenen bu cinayetlerin ve soykırımın karşısında durmak, insan olmanın bir gereğidir.
7. Sağduyulu Yahudilerin, Siyonist İsrail hükümetinin bu soykırım ve katliamlarını tasvip etmediğini biliyoruz. Onların seslerini daha fazla yükseltmeleri, insan onurunu hiçe sayan ve birlikte yaşama hukukunu yok etmeye çalışan bu saldırıların durdurulmasına önemli katkı sunacaktır. Bu sebeple insaf ve vicdan sahibi insanların gücünü birleştirmek üzere diğer din mensupları ile de iletişim kurması ve insanlığı felakete sürükleyen bu barbarlığı durdurmak için ortak bir eylem planı hazırlanması önem arz etmektedir.
8. Vicdanları yaralayan bu vahşete rağmen İsrail’e destek veren yönetici ve hükumetlerin konumlarını yeniden gözden geçirmeleri ve kararlarını insanlığın ortak geleceği doğrultusunda değiştirmeleri için dünyanın her yerinde hukuk ve ahlak ekseninde gösterilere devam edilmelidir. Aksi halde Filistin ve Gazze’de işlenen soykırıma destek veren, eşi görülmemiş bu vahşete sessiz kalanlar gibi, gözlerini ve kulaklarını buna kapatanlar da tarih sayfalarında zillete mahkûm olacaktır.
9. Burada dile getirilen hususların hayata geçirilmesi için bir takip komisyonu kurulmasının uygun olduğuna karar verilmiştir".

 
Erdoğan: 'İnsanlık görevimizi yerine getirdik'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze'de her gün 420'den fazla çocuk öldürülüyor
BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze'deki ...
100. Yıl Dünya’da gündem oluşturdu
Dünyanın önde gelen ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı dolayısıyla ...
Erbaş: ‘Bir an önce harekete geçmeliyiz'
Diyanet İşleri Başkanlığı, 92 ülkeden 131 katılımcıyla “Filistin ve Gazze” ...
 
Çiçekli Şehitleri gözyaşı ve dualarla anıldı
Pasinler ilçesi Çiçekli köyünde 30 yıl önce bölücü hainler, cami açılışı ...
Çiftçi: “Yeni Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun’
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Erzurum Valiliği ...
Öğrencilere 100. Yıl tatili
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini açıkladı
 
Dadaşlar 100. Yıl gururunu yaşadı
Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü, Erzurum’da milli gurur ve coşkunun ...
Tanfer:  ‘100'ncü yılın seçkin gururunu yaşıyoruz’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ...
Işık’tan Cumhuriyet ruhu vurgusu
Türk Ocağı Erzurum Şubesi Başkanı Av. Nizam Işık, yayınladığı mesaj ile ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri