Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
27 Haziran 2011 Pazartesi - 07:39

TÜMSİAD’dan Kosova çıkarması

TÜMSİAD üyelerinden oluşan 45 kişilik iş adamı heyeti, Kosovalı iş dünyası ile bir araya geldi. Çeşitli sektörlerden gelen Türk İşadamları özellikle inşaatçılık, elektrik, elektronik, inovasyon ve sağlık hizmetleri konusunda ortak yatırımlara ilgi gösterdi.

TÜMSİAD’dan Kosova çıkarması

ERZURUM gazetesi
 Kosova Hükümeti, Kosova Esnaf İş Adamları Derneği ile Kosova İş Adamları Derneği'nin daveti üzerine Türkiye’de bulunan TÜMSİAD heyeti, bölgeye yönelik yapılacak olan yatırımlarla ilgili görüş alış verişinde bulundular. Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik ve dernek üyelerinin katıldığı ayrı ayrı toplantılara, Kosova Başbakanı, Kosova Sağlık Bakanı, Kosova İç İşler Bakanı, Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve çok sayıda Kosovalı iş adamı katıldı.
Türkiye’de bulunan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (TÜMSİAD) oluşan 45 kişilik iş adamı heyeti, Kosovalı iş dünyası ile bir araya geldi. Çeşitli sektörlerden gelen Türk İşadamları özellikle inşaatçılık, elektrik, elektronik, inovasyon ve sağlık hizmetleri konusunda ortak yatırımlara ilgi gösterdi.
ERZURUM’DAN KOSOVA’YA
Kosovalı 70 iş adamı ile Türkiye'den giden 45'ye yakın işadamı iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini pekiştirilmesine katkıda bulunmak ve ortaklıklar kurmak için bir araya geldiklerini ve yapılan toplantılarda ne tür işlerde beraber çalışmalar yapabileceklerini görüştüler.
Erzurum TÜMSİAD başkanı Yılmaz Çokçevik, Kosovalı iş adamları ve siyasi bürokratlarla yaptığı görüşmelerde doğu illerinde Kosovalı iş adamlarıyla birlikte yapıla bilecek yatırımlar hakkında görüştüğünü ve bu görüşmelerde olumlu cevaplar alındığını, görüşme detaylarını Erzurumlu iş adamlarıyla paylaşacağını bildirdi. Bu tür ziyaretlerin hem Türkiye hem de Erzurum için faydalı olacağını ve sürekliliğini sürdüre bilmek, ihracat ve ithalatı yaygınlaştırmak yabancı iş ortaklıkların kurulması için Erzurum TÜMSİAD olarak çalışmalarına hız vereceklerini bildirdi.
TÜMSİAD’DAN KOMŞU ÜLKEYE DESTEK
Kosova’da ortak yatırımlar imkânlarını araştırmak üzere yoğun görüşmeler yapan TÜMSİAD iş adamları, Sultan Murat Türbesi ve kimi yöreleri ziyaretleri sırasında duygusal anlar da yaşadılar. TÜMSİAD işadamları,10 ağır kanser hastasını ücretsiz tedavi edilmesine, Mamuşa’nın en değerli Osmanlı eseri ‘Saat Kulesini onarımını üstlenirken, Mamuşa İlkokuluna 150 ve gençlerin oluşturduğu gençlik Derneğine 20 bilgisayar hediye ettiler TÜMSİAD iş adamlarından Kosova Sağlık Bakanlığı’na, alperenler ve Mamuşa ilkokuluna yardımlarda bulunuldu.
Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani’nin Tümsiad heyetine verdiği akşam yemeğinde, Bakan Agani, Kosova sağlık hizmetlerinde maddi sıkıntılar yaşandığını ve hastalara gerekli tedavilerin yapılamadığını açıkladı. Agani,900’den fazla ağır hastanın tedavi için yurtdışına gitmeyi beklediğini ileri sürerken, bu yıl içerisinde 100 kadar hastayı ancak ülke dışında tedavi için göndermeyi planladıklarını bildirdi.
TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert, çok kısa bir zaman içerisinde 10 kanser hastasını TÜMSİAD olarak tedavi edileceğimizi Bakan Agani’ye bildirirken, bu yıl içerisinde 200 kadar ağır hastayı tedavi etmek için elden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 
Şapla etkin mücadele sürdürülecek
 
SRAP yüz güldürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PASGİAD’dan Toplu Konut çağrısı
Pasinler Genç İşdamları Derneği (PASİAD) Başkanı Metehan Coşkun, ilçedeki ...
Yağsa bir dert, yağmasa bir dert
Prof. Dr. Mustafa Okuroğlu’nun değerlendirmeleri, yağışlar için adeta; ...
Çiftçi eğitiminde durmak yok
Tarım İl Müdürlüğü, ilçelerde çiftçilere yönelik olarak yürüttüğü eğitim ...
 
16 köyün kaderi değişecek
Erzurum’da Palandöken ve Aziziye ilçelerine bağlı 16 köydeki toprağı suya ...
MÜSİAD Bölge Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 2. Bölgesel Malatya ...
Arıcılığa bilimsel boyut
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine, bal arıları ve kovanlar ...
 
Süt üreticileri ‘Birlik’ oluşturdu
Yakutiye Tarım Müdürlüğü, ilçede süt üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak ...
Bu düşüş, hayırlı düşüş
Erzurum’da protestolu senet sayısı mayıs ayı bazında son yedi yılın en ...
MÜSİAD önerisi gündem oluşturdu
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin, Türk Hava Yolları (THY) tarafından Erzurum ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri