Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
26 Temmuz 2011 Salı - 05:54

ETÜ’de kampus süreci

ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut, ETÜ kampüsünün kurulacağı alanla ilgili olarak, bugün düzenleyecekleri bir basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunacaklarını bildirdi

ETÜ’de kampus süreci

ERZURUM(GHA) – Kızılay tarafından yaşlılar huzurevi olarak yaptırılan, daha sonra 2011 Genel Koordinatörlük ofisi olarak hizmet veren bina, şimdi de Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne dönüştürüldü. Kızılay Erzurum Şubesi tarafından 2 yıllığına ETÜ’ye devredilen hizmet binasındaki bakım ve onarım çalışmalarında sona gelinirken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “ETÜ’nün yeni Rektörlük binası hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
HUZUREVİ ETÜ’YE DEVREDİLDİ
Erzurum Çat Yolu üzerinde Kızılay tarafından huzurevi olarak inşa edilen, daha sonra 2011 Genel Koordinatörlüğü’ne tahsis edilen modern hizmet binası, önümüzdeki 2 yıl boyunca Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü olarak kullanılacak. Tabelasından makam odalarına, lavabolarından boya ve badanasına varıncaya kadar elden geçirilen hizmet binası, Ağustos ayının ortasında resmen hizmet vermeye başlayacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Kızılay Erzurum Şubesi’nce ETÜ’ye 2 yıllığına tahsis edilen binanın, Erzurum’a yakışır bir üniversite yönetim ofisine dönüştürüldüğünü söyledi. Karabulut, söz konusu binanın kullanılamaz bir durumda olduğunu, bu nedenle tahsis işleminin gerçekleştirilmesinin hemen ardından bakım ve onarıma başlandığını belirterek, “Binada makam odaları oluşturuldu, yataklar söküldü, tepeden tırnağa boya ve badana işlemi yapıldı. Üniversitemiz rektör ve yardımcıları ile fakülte dekanları ve şube müdürleri, bu binada çalışacaklar. Bakım ve onarım işlemlerini büyük ölçüde tamamladık, önümüzdeki 15 gün içerisinde yönetim binamızı hizmete hazır hale getirmiş olacağız.” diye konuştu.
KARABULUT: ETÜ’YE VERİLEN KURUMSAL DESTEK MEMNUN ETTİ
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut, Erzurum Teknik Üniversitesi için Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği havalimanı yolu üzerindeki binanın da, idari işler ofisi olarak kullanıldığına dikkati çekerek, ETÜ’ye gösterilen kurumsal bu ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Rektör Yardımcısı Karabulut, Erzurum’a ikinci üniversite kurulmasının, uzun yıllardır rüyaları süsleyen bir hayal olduğuna işaret ederek, bu rüyanın artık gerçeğe dönüştüğünü ve Erzurum’un çok önemli bir eğitim yatırımına kavuştuğunu dile getirdi. Karabulut, “Üniversitemiz fiziki yapılanmasını tamamladıktan ve eğitim hizmetleri için gerekli her türlü altyapı ihtiyacını ortadan kaldırdıktan sonra Erzurum’un önünde yeni ufuklar oluşturulması için mücadele edecek.” dedi.
Öte yandan Rektör Yardımcısı Karabulut, ETÜ’nün kampüsünün kurulacağı yerle ilgili olarak da, Salı günü Müceldili Konağı’nda düzenleyecekleri bir basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
 

 
Medine’den Erzurum’a gönül köprüsü
 
‘Tarihe iftira ediyorlar..’
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yakup Aslan 24 Ağustos 2011 Çarşamba 18:38

Her şeyden önce müthiş haz verici bir durum.İnşllah adına yakışır şekilde eğitimine devam eder.Şöyleki şehir olarak çok gerilerde kaldık.Teknik üniversite şehrin çehresini değitireceği aşikar.Hayırlı olsun..

Yorumu oyla      6      4  
11 Ağustos 2011 Perşembe 09:19

Yeni üniversiteler şehirlerin rahat gelişmesi ve bazı sıkıntıların yaşanmaması için 20-30 km uzağa taşınırken (Erzincan ve Konya gibi), Erzurum'da şehir merkezine 3km yakın olması ile övünülüyor, vizyona bakarmısınız!

Yorumu oyla      6      4  
Erhan MIHÇI 29 Temmuz 2011 Cuma 21:24

Sayın Naci Yapıcının yorumuna yürekten katılıyorum. erzurum'un doğusu batısı ne demek..ne cehalet. nasıl bir çarpık anlayış. erzurum doğusuyla batısıyla bir bütün.

Yorumu oyla      6      4  
Erhan MIHÇI 29 Temmuz 2011 Cuma 21:21

Erzuruma ikinci üniversite açılmasını yıllardır istedik durduk, en sonunda kavuştuk. ikinci üniversite erzurumda kurulmasaydı kıyamet koparacaktık. ancak nasıl bir ruh halidir ki, şimdi de erzurumlu olduklarını söyleyenler ETÜ'nün kuruluş yeri için muhalefet ediyor. Ben bundan şunu anlıyorum, istiyorlar ki Erzurum'da birşey kurulmasın, kendileride muhalefet etsin dursun. BU bir hastalık. Muhalefet hastalığı. Allah şifa versin.

Yorumu oyla      6      4  
Abdurrahman Zeynel 26 Temmuz 2011 Salı 18:44

Teknik üniversitemiz mutlaka şehrin sosyo-ekonomik,sosyo-kültürel değerlerini dikkate alarak Tarihi Firdevsoğu kışlasında yani 1920'lerde Kazım Karabekirin açtığı İş Ocağı ve okular zincirinde ,sonraki yıllar Ağır Bakım ana Tamir Fabrikası görevini üstlenen yerde adına layık vbir üniversite yerleşkesi yapılmalıdır.Erzurum Tarihine uygun tek yer bana göre burasıdır.İlgililerin Dikkatine sunulur.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Medine’den Erzurum’a gönül köprüsü
Medine Taibah Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. ...
Matematikte dünya ikincisi oldu
Hollanda'da düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları'nda, Erzurum Aziziye ...
Yakutiye okullarında bakım seferberliği
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bazı okullarda bakım ve ...
 
32 yıllık özlemi giderdiler
1979 Oltu Lisesi mezunları 32 yıl sonra Oltu’da buluştu
A.Ü lider üniversite
LYS kapsamında en çok kontenjan ayrılan üniversiteler arasında ilk sırada ...
Erzurum Onu eserleriyle hatırlayacak
Türkiye’nin Tarih otoritelerinden Atatürk Üniversitesi’nin marka tarihçilerinden ...
 
Başarıya gezi ödülü
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü, Erzurum’daki ...
Adalete A.Ü. katkısı
Atatürk Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Adalet Meslek Yüksekokulu, ...
Su Ürünleri’nde ilk öğrenci heyecanı
Kasım 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Su Ürünleri Fakültesi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri