Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 05:19

ETÜ için tarihi adım

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, üniversite yerleşkesinin, havaalanı yolu kenarındaki Atatürk Üniversitesi'ne ait alana kurulmasının kesinlik kazandığını açıkladı. Prof. Yaylalı, ETÜ'nün gelecek eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacağını söyledi.

ETÜ için tarihi adım

ERZURUM (İHA) - Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, üniversite kampus yerleşkesinin, havaalanı yolu kenarındaki Atatürk Üniversitesi'ne (AÜ) ait alana kurulmasının kesinlik kazandığını açıkladı.
YAYLALI AÇIKLAMA YAPTI
Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Müceldili Konağı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Yaylalı, kamuoyunda tartışılan kampüs yerleşkesinin aralarında Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün de yetkililerinin bulunduğu 7 kişilik komisyon tarafından belirlendiğini söyledi. Prof. Yaylalı, ETÜ'nün gelecek eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacağını söyledi.
ETÜ KAMPÜSÜ
Uzun ve titiz bir arayış sonucunda Üniversite kampüsünün Atatürk Üniversitesi'ne ait arazilerin bulunduğu havalimanı güzergâhı olarak belirlendiğine dikkat çeken Prof. Yaylalı, "Çayırtepe Köyü, eski ağır bakım atölyesi, Çat yolu ve Nenehatun Köyü'nün bulunduğu alternatif alanlarda yer tespiti için titiz çalışmalar yapıldı. Ancak altyapı, iklim, etüt zemini ve il merkezine uzaklık ile ulaşım gibi nedenlerden dolayı bu yerlere Etü kampüsünün kurulamayacağına karar verildi. 7 kişilik komisyon üyeleri, tamamı hazine arazisi olan ve bir kampüs için en ideal yer olan Atatürk Üniversitesi'ne ait arazileri oybirliğiyle uygun gördü. Bu yer ayrıca, iddia edildiği gibi Aü'ye 1957'de değil, 1992 yılında tahsis edilmiş. " dedi.
2012’DE ÖĞRENCİ ALACAK
ETÜ'nün, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımı yapmasının planlandığına işaret eden Rektör Yaylalı, amaçlarının, öğrencilere kaliteli eğitim sunmak olduğunu kaydetti. ETÜ'nün Ortadoğu, Kafkaslar ve Ortaasya ülkelerine hitap edeceğine de değinen Rektör Yaylalı, "Bölge ülkelerine 6 fakülte, 3 enstitü ve bir yabancı dil bilimleri fakültesiyle hizmet sunacağız. Amacımız, Erzurum'u eğitim üssü haline getirmek, bölgesel sosyo-ekonomik sorunların çözüm merkezi ile bilim teknoloji merkezine dönüştürmek. " dedi.
Prof. Yaylalı, ayrıca, ilk kez bir üniversite bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesinin de ETÜ bünyesinde kurulacağını dile getirdi.

 
‘Erzurum, kalkınmada da marka ’
 
"Biz Türk Milletinin Partisiyiz"
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Naci Yapıcı 29 Temmuz 2011 Cuma 13:19

Kardeşim ülkeyi ikiye ayırmak isteyenler olduğu gibi şehri de ikiye ayırmaya çalışıyorsunuz galiba. Şehrin doğusu, batısı ne demek.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 29 Temmuz 2011 Cuma 11:33

Sayın Editör,siz üniversiteye,bir rant olarak bakıyorsunuz.İl Ticaret sektörü nün soluklanacağını,şehirin ticaretinin canlanacağını öğrencilere bağlıyorsunuz. Bu palyatif bir tedbirdir.Üniversiteyi kuran yabancılar üniversitenin asli görevini şöyle yapmışlardır:Üniversite; yüksek düzeyde bilimsel araştırma yapan,kaliteli bilgi üreten,dünya normlarına göre bireysel özgürlükleri savunan,bilim,bilişim,teknoloji,proje üreten,icat yapan vb saymağa gerek yok,şeyleri yapan yerdir.Sizin yazdığınız, üniversitenin amaçlarında ve asli görevlerinde yok.İşte bizim üniversitelerimiz, 80 yıldır bunları yapamadığı için,ülke ve üniversitenin olduğu şehirler,sizin söyelediğiniz, o tali gelire muhtaç kalmıştır.Muhterem Kardeşim Editör,bu konuda zaten,üniversi telerle ilgili bir yazı düşünüyordum,siz de bir kapı açmış oldunuz.İnşâAllah yazacağım bu yazı bu sitede yayımlandığı zaman,üniversite gerçeği görülecek ve bu yazı ülke çapında ses getirecek. Selamlar.Hayırlı Cuma'lar.Allah razı olsun.Âmin!

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 28 Temmuz 2011 Perşembe 18:27

EDİTÖR: SAYIN YORUMCU, ERZURUM'UN YILLARDIR BEKLEDİĞİ BİR EĞİTİM YATIRIMINI,NİTELEME ŞEKİL VE İÇERİĞİNİ PAYLAŞMIYORUZ. ON BİNLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİNİN EĞİTİM ALACAĞI, İL TİCARET SEKTÖRÜNÜN SOLUKLANACAĞI, BÖLGENİN İLK VE TEK TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERZURUM İÇİN TÜM KESİMLERCE BİR ŞANS VE FIRSAT OLARAK TANIMLANMAKTADIR. ERZURUM GAZETESİ OLARAK BU YATIRIMI YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ. BU SEBEPLE SALTANAT BENZETMESİNİN YAPILDIĞI YORUMUNUZU ERZURUM ADINA YAYINA KOYAMIYORUZ. DURUMU BİLGİLERİNİZE SUNUYORUZ.

Yorumu oyla      6      4  
faruk candan 27 Temmuz 2011 Çarşamba 21:23

Çok yanlış yapıldı.Onaylanılan yerin de etütüde yapıldımı? O arazi sulak ve verimli yer.Daha şimdiden gıda savaşları başlıyor,siz o güzelim araziyi beton yığınına çevireceksiniz.O arazinin 10 yıllık geliri ile Mahallebaşını istimlak edip E.T.Ü.yaparsınız.Hem Erzurum doğudan kalkınmaya başlar,hem de şehir kendiliğnden yeniden yapılanır.Sizin düşündüğünüz yer sadece MNG HOLDİNGE fayda sağlar.

Yorumu oyla      6      4  
Muhalif değiliz. 27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:57

"Üzerinde de hiçbirşey yok. Sizin işiniz gücünüz yapılana muhalefet etmek." demekle orada yapılana (tabi inanıyorsanız) bilimsel olan bilimsel araştırmalar ve denemeler yapılan arazilerin inkarı demek olur. Oralarda bulunan arazilerin su ihtiyaçlarını karşılama üzere kurulu bulunan ve adeta biri vaha şeklinde olan 4 ve 6 nolu kuyular var. Buraları bir hafta sonu ziyaret edin ve Erzurumda nelerin yok edileceğine bakın. Önemli olan bu topraklar ve oralara denemek için bilimsel araştırma yapmak için gelen hocalarımızın bu imkanlarının elinden alınmasıdır.

Yorumu oyla      6      4  
zeynel 27 Temmuz 2011 Çarşamba 14:54

Oh negüzel tarım arazisini yok etmek.Hemde bilim adamları tarafından.Ne diyelim.Yüz yıl sonrasını göremeyenlerin alacağı bir karar.Günahı vebali alanların olsun.

Yorumu oyla      6      4  
27 Temmuz 2011 Çarşamba 14:39

Gelecek kuşaklar tarım arazileri üzerine inşaat yapanlara "beddua" edeceklerdir.Bunun vebalini ne idareciler taşıyabilir ne de hükümetler.

Yorumu oyla      6      4  
zafer 27 Temmuz 2011 Çarşamba 11:28

Eminim, Şehrin Doğu kısmına da, bu ünevirsetimeze bağlı bazı birimlerin kurulması için çalışılacaktır. Hayırlı olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Dadaş 27 Temmuz 2011 Çarşamba 11:26

Üniversite içine üniversiteymiş. Senin dünyadan haberin yok bey. Orası AÜ'nün babasının malı değil. 1992'de Maliye Üniversiteye tahsism etmiş. Üzerinde de hiçbirşey yok. Sizin işiniz gücünüz yapılana muhalefet etmek. Muammer Yaylalı H)ocamı tebrik ediyorum. Büyük bir iş başarmıştır. Tabii, AK Parti'yi ve Sayın Başbakan'ı da.

Yorumu oyla      6      4  
Sahipsiz memleket 27 Temmuz 2011 Çarşamba 10:58

Bu komisyon ne gibi kriterleri ess almış belli değil, Üniversite içine üniversite mi kurulur. Erzurum'da başka yer mi yoktu. Erzurum bahtsız bir şehir malesef yönetici konumundaki insanlar basiretsiz ve vizyonu olmaya kişiler. Etü de böyle şehre genişlik kazandıracaklarına işin rahatına kaçıyorlar...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 şehit anısına gökyüzüne kandil yaktılar
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir grup genç, Diyarbakır'da şehit edilen ...
ETÜ’de kampus süreci
ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut, ETÜ kampüsünün kurulacağı ...
Medine’den Erzurum’a gönül köprüsü
Medine Taibah Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. ...
 
Matematikte dünya ikincisi oldu
Hollanda'da düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları'nda, Erzurum Aziziye ...
Yakutiye okullarında bakım seferberliği
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bazı okullarda bakım ve ...
32 yıllık özlemi giderdiler
1979 Oltu Lisesi mezunları 32 yıl sonra Oltu’da buluştu
 
A.Ü lider üniversite
LYS kapsamında en çok kontenjan ayrılan üniversiteler arasında ilk sırada ...
Erzurum Onu eserleriyle hatırlayacak
Türkiye’nin Tarih otoritelerinden Atatürk Üniversitesi’nin marka tarihçilerinden ...
Başarıya gezi ödülü
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü, Erzurum’daki ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri