Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
10 Ağustos 2011 Çarşamba - 02:22

Yardım yağıyor

Erzurum hayırda yarışıyor. Somali'de yaşanan kıtlıkta açlıktan ölümlerin yaşanması sivil toplum örgütlerini alarma geçirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, düzenleyeceği kermesten elde edilecek geliri Somali'ye gönderecek.

Yardım yağıyor

Kuraklık ve kıtlığın bütün şiddetiyle hüküm sürdüğü Afrika'ya Erzurumlu ortopedik özürlüler yardım eli uzattı. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, Somalideki açlıktan ölmek üzere olanlar için kermes düzenleme kararı aldı. Dernek Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, özürlülerin çeşitli atölye çalışmalarından oluşan el emeği göz nuru eserlerin düzenlenecek kermeste satılacağını söyledi. Efe, elde edilecek gelirin tamamının Somali'ye gönderilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nca oluşturulan hesaba aktarılacağını belirtti. Özürlüler olarak toplumsal ve uluslararası olaylara duyarlı olduklarını dile getiren Dernek Şube Başkanı Efe, "Özürlüler olarak ekonomik gelirimiz kısıtlı. Ancak Somali'de çocuklar açlıktan ölürken bizlerin duyarsız kalması beklenemezdi. Bizlerde çeşitli atölye çalışmalarımızdan oluşan el emeği göz nuru eserlerimizi kermeste satıp, elde edilecek gelirin bütününü Afrikadaki kardeşlerimize göndereceğiz. " dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN SOMALİ’YE YARDIM ELİ

Büyükşehir Belediyesi, kuraklık yüzünden insanların yaşam mücadelesi verdikleri Somali’ye Erzurum’dan yardım eli uzatıyor. Türk Kızılayı tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olmak amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, işe ilk olarak afiş ve duyurularla başlayacak. Kentin dört bir yanındaki billboard ve kent mobilyalarına asılacak olan afişlerle kamuoyunun dikkatini Afrika’daki yaşam mücadelesine çekecek olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yardım kampanyasına halkın katılımının sağlanması için de, zabıta memurlarından oluşan bir ekip kuracak. Somali’ye yardım etmek isteyen vatandaşların hizmetinde olacak ekip, ilaçtan giyeceğe, yiyecekten ihtiyaç duyulabilecek her türlü malzeme için Erzurum’da kapı kapı dolaşacak. Yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların ise, 153 numaralı “Alo Zabıta” hattını arayarak, yardım türü ve adreslerine ilişkin bilgileri bırakmaları gerekiyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın, 5 milyona yakın insanı ölümle yaşam arasında bir mücadele içerisine soktuğunu vurgulayarak, “Afrika’nın doğusundaki Somali’de yaşanan kuraklığı, insanlığın büyük bir imtihandan geçirilişi olarak görüyoruz. Çünkü orada yaşayan milyonlarca çaresiz insan, insanlık aleminden yardım bekliyor.” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: SOMALİ’Yİ ANLAMAK İÇİN RAMAZAN ÇOK GÜZEL BİR FIRSAT

Büyükşehir Belediyesi’nin Somali’de ölümle burun buruna yaşayan afetzedeler için harekete geçtiğini kaydeden Başkan Küçükler, “Kızılay’ın Somali için hali hazırda yürüttüğü bir yardım kampanyası var. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de, hem bu kampanyaya destek vereceğiz, hem de kendi imkanlarımız doğrultusunda Somali için yardım toplayacağız.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ramazan ayının, söz konusu yardımları çok daha anlamlı kılacağını vurgulayarak, “Ramazan ayında İslam alemi olarak Allah’ın rızasını kazanabilmek ümidiyle aç kalıyoruz, susuz kalıyoruz, sabrediyoruz. Böylesine derin mana ve hikmetlere sahip bu atmosfer, Somali’de açlık ve susuzluk yüzünden çekilen sıkıntıları aslında çok daha iyi kavrayabilmemize imkan sunuyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin, Somali’ye yardım ulaştırmak isteyen Erzurum halkının emrine amade olduğunu belirterek, “Ekiplerimiz, bölgeye ulaştırılabilecek her türlü yardımı evlerden ve adreslerden toplayacaklar. Yardım seferberliğine katılmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçebilirler. Bunun yanında şehrin dört bir yanını donatacağımız afiş ve duyurularla halkımızın dikkatini Somali’deki açlığa ve yokluğa çekmeye çalışacağız.” dedi.

PASİNLER'DEN AFRİKA'YA DOST ELİ

TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte başlatmış oldukları Afrika’ya yardım kampanyası doğrultusunda Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO) Başkanı Turfut Bakır, düzenlediği basın toplantısıyla kampanyanın Pasinler ilçesinde de başlatıldığını bildirdi.

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Bakır, Afrika'da 40 milyonun üzerinde insanın, özellikle de çocukların, kuraklığın da etkisiyle kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını kaydetti. Bakır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlattığı 1 Milyon yardım kampanyası kapsamında Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası olarak 5 yüz lira ile yardım kampanyasını ilçede başlattıklarını söyledi.

Başkan Turgut Bakır, Afrika’da yaşanan açlık tehlikesine Pasinler ilçesi olarak da duyarsız kalınmaması gerektiğini ifade ederek, “Bizler, açlık ve susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkının unutulmaması gerekir. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Pasinler Halkı olarak, Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım elimizi uzatarak göstermeliyiz” dedi.

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Bakır, yardım yapmak isteyen Pasinlerli hayırsever vatandaşların Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi “TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33 nolu hesabına yardım yapabileceklerini belirterek, kapmaya ya iştirak edecek olan vatandaşlara teşekker etti.

 

 
EBK'nin Erzurum Sucuğu marka
 
Sağlık Bakanlığı, 17 bin personel alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBK'nin Erzurum Sucuğu marka
Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK) Kombinasında 59 yıldan bu yana üretilen ...
Türkiye ekonomisi rahat
Hükümetin ekonomi kurmayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Bodrum'daki büyük gerçek
Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, başkanlığındaki ...
 
Aşıklardan unutulmaz gece
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ...
Namaza değil, hırsızlığa gelmiş
Erzurum'un Palandöken ilçesinde bulunan Solakzade Camisi'nde bir kişi, ...
Türbelerde Ramazan yoğunluğu
On bir ayın sultanı Ramazan’la birlikte vatandaşların ziyaret ettiği yerler ...
 
Yeni otogarda sondaj çalışmaları başladı
Büyükşehir Belediyesi, 2011 Kış Oyunları yatırımlarından sonra Erzurum’a ...
Turizmde gençlerden faydalanmıyoruz
Erzurum’un kış turizminde söz sahibi olabilmesi için tanıtımların yanı ...
Yün sezonu açıldı
Doğu Anadolu Bölgesinde hayvan sahipleri, havaların aşırı ısınması ile ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri