Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
28 Haziran 2011 Salı - 08:35

EBK Ramazan’a hazırlanıyor

Et satış mağazaları nedeniyle kasap esnafının tepkisini çeken Et ve Balık Kurumu’na (EBK) Erzurum Kombina Müdürlüğü’nde Ramazan hazırlıklarına şimdiden başlandı. Erzurum Kombina Müdürlüğü, Ramazan ayına özel olarak yürüteceği çalışma programı kapsamında kavurma ve sucuk üretimini iki katına çıkartacak.

EBK Ramazan’a hazırlanıyor

ERZURUM(GHA) – Et satış mağazaları nedeniyle kasap esnafının tepkisini çeken Et ve Balık Kurumu’na (EBK) Erzurum Kombina Müdürlüğü’nde Ramazan hazırlıklarına şimdiden başlandı. Erzurum Kombina Müdürlüğü, Ramazan ayına özel olarak yürüteceği çalışma programı kapsamında kavurma ve sucuk üretimini iki katına çıkartacak.
Erzurum Et Kombinası’nda Ramazan hazırlıkları başladı. Başta kavurma ve sucuk olmak üzere, diğer et ve et ürünlerinde kapasite artırımına gidecek olan Erzurum Et Kombinası, vatandaşı Ramazan ayında da etsiz bırakmayacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla özel bir çalışma programı yürüteceklerini söyledi. Atasever, Ramazan ayında vatandaşın kavurma ve sucuk ürünlerine olan talebinin arttığına dikkati çekerek, “Vatandaşımızın bu yöndeki beklentilerini karşılamak amacıyla şimdiden harekete geçtik. Kavurma ve sucuk imalatımızı Ramazan ayı dolayısıyla iki katına çıkaracağız.” diye konuştu.
Kavurma imalatı için gerekli kazanlarda kapasite artırımına gittiklerini ve Ramazan’da günlük 500 kilogram kavurma üreteceklerini açıklayan Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, aynı şekilde sucuk üretimini de, bin 500 kilograma çıkaracaklarını belirtti. Atasever, “Ramazan ayında her gün 500 kilogram kavurma üreteceğiz. Halen haftada 750 kilogram olarak ürettiğimiz sucuğu ise, bin 500 kilograma çıkaracağız. Böylece üretimimiz iki katına çıkmış olacak.” ifadelerini kullandı.
ATASEVER: GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞANAN SIKINTILAR BU YIL YAŞANMAYACAK
Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında et sıkıntısı yüzünden vatandaşın zor günler geçirdiğini hatırlatarak, aynı tablonun bir daha oluşmayacağını dile getirdi. Atasever, “Geçtiğimiz yıl piyasada yaşanan et sıkıntısı, kombinamızın acil müdahalesiyle ortadan kaldırılmış ve vatandaşımıza tüm zorluklara rağmen taze et ulaştırılmıştı. Sonraki dönemlerde de piyasaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar sayesinde hem fiyat tırmanışını durdurduk, hem de vatandaşın et ihtiyacını ortadan kaldırdık. Bugün vatandaşlarımız kasaplar aracılığıyla bile ekonomik fiyatlardan et satın alabiliyorlar. Bu gidişat Ramazan ayında da değişmeyecek. Tam tersine imalat kapasitesini artırarak, vatandaşın yoğun talebini anında karşılayacak ve herhangi bir sıkıntının yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Özellikle kavurma ve sucuk noktasında da, geçtiğimiz yıl karşılaşılan sorunlar olmayacak. Vatandaşımızın huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için her türlü imkanımızı seferber etmiş durumdayız. Hazırlıklarımıza şimdiden başlamış olmamız bile bu seferberliğin bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı.
 

 
Ardahan Kalesi halka açılacak
 
Ilıca Mezarlığına çevre düzenlemesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçek’ten tarımda modernizasyon vurgusu
Iğdır Valisi Amir Çiçek, Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü ...
Kasaplar’dan mağaza tepkisi
Et ve Balık Kurumu’nun (EBK), İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde ...
TÜMSİAD’dan Kosova çıkarması
TÜMSİAD üyelerinden oluşan 45 kişilik iş adamı heyeti, Kosovalı iş dünyası ...
 
PASGİAD’dan Toplu Konut çağrısı
Pasinler Genç İşdamları Derneği (PASİAD) Başkanı Metehan Coşkun, ilçedeki ...
Yağsa bir dert, yağmasa bir dert
Prof. Dr. Mustafa Okuroğlu’nun değerlendirmeleri, yağışlar için adeta; ...
Çiftçi eğitiminde durmak yok
Tarım İl Müdürlüğü, ilçelerde çiftçilere yönelik olarak yürüttüğü eğitim ...
 
16 köyün kaderi değişecek
Erzurum’da Palandöken ve Aziziye ilçelerine bağlı 16 köydeki toprağı suya ...
MÜSİAD Bölge Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 2. Bölgesel Malatya ...
Arıcılığa bilimsel boyut
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine, bal arıları ve kovanlar ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri