Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
448 gıda işletmesi denetlendi
448 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>EKONOMİ
2 Temmuz 2011 Cumartesi - 07:53

Girişimci eğitiminde yeni süreç

Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü, Erzurum KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü ve ABİGEM İşbirliği ile yürütülen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde yeni bir dönem başlıyor. 11 Temmuz’da yeni bir girişimcilik programını başlatacak olan ABİGEM, 90 girişimcinin katılacağı eğitimler öncesinde mülakat için hazırlanıyor.

Girişimci eğitiminde yeni süreç

ERZURUM(GHA) – Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü, Erzurum KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) İşbirliği ile yürütülen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde yeni bir dönem başlıyor. 11 Temmuz’da yeni bir girişimcilik programını başlatacak olan ABİGEM, 90 girişimcinin katılacağı eğitimler öncesinde mülakat için hazırlanıyor.
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, girişimcilerin KOSGEB desteklerinden faydalanarak işlerini kurmaları noktasında önemli bir pay sahibi olan girişimcilik eğitimleri kapsamında yeni bir programa hazırlandıklarını bildirdi. 24 Nisan ile 27 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonunda girişimcilik belgesi alan 30 kursiyerin, bu eğitimlerin ardından kendi işlerini kurma imkanına kavuştuklarının altını çizen Demirdöğen, yeni eğitim programının ise, 11 Temmuz’da start alacağını bildirdi. Eğitim programlarına geçilmeden önce girişimcilik eğitimlerine katılmak isteyen adaylar arasında mülakat yapacaklarına dikkati çeken Demirdöğen, karşılıklı görüşme biçiminde gerçekleştirilecek olan mülakatların, 6 Temmuz Çarşamba günü yapılacağını belirtti. 90 girişimci adayının katılımıyla başlayacak olan eğitimlerin sonunda, girişimcilik belgesi alan kursiyerlerin KOSGEB desteklerinden faydalanarak kendi işlerinin sahibi olabileceklerini kaydeden Prof. Dr. Demirdöğen, benzer eğitimleri Ardahan, Kars ve Erzurum’un Narman ilçesinde de sürdürdüklerini hatırlattı.
KADIN GİRİŞİMCİLERE 30, ERKEK GİRİŞİMCİLERE 27 BİN LİRALIK DESTEK Uygulamalı eğitim programında; “Girişimcilik özelliklerinin sınanması”, “İş fikri geliştirme”, “Pazar araştırması”, “Pazarlama planı”, “İş Planı” gibi girişimciler için son derece önem taşıyan konuların işlendiğini dile getiren Osman Demirdöğen, KOSGEB’in girişimcilik desteklerinden faydalanmak amacıyla İş Planları’nı hazırlamaya başlayan girişimcilere KOSGEB tarafından da mali destek sağlandığının altını çizdi.
Demirdöğen, “KOSGEB, bayan girişimciler için 30, erkek girişimciler için de, 27 bin lira tutarında mali destek sağlamaktadır. Bu desteğin 5 bin lirası kuruluş işlemleri, 10 bin lirası makine tesisatı ve donanımı, 12 bin lirası da işletme gideri olarak karşılanıyor.” şeklinde konuştu. Öte yandan söz konusu eğitim programlarına katılımın çok büyük bir önem taşıdığını kaydeden Demirdöğen, yeni eğitim programı için çok sayıda başvurunun olduğunu sözlerine ekledi.
 

 
Türkçe Olimpiyatları'na tam not
 
AB sürecine ‘Erzurum Yaklaşımı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğalgaz kullanma oranı arttı
Erzurum’daki doğalgaz abonesi sayısı, 63 bine ulaştı. Tayin dönemi olması ...
Turizm, kalkınmayı tetikleyecek
Erzurum’da innovasyon eğitimleri veren Technopolis firmasının Türkiye ...
Erzurum’dan AB açılımı
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ...
 
DATAE’den tarımsal eğitim
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce “Doğu Anadolu ...
Tarımda olumlu süreç
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 59 milyon lira olarak ...
İstihdama’’Güvenli’ yaklaşım
Türkiye ekonomisinin ana sorunu haline gelen işsizlik problemine çözüm ...
 
Şeker fabrikasından taşınmaz ihalesi
Türkiye Şeker Fabrikaları A Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. 'nin mülkiyetine ...
TÜMSİAD’dan Makedonya çıkarması
TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar. ...
Göç sorununa kararlı yaklaşım
Palandöken İlçe Kaymakamı Esmer, hazırladıkları projelerle köyden kente ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri