Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
2 Temmuz 2011 Cumartesi - 07:59

AB sürecine ‘Erzurum Yaklaşımı’

Erzurum, 7 Temmuz Perşembe günü çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. “AB – Türkiye İlişkileri ve Adaylık Süreci” konulu Yuvarlak Masa Toplantısı, Erzurum’da gerçekleştirilecek. Erzurum’daki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, akademisyenlerin de katılacağı toplantıda, Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sorunları ve beklentileri masaya yatırılacak.

AB  sürecine ‘Erzurum Yaklaşımı’

ERZURUM(GHA) –  Erzurum, 7 Temmuz Perşembe günü çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. “Avrupa Birliği – Türkiye İlişkileri ve Adaylık Süreci” konulu Yuvarlak Masa Toplantısı, Erzurum’da gerçekleştirilecek. Erzurum’daki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, akademisyenlerin de katılacağı toplantıda, Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sorunları ve beklentileri masaya yatırılacak.
“Avrupa Birliği – Türkiye İlişkileri ve Adaylık Süreci” konulu Yuvarlak Masa Toplantısı, 7 Temmuz Perşembe günü Erzurum’da, ETSO konferans salonunda yapılacak. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Faik Kantar’ın da, Erzurum’daki tarımsal üretimi bilimsel çerçevede ele alacağı toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin yanı sıra, sivil toplum örgütü başkanları da katılacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Prof. Dr. Faik Kantar, Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum hakkında görüş bildirmek için katılacakları toplantıda, bölgenin diğer bölgelere göre gelişmişlik noktasında mağdur durumda olduğunu aktaracaklarını söyledi. Avrupa Birliği’nin, çeşitli proje ve hibe destekleri yoluyla Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’ni desteklemesi yönündeki taleplerini de dile getirecekleri toplantıda, altyapı, KOBİ destekleri ve eğitim alanında kurumlara özel ayrıcalık gösterilmesini isteyeceklerini ifade etti.
KANTAR: AVRUPA BİRLİĞİ, BÖLGEYE BAKIŞ AÇISINI GENİŞ TUTMALI
Prof. Dr. Faik Kantar, Erzurum’un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde, kalkınma gelişme sürecine hız kazandırılması noktasında AB desteklerine ihtiyaç duyduğunun altını çizerek, “Bölgenin kendi dinamikleriyle toparlanmasını beklemek ve diğer bölgelerin gelişme hızına yetişmesini ummak yanlış olur. Çünkü gelişmiş bölgelerle bizim bölgemiz arasındaki fark makası oldukça açık durumdadır. Avrupa Birliği’nin bölgeye olan bakış acısını çok daha geniş tutmasını ve beklentilerin çok iyi tespit edilerek, bölgeye yönelik ortak bir çözüm paydasında buluşulması gerekir.” diye konuştu.
Avrupa Birliği’nin desteklerinin bölgeye çekilmesinde en büyük rolün ve görevin sivil toplum kuruluşlarına düştüğüne dikkati çeken Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Faik Kantar, STK’ların da, aynı duyarlılıkla hareket ederek, Erzurum’un ve bölgenin beklentilerini gerektiği biçimde izah edeceklerini belirtti. Kantar, toplantıda kendi ilgi alanına giriyor olması nedeniyle tarımsal üretim noktasındaki sorunlara dikkat çekeceğini sözlerine ekledi.
 

 
Girişimci eğitiminde yeni süreç
 
‘Vizyon 2023’e bilimsel bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Girişimci eğitiminde yeni süreç
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü, Erzurum KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü ...
Doğalgaz kullanma oranı arttı
Erzurum’daki doğalgaz abonesi sayısı, 63 bine ulaştı. Tayin dönemi olması ...
Turizm, kalkınmayı tetikleyecek
Erzurum’da innovasyon eğitimleri veren Technopolis firmasının Türkiye ...
 
Erzurum’dan AB açılımı
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ...
DATAE’den tarımsal eğitim
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce “Doğu Anadolu ...
Tarımda olumlu süreç
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 59 milyon lira olarak ...
 
İstihdama’’Güvenli’ yaklaşım
Türkiye ekonomisinin ana sorunu haline gelen işsizlik problemine çözüm ...
Şeker fabrikasından taşınmaz ihalesi
Türkiye Şeker Fabrikaları A Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. 'nin mülkiyetine ...
TÜMSİAD’dan Makedonya çıkarması
TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri