Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
2 Eylül 2011 Cuma - 08:17

Yavilioğlu’ndan tepki

Eski Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'in, "Gazetecilere güven olmaz; bunlar analarını satar haber yaparlar" sözüne tepki gösteren AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "Analar, askerler için de basın için de siyasetçi için de kutsaldır. Koşaner'in açıklamasını üzücü ve talihsiz buldum. " dedi.

Yavilioğlu’ndan tepki

ERZURUM gazetesi
Eski Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'in, "Gazetecilere güven olmaz; bunlar analarını satar haber yaparlar" sözüne tepki gösteren AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "Analar, askerler için de basın için de siyasetçi için de kutsaldır. Koşaner'in açıklamasını üzücü ve talihsiz buldum. " dedi.
 Vali Sebahattin Öztürk, Ramazan Bayramı nedeniyle Erzurum Öğretmenevi'nde verilen kokteyle katılan Milletvekili Yavilioğlu, basın mensuplarının, Emekli Org. Koşaner'in, dinlemeye takılan ve komutanlara hitaben yaptığı konuşmasında, basın mensupları ve analarına yönelik sözlerinin üzüntü verici ve talihsizce yapılmış bir konuşma olduğunu belirtti.
TALİHSİZ BİR DEĞERLENDİRME
 Emekli Genelkurmay Başkanı'nın, kamuoyu önünde basın mensuplarından ve analarından özür dilemesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Yavilioğlu, şunları ifade etti: "Sayın Paşa'nın yapmış olduğu açıklamayı biraz talihsiz bir açıklama olarak düşünüyorum. Çünkü Sayın Paşa'nın da yapmış olduğu bu açıklamada kullandığı 'ana' kavramının Anadolu'da kullanılan, yaşanan 'ana' kavramı içerisinde düşünüldüğüne inanıyorum. Analar, sayın paşa kadar, sayın basın mensupları için de değerli, kutsaldır böyle düşünülmesi gerekir. Analar üzerinden bir değerlendirme yapmak ki her insanoğlu bir anadan doğmuştur. Her insanoğlu bunun muhatabı ama şu anda bunun muhatabı basın mensupları başta olmak üzere her insanoğlunu üzecektir, üzecek bir şeydir. Çünkü analar kutsaldır. Basın mensupları içinde analar kutsaldır, siyasetçiler için de askerlerimiz için de analar kutsaldır. Bu analarımız, Kurtuluş Savaşı'nda önplana çıkmış insanlardır. Bu analarımız, en sıkıntılı dönemde fedakarlık yapmış insanlarımızdır. Ana fedakarlığını baba fedakarlığının önüne koyan bir anlayışımız, inancımız vardır. Bayram arifesi böyle bir açıklamayı doğrusu üzücü, talihsiz buldum. Sayın Koşaner'in, bu açıklamanın akabinde farklı bir açıklamayla bu durumu düzelteceğine dair bir kanaatim var, doğrusu bunu düzelteceğini düşünüyorum. "

 
Hınıslıoğlu ekonomiyi değerlendirdi
 
Aksak: 'Terör Sorununu Bitireceğiz'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Damlarkaya 2 Eylül 2011 Cuma 14:32

Sayın Editör,yazılan yorumları hemen yayımlansanız çok memnun oluruz.Sabah yazılan yorumlar,akşama kadar yayımlanmı yor.Herhalde gece yayımlanıyor.Yazılan yorumlar hemen yayımlanmalı ki vatandaş okusun veya yorum yapsın.Faydası olsun. Teşekkür eder,geçmiş Ramazan Bayramı'nı zı tebrik ederim.Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
Mustafa Damlarkaya 2 Eylül 2011 Cuma 09:44

Çok Muhterem Milletvekilim,çok güzel buyurduğunuz o kutsallıktan haberi olmayan,kutsallığın değerini bilmeyenler için o güzel kelime bir mana ifade etmez.Bu Paşa,herhalde o kutsal anaların binlerce şehit evlatlarının, kanları üzerine, o kariyerini inşa etmiştir. Şimdi ne de çabuk unutuverdi o anaları ki böyle pervasızca konuşuyor.Bu konuşmasını bütün milletimiz gibi ben de şiddetle kınıyorum.Zaten darbeci zihniyetin bir medya mensubu da aynı şekilde böyle bir talihsiz açıklama yapmıştı.Acaba bunlar bu ifadeyi kullanırken kendi analarını neden hiç hatırlamazlar? Bunlar kendi analarına karşı duydukları saygıyı, tüm analara yansıtmalıdırlar.Bu evrensellikten neden haberleri yoktur? Böyle bir anlayışta olsalar bu talihsiz ve anlamsız açıklamaları kullanmazlar. "Cennet, anaların ayakları altındadır."Bu anaların içerisine; Koşaner,Ekşi ve gezetecilerin de olduğu tüm analar girmektedir.AK Partililer olarak tüm anaların o mübarek ellerinden öperiz.En derin saygılarımızı sunarız.Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bayram sevincini paylaşalım'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'ye yardım için başlatılan vicdan ...
'Ne demek e-muhtıra?'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan ...
Akdağ, STK temsilcileriyle buluştu
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da, Erzurum’un sorunlarının çözümü ...
 
"Tarihimize sahip çıkalım"
Türkiye'ye ait birçok eserin, sahip çıkılmadığı için yabancılar tarafından ...
Çocuklara kandil hediyesi
On bir ayın sultanı Ramazan’da köy gezilerini sürdüren Erzurum Oltu Ak ...
Büyükşehir’in sofrasına 45 bin kişi misafir oldu
Taşmağazalar semtinde oluşturulan rekreasyon alanında, Ramazan ayı boyunca ...
 
Palandöken’de ramazan dolu dolu geçti
Palandöken Belediyesi ilçede oturan vatandaşların sağlıklı, huzurlu, bereketli ...
Aziziye’de 21 etkinlik düzenlendi
Aziziye Belediyesi dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdi. Ramazandan önce ...
Akdağ'dan tarımsal yatırım vurgusu
Erzurum'da hayvancılık tesislerinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri