Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>GUNCEL
17 Ocak 2012 Salı - 05:05

DABKON'dan Konaklı Tepkisi...!

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), bir ulusal gazetede yer alan köşe yazısını Erzurum'a dönük yatırımları politik bulmasından dolayı kınadı.

DABKON dan Konaklı Tepkisi...!

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), bir ulusal  gazetede yer alan köşe yazısını
Erzurum'a dönük yatırımları politik bulmasından dolayı kınadı.
POLİTİK YATIRIMIN SONUCU MU?
Mehmet Tezkan tarafından kaleme alınan "Politik Yatırımın Hazin Sonucu" başlıklı yazıda, Erzurum'a yapılan kış turizmine dönük yatırımlar gereksiz görülerek, "Bunlar politik yatırımlardır" denilmişti. Ayrıca Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun kaza sonucu ölmesinin sorumlusunun da Erzurum'a yatırım yapanlar olduğu yazılmıştı. DABKON Genel Sekreteri Mahmut Akdağ imzasıyla yayınlanan bildiride, Yazarın Erzurum ve Erzurum'a yapılan yatırımları eleştirmesinin 'yanlı' ve 'politik' olduğu vurgulandı.
O TESİSLERİ ORAYA DİKEN İFADESİ YAKIŞIKSIZ
Söz konusu köşe yazısında aleni olarak Erzurum aleyhtarlığı yapıldığını savunan Genel Sekreter Akdağ, köşe yazarının, geçen hafta Konaklı'da bir kaza sonucu hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünden sorumlu olanın "o tesisleri oraya diken" olarak nitelendirdiğini dile getirerek, bunun haksızlık olduğunu ve kabul edilemeyecek ifadeler içerdiğini belirtti.
ERZURUM’A HAKSIZLIK
‘Üniversite Oyunları Erzurum’da olsun diye politik yatırım yapıldı’ ifadelerinin, köşe yazarının Erzurum’daki kış turizm ve spor imkan ve yeteneklerinin bilmemesinden kaynaklandığını açıklayan Akdağ, yatırımların AK Parti hükümetince en rasyonel biçimde gerçekleştirildiğini, yatırımlarla yalnız Erzurum’un değil Doğu Anadolu Bölgesi illerinin de yeni bir vizyona kavuştuğunu ifade etti.
TALİHSİZ TARİF
Söz konusu yazıda yer alan ‘Erzurum’a Palandökendeki oteller fazlasıyla yetiyor, Konaklı’ya kim gider’ vurgularının, Erzurum ve bölgeyi yakından ilgilendiren kış turizmi master planını da olumsuz bir sürece götürebileceğini belirten Akdağ, ‘Konaklı, kış turizmi noktasında yatırımcıların ilgi alanı iken, bu yatırım yoğunlaşmasına ’Konaklı’ya kim gider sözleriyle sergilenen yaklaşım düşündürücüdür ve aynı zamanda talihsizliktir.” kaydını düştü.
İDDİANIN SAVUNULUR TARAFI VAR MI?
Köşe yazısında yer alan, “ Şimdilik kimsenin yatırım yapmaya, otel açmaya niyeti yok” ifadelerinin kullanıldığını hatırlatan Akdağ açıklamasında şunları belirtti, “ Bu ifadeler hem kış turizm merkezinin hem Erzurum’un ve hem de Doğu Anadolu Bölgesinin geleceğine ipotek koymak demektir. Buna hiç kimsenin hakkı olamaz. Göç olgusunun sona erdirilmesi, bölge turizm kaynaklarının dünyaya açılması noktasında gerçekleştirilen kış turizmi yatırımlarına böylesi haksız eleştirilerin nedeni anlaşılabilir de değildir? “
"İDEOLOJİK YAKLAŞANLARA İNAT, KERVAN YÜRÜYECEK"
Erzurum'da gazetecilik yapan basın mensupları olarak her türlü yapıcı eleştiriye alkış tuttuklarını, ama söz konusu yazının yapıcı değil, hakarete varan ifadelerle dolu olduğunu vurgulayan DABKON bildirisinde: "Yatırımı gerçekleşen tesislerde varsa bir eksik, kusur bunlar açıkça dile getirilmeliydi. Yahut bu tesislerin daha fonksiyonel hale getirilmesi için, Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili birimler göreve davet edilseydi Erzurumlu olarak bunlardan memnuniyet duyardık. Ama yazıda Erzurum’un kış turizm bölgelerinden birisi peşin bir hükümle adeta karalanmıştır.” denildi.
TEZKAN’A ÖZÜR ÇAĞRISI
Erzurum’un Kış turizm ve spor yatırımlarıyla Dünya Turizm ve Kış Sporları literatürüne girdiğini, ABD’de turizme yönelik olarak yayımlanan ‘Dünya’da gezilip görülmesi gereken yerler listesi’nde Erzurum’un ilk on şehir arasına girdiğinin hatırlatıldığı DABKON bildirisinde, köşe yazarı Tezkan’a Erzurum’dan özür dilemesi çağrısında bulunuldu.
 

 
5 istasyon kapandı
 
KCK operasyonunda 7 tutuklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
angle 18 Ocak 2012 Çarşamba 23:05

benden bu kadar diyen sayın arkadaşım sana katılıyorum.

Yorumu oyla      6      4  
benden bu kadar... 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:45

100 yakin yorum yazmisimdir..bunlarin bir kismi tarafinizdan yayinlanmadi..hakaret yok, küfür yok,,sadece hosunuza gitmeyen yorumlar olduklari icin boykot yediler...yinede olur dedim, ayrilmadim...fakat bu yazidan sonra baktim ki baya yorulmusum...ibo isimli kullanicinin yorumunu yayinlayip benimkini engellemeniz son damla oldu...ne olacak demi...ne siz bise kaybedersiniz, ne bana bise olur...bu bagnaz, tahammülsüz asirici zihniyet yüzünden Erzurumu terk ettim...hakliymisim...

Yorumu oyla      6      4  
ibo 17 Ocak 2012 Salı 19:18

Erzurum luları Erzurum a sahip çıkmaya çağırıyorum.Bilmeyenlere ve farkında olmayan öküzlere şunu söylemek istiyorum Erzurum bu ülkenin teminatıdır. türk bayrağının dalgalandığı enyüksek kalesidir.O yazar diye geçinen ve siysasi propaganda yapan kendini bilmez kişiye kendine gel tüm Erzurum dan ve özür dile..Hattini bil.. kendine gel..terbiyesizlik yapma...

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhon ne biçim dadaş 17 Ocak 2012 Salı 15:39

sen essahtan erzurumlu musun merak ettim, yüzlerce insana ekmek kapısının açıldığı, erzurumun dünya tarafından tanındığı bu yatırımlar için yaptığın yorumlara ne demek lazım. kayseriye, uludağa sarıkamış bayraklıya kaçkara, yapılsaydı bu yatırılmlar oraların insanları yapanların heykelini dikerdi, senin gibi erzurumluların yaptıklarına bir bak. işiniz gücünüz vara yoğa muhalefet etmek, güyya erzurumu seviyorsunuz, essahtan seviyor musunuz, onuda merak ettim

Yorumu oyla      6      4  
Bedrettin Derici 17 Ocak 2012 Salı 15:33

Sayın erzurum gazetesi çok hayati bir konuyu dile getirmişsiniz. ama bakın erzurumda bile insanlar bu kış turizmi yatırımına sahip çıkmıyor. Erzurum bu yüzden büyük adına rağmen hala küçük düşünceli insanlar yüzünden heybetini gösteremiyor. Kış oyunları tesisleri erzuruma yapılmış en büyük yatırımdır, erzurumlu buna sahip çıkmıyor ne kadar yazık, tezkan isimli adam tepki koymuş çok mu, erzurumlu kendi şehrine yapılan yatırıma muhalefet ediyor. hele bu gürhan isimli erzurmlunun yorumunu esef ve ibretle okudum. yazık. erzurumun geri kalmışlık sebeplerini dışardan aramayın, erzurumun muhalfleri erzurum doğumlu. dadaşlık kendine yapılan iyiliğe teşekkürdür, ne yazık ki erzurumda hizmeti takdir eden dadaş kalmamış yazık..

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhan 17 Ocak 2012 Salı 12:46

Her doğru her yerde söylenmiyor.Yazar bunu yapmış, bence düşünmek gerekir eleştirileri doğru anlamak lazım.

Yorumu oyla      6      4  
ŞENOL MIZRAK 17 Ocak 2012 Salı 10:42

Mehmet Bey yazı yazmış olduğu konuda çok bilgisiz.1989 yılında yapmış olduğum bir konuşmadan küçük bir satırcıkla cevaplamak isterim. HER KARLI TEPE BİR PETROL KUYUSU KADAR DEĞERLİDİR.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 istasyon kapandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Merkez ve Taşra Teşkilatında Düzenleme ...
Doğu yeniden beyazla buluştu
Üç gündür devam eden kar yağışıyla yeniden beyaz örtüyle buluşan Doğu ...
İtfaiyeden kar festivaline destek
Erzurum'da itfaiye ekipleri tarafından kar festivali hazırlıkları kapsamında, ...
 
Ayık iddiaları cevaplandırdı
Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezinde geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını ...
Nemutlu gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum'da antrenman yaparken düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ...
Özünal kaza geçirdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı yeni otobüslerin tanıtım ...
 
Savcılık kaza yerinde inceleme yaptı
Erzurum'da dün milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili olarak cumhuriyet ...
Erzurum imaj kaybediyor..!
Erzurum’da son günlerde kadına şiddet olaylarındaki artış dadaş imajına ...
Dadaşlar’dan şehitlere vefa
Kocaeli İl Müftülüğü ve Kocaeli’de bulunan Erzurumlular derneklerinin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri