Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
11 Ağustos 2011 Perşembe - 01:23

MÜSİAD'dan Ramazan'ın önemine dikkat

MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Ramazan ayının, dini açıdan çok büyür öneme sahip olmakla beraber, diğer aylar içerisinde de seçkin bir yerinin olduğuna dikkati çekerek, “Ramazan ayı Allah’a yakınlaşma ve O’nun rızasını kazanabilmek için büyük bir fırsattır."

MÜSİAD dan Ramazan ın önemine dikkat

MÜSİAD’dan Ramazan açıklaması

ERZURUM (İHA) - MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, “Ramazan ayını, taşıdığı önemin farkına vararak ve gereklerini tümüyle yerine getirerek yaşamalıyız” dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Ramazan ayının, dini açıdan çok büyür öneme sahip olmakla beraber, diğer aylar içerisinde de seçkin bir yerinin olduğuna dikkati çekerek, “Ramazan ayı Allah’a yakınlaşma ve O’nun rızasını kazanabilmek için büyük bir fırsattır. Ramazan ibadet, yardımlaşma, birlik, beraberlik ve en önemlisi de sabır ayıdır” diye konuştu.

Son günlerde medya organlarında kavga ve yaralama gibi şiddet olaylarıyla ilgili olarak çeşitli haberlerin yansımaya başladığını kaydeden Başkan Güvenli, yaşanan bu olayların nedeninin sanki de Oruç ve Ramazan ayıymış gibi bir görüntü oluşturulmak istendiğini ileri sürdü.

MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli, “Ramazan ayını güzelleştiren en önemli faktörlerin başında oruçlu kimselerin hoşgörü sahibi ve sabırlı olmaları gelmektedir. Hiç kimse öfkesine ya da istenmeyen tutum ve davranışlarına gerekçe olarak Oruç ibadetini veyahut Ramazan ayını göstermemelidir. Ramazan ayında tutulan orucu sadece mideyi aç bırakmak şeklinde algılamak çok büyük bir yanılgıdır. Çünkü Oruç, nefsin terbiye ediliş sürecidir. Bu süreç içerisinde insanın gözü de vardır, eli de vardır, dili de vardır. Kısaca Oruç, cümle bedeni terbiye etmek demektir” diye konuştu.

Bu bilinçle tutulan orucun hem sahibine, hem de topluma fayda sunacağını anlatan Başkan Güvenli, “Maalesef bunun farkında olmadan oruç tutanlar bulunduğu gibi, kabahat ve kusurlarına gerekçe olarak tuttukları orucu ve Ramazan ayını gösterenler de var. Medyaya yansıyan şiddet olaylarının çok büyük bir bölümünün yaşanmasına, işte bu bilince sahip olmayanlar neden oluyor” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, Ramazan ayını öbür aylardan seçkin kılan bir diğer önemli faktörün de, sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışı olduğuna vurgu yaparak, “Ramazan ayında özellikle gıda tüketiminin arttığını hepimiz biliyoruz. Buna en ilginç örnek ise, Ramazan ayındaki pastırma tüketiminin, 11 aylık tüketime eşdeğer oluşudur” dedi.

Oruç ibadetinin ve Ramazan ayının bilincinde olan her Müslüman’ın, bu ay içerisinde tüketmeye değil, paylaşmaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayan MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli, “Ramazan ayında lokmalarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalı ve iftar sofralarımızı gösterişten uzak tutmalıyız. Çünkü Ramazan ayı aynı zamanda bizzat aç kalarak yokluğu hatırlamaktır, yoksulu anlamaktır. Ramazan ayı bununla birlikte saygı ayıdır. Oruçluların göstermesi beklenen hoşgörü ve saygı, aynı şekilde oruçlu olanlara da gösterilmelidir. Ramazan ayını işte bu güzelliklerle süsleyebilmek gerekmektedir” diye konuştu.

 
Trabzon’a ucuz et Erzurum’dan
 
Aşkale Tren Garında Hırsızlık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trabzon’a ucuz et Erzurum’dan
Et ve Balık Kurumu(EBK)'nun Doğu Karadeniz'de ilk kez geçtiğimiz günlerde ...
Sertifikalı Tohum Yüz Güldürdü
Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde sertifikalı patates tohum yetiştiriciliği ...
Palandöken'de yeni düzenleme
Erzurum Palandöken Kaymakamlığı, iş yükü yoğunluğunu göz önüne alınarak ...
 
Pir Ali Baba Türbe yolu asfaltla tanıştı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Binbir Hatim” geleneğini başlatan kişi ...
Yardım yağıyor
Erzurum hayırda yarışıyor. Somali'de yaşanan kıtlıkta açlıktan ölümlerin ...
EBK'nin Erzurum Sucuğu marka
Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK) Kombinasında 59 yıldan bu yana üretilen ...
 
Türkiye ekonomisi rahat
Hükümetin ekonomi kurmayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Bodrum'daki büyük gerçek
Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, başkanlığındaki ...
Aşıklardan unutulmaz gece
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri